پرسش و پاسخ

    نوشته شده در موضوع دسته‌بندی نشده در 18 ژوئن 2018

    پیام  

     

    دوستان عزیز با سلام و با تشکر از حسن توجه شما .  

    با توجه به عنوان ویلاگ این سایت در مورد بیماریهای زنان و زایمان و نازایی راه اندازی شده است  

    لطفا از سوالات تکراری در مورد تعیین روز تخمک گذاری و درصداحتمال حاملگی خودداری نمایید  

    متشکرم.  

    دکتر پورقربان  

     


     

    بهارIP: 78.38.201.5چهارشنبه 6 آبان 1388 ساعت 14:56فرزانهIP: 95.38.46.60چهارشنبه 6 آبان 1388 ساعت 15:31هماIP: 95.38.46.60چهارشنبه 6 آبان 1388 ساعت 16:31فیروزهRAZAVI_442@YAHOO.COMIP: 80.253.147.251پنجشنبه 7 آبان 1388 ساعت 01:23مرجانbaghi56@yahoo.comIP: 217.219.6.149پنجشنبه 7 آبان 1388 ساعت 09:50دیناIP: 65.49.2.15جمعه 8 آبان 1388 ساعت 00:30مریمIP: 65.49.14.11جمعه 8 آبان 1388 ساعت 08:18


     

     با سلام و خسته نباشید
    دختری 28 ساله و مجرد هستم.از یک سال پیش دردهایی در قسمت پایین شکم داشتم که با مراجعه و بررسی، علتی برای آن نیافتم(متأسفانه تشخیص داده نشد). سه ماه پیش دوباره درد داشتم که بازهم پزشک با دیدن سونوگرافی گفت که چیز خاصی نیست. پریود منظمی دارم.هفته گذشته براثر درد شدید به اورژانس بیمارستان مراجعه کردم و در سونوگرافی یک کیست هموراژیک به قطر 65 میلیمتر در تخمدان سمت راستم دیده شد. پزشکم آمپول دیفرلین و یک هفته استراحت تجویز کرد، تا پس از 28 روز و قبل از تزریق بعدی دوباره سونوگرافی کنم که اگر کوچکتر شده درمان را ادامه و در غیر اینصورت جراحی کنم. من مربی ورزش و مدرس دانشگاه هستم. از هر فعالیتی منع شده ام و ممکن است کارم را از دست بدهم.چند سؤال دارم:1. آیا این کیست با دارو درمان می شود یا حتما باید جراحی کنم؟2. آیا در جراحی، تخمدان هم برداشته می شود؟3. آیا در آینده برای ازدواج و حاملگی مشکل خواهم داشت؟4.  آیا راهی برای پیشگیری وجو دارد؟
    با تشکر فراوان
    پاسخ :  با سلام  

    باید دو ماه صبر کنید اگر از بین نرفت و یا دچار درد بسیار شدید یا خونریزی داخل شکم شدید عمل جراحی باید انجام گیرد ولی معموولا خود بخود از بین می رود.

     


    بقیه در ادامه مطلب : 

     

      

     

          

     

    پرسش و پاسخ :    

     



     

     

    سوال:  

    سلام
    کیست تخمدان در سن نوزده سالکی مشکل بزرگی محصوب می شه ؟ رحم در چند درصد از کیست ها باید برداشته بشه ؟
    برداشتن رحم موجب می شه که فرد دیگه نتونه حامله بشه
    اگر این اتفاق بیوفته باید چطور با فرد برخورد کرد که ناراحت نشه
    (توضیح : عشق من دچار کیست تخمدان شده،اطلاعات زیادی راجع به وسعت ونوعش ندارم اما در هر شرایطی می خوام باهاش ازدواج کنم ،ممنون می شم راهنمایم کنید )
    دعا کنیدخوب بشه
    ممنون می شم سئوالات منو جواب بدین 
     

    پاسخ : 

     

    در سنین باروری ۱۲-۴۵ سال کیستهای فیزیولوژیک تخمدان بسیار شایعند و در فرایند تولید طبیعی تخمک بوجود امده و معمولا خود بخود نیز از بین می روند ولی در این سنین احتمال بسیار کمی وجود دارد که تعدادی از این کیستها از نوع خوش خیم نبوده و بدخیم باشد  

    این تشخیص با توجه به مجموعه علائم و ازمایشات مشخص میشود و در حین عمل نیز ابتدا نوع کیست مشخص شده و در صورت بدخیم بودن معمولا هر دو تخمدان بهمراه رحم برداشته میشود تا از انتشار بعدی سرطان جلوگیری شود البته احتمال بدخیمی بسیار کم است و اصولا اگر زود تشخیص داده شود قابل درمان می باشد  

    امید که شاد و سلامت باشید


     

    1) 

    پاسخ: معمولا قرصهای ضد بارداری احتمال بروز توده های خوش خیم پستان را کم میکنند و مصرف انها ضرری ندارد 

    2)

    3)

    6)با سلام
    من 30سال دارم دوعمل آی یو آی و یک آی وی اف ناموفق داشتم 6 سال که ازدواج کردم دربرج 10 تحت عمل میکرو همراه با لیزر قرار گرفتم 3جنین از گرید Ab و b برای من در تاریخ 4 دی ماه انتقال دادند آزمایش اول من روز 13انتقال20 آزمایش دوم در 36 ساعت بعد 31و آزمایش سوم من باز هم 36 بعداز آزمایش دوم بتای 45 رو نشون داد من تمام آزمایشهارا در موسسه رویان دادم حالا سوال من اینه که چرا بتای من انقدر کند بالامی ره و این می تونه خطرناک باشه.درضمن من روز نهم انتقال یک لکه بینی خیلی خیلی کم داشتم الان هم از بی بی چک که استفاده می کنم مثبت لطفا منو راهنمایی کنید. 

    پاسخ:

    8)استفاده از آمپول ازhcg


    10)


    11)  سلام و خسته نباشید
    دختری هستم 20 ساله از حدود 3-4 سال پیش پریود نا منظم داشتم و حتی این اواخر به مدت 7-6 پریود نشده بودم
    اسفند سال گذشته به پزشک مراجعه کردم و جواب آزمایشهام به شرح زیر است
    TSH 1.8
    F.S.H 7.3
    L.H 26.6
    Prolactin 11.4
    Testostrone 0.7
    D.H.E.A 2.6
    Serum Estradiol 47.5
    دکترم بعد از مشاهده ی جواب آزمایش به مدت دو ماه قرص سیپروترون کامپاد رو برای من تجویز کرد
    در طول دو ماه مصرف پریودم حالت منظمی به خودش گرفت و فاصله ی بین پریودم در ماه اول و دوم برابر با 21 روز شد
    بعد از گذشت دو ماه مجدد به دکتر مراجعه کردم و برای سه ماه دیگه قرص سیپروترون کامپاد رو تمدید کردند
    اینبار فاصله زمانی بین پایان و شروع مجدد پریودم به ترتیب 24 و 25 روز بود

    با توجه به اطلاعات فوق الذکر می خواستم بدونم احتمال باردار شدن یا نشدن من بعد از ازدواج چند درصد است؟
    اگر به حالت طبیعی احتمال بارداری وجود نداره از سایر راهها (مثلا استفاده از تخمک اهدایی) امکان باردار شدن وجود دارد یا خیر؟

    صمیمانه بابت طولانی شدن پیام ام معذرت میخواهم
    با سپاس فراوان  

    پاسخ:


    12) با سلام و تقدیم احترام
    اگه امکانش هست می خواستم بدونم در صورتی که میوم رحمی که بدون خونریزی غیر طبیعی و در سنین نزدیک منوپوز هست و طی معاینه روتین و به صورت اتفاقی کشف شده ولی به صورت متعدد بوده و موجب افزایش سایز رحم شده تحت هیسترکتومی قرار نگیرد چه پروگنوزی خواهد داشت؟

    با تقدیم مجدد احترام و تشکر

    پاسخ:

    سلام باتشکرازوبلاگ بسیارعالیتون من ۳۰سالمه ومتاهلم وبدون بچه ام مشکلی برام حدود ۱ ساله که پیش اومده ولی با مراجعه به دکترهای متفاوت هم جوابی بدست نیاوردم من حدود۱۰روزبه پریودم دچارلک بینی میشم سونوگرافی ازرحم وتخمدان وتست پاپ اسمیرهم دادم که نرمال بوده ولی زخم رحم داشتم که فریز هم شدم ولی بازهم لک بینی دارم پریود م قبل ازلک بنی مرتب بودولی گاهی نامرتبه متشکرمیشم اگه راهنمایی بفرمایید. پاسخ:
    با سلام

    در این مورد مطلبی با عنوان هیستروسکوپی در وب لاگ وجود دارد که میتوانید مراجعه نمایید .
    شایعترین علت این مشکلات وجود پولیپ های بسیار کوچک در داخل رحم می باشد که معمولا بعلت کوچکی در سونوگرافی معمولی دیده نمیشوند و در هیستروسونوگرافی یا هیستروسکوپی قابل مشاهده می باشد و براحتی میتوان انها را سوزاند و خونریزی نامرتب را درمان نمود.

    با سلام
    پرسش من در مورد کیست تخمدان pco و مصرف طولانی مدت قرصهای ضد بارداریست .

    من دختری هستم 22 ساله که به مدت 2 سال و نیم متوالی و بدون وقفه از قرصهای سیپروترون
    کامپاند و اسپرینولاکتون استفاده میکردم .
    خواهر بنده هم همین مشکل رو داشت .
    ایشون سه سال بدون وقفه سیپروترون مصرف میکرد و به دلیل مصرف طولانی لخته ی خونی در مغز مشاهده شد .
    بنده به دکتر مراجعه کردم و موضوع رو مطرح کردم و دکترم قرص مدروکسی پروژسترون رو برای من تجویز کرد به جای سیپروترون . ولی به مدت سه ماه اصلاً با این قرصها قاعده نشدم .
    دوباره مراجعه کردم و دکترم قرص دزوسپتیو که ضد بارداری هست رو برام تجویز کرد و گفت که جدیده و عوارضش کمتر از سیپروترونه.
    حدود 6 ماه دزوسپتیو مصرف میکردم که جوشهای صورتم برگشت .
    به دکتر دیگه ای مراجعه کردم و موضوع لخته شدن خون و عوارض سیپروترون رو برای دکتر جدیدم گفتم .
    دکترم برام دیان تجویز کرده و گفت 4 ماه مصرف کن و یک ماه قطع کن و به این ترتیب …

    سوال من این است که آیا مصرف مداوم و متوالی این قرصها در طولانی مدت عوارضی مثل سکته ی مغزی داره یا نه ؟با توجه به سابقه ی خانوادگی ام ( خواهر م که ایشون هم به دیلیل کیست تخمدان 3 سال سیپروترون مصرف کرد و دچار عارضه شد)
    آیا ممکنه که من هم دچار لخته ی خون در مغز بشم ؟
    چون الان تقریباً سه ساله که از قرصهای ضد بارداری استفاده میکنم .ازدواج نکردم و اگر همچنان استفاده کنم تا 3-4 سال دیگر خطرناکه ؟
    سوال مهمی که داشتم اینه که آیا قطع یک ماهه یا سه ماهه ی این قرصها تاثیری در کاهش عوارض و خطراتی نظیر سرگیجه و سکته و … داره یا نه ؟
    دکتر جدیدم یاداور شد که دزوسپتیو هم مانند سیپروترون خون رو لخته میکنه و همه ی قرصهای ضد بارداری مثل هم هستند.
    آیا فرقی میکنه که سیپروترون یا دزوسپتیو رو مصرف کنم؟
    خواهش میکنم کمکم کنید . واقعاً افسرده شدم .
    آیا اگر به مدت طولانی بخواهم سیپروترون مصرف کنم مثلاً 6 سال ممکنه مانند خواهرم لخته ی خونی در مغزم ایجاد بشه ؟
    اگر بهتره مدتی رو قطع کنم هر چند وقت یکبار قطع کنم ؟و چه مدت قطع کنم تا احتمال بروز عوارض کمتر بشه.

    از شما خیلی ممنونم. راهنماییم کنید.

    پاسخ:
    با سلام
    قرصها رو حتما قطع کنید چون ممکنست اختلالات انعقادی زمینه سازی نیز وجود داشته باشد که اثرات انها با مصرف قرص تشدید پیدا نماید
    در ضمن خواهد شما در صورت بارداری حتما باید در تمام طول بارداری از هپارین (داروی ضد انعقادی تزریقی) مصرف نمایند و اما شما
    هر ماه اگر پریود شما بمدت بیش از 10 روز عقب افتاد از دو عدد آمپول پروژسترون 50 میلی گرم عضلانی استفاده نمایید و البته اینجا جای طبابت نیست و حتما تحت نظر پزشکتان این دارو را استفاده نمایید .
    اگر با پروژسترون پریود نمی شوید پی دیگر علت مشکل شما PCO نیست و باید علت ان بررسی شود با تشکر از پاسخ شما.
    یعنی به نظر شما قرصهای ضد بارداری را قطع کنم یا اسپیرینولاکتون و متفورمین هم منعقد کننده ی خون هستند؟
    ممکن است مشکل من pco نباشد؟
    تا به حال سه بار سونوگرافی دادم و در هر سه سونو گرافی دکتری که سونو میگرفت از خودم میپرسید چه مشکلی داری و من میگفتم pco  و او همان را در نتیجه ی سونوگرافی مینوشت!!!
    نتیجه ی اولین سونوگرافی من این بود:
    ابعاد رحم 81*47*40 میلیمتر میباشد.
    شکل و پوزیشن رحم طبیعی و پارانشیم طبیعی دارد .
    ضخامت آندومتر برابر 5 میلیمتر میباشد.
    حجم تخمدانها در دو طرف افزایش یافته و تخمدانها حاوی فولیکولهای کوچک و متعدد میباشند.

    این سونوگرافی درست بعد از یک سال بود که پریود نمیشدم.
    دو سال قرصهای ضد بارداری مصرف کردم .
    بعد از اون یک نوبت مدروکسی پروژسترون که تا سه ماه پریود نشدم . سونوگرافی دادم و جوابش این بود:
    ابعاد رحم 84*31*38 میلیمتر میباشد.
    اکوژنیسیته طبیعی است.
    ضخامت آندومتر 5.4 میلیمتر است .
    تخمدانها به اقطار mm 18*37 =L
    mm 16*36=R
    دیده شدند.
    در هر دو تخمدان فولیکولهای کوچک محیطی در اطراف بخش اکوژن مرکزی دیده میشود که مطرح کننده PCO است. توده plain و کیستیک دیده نشد . ضایعه فضا گیر دیده نشد .

    بعد از این سونوگرافی 5 ماه دزوسپتیو و متفورمین خوردم.
    دکترم رو عوض کردم و تمام این مسایل رو براش توضیح دادم و اون برام اسپیرینولاکتون دو نوبت در روز.
    متفورمین دو نوبت در روز و دیان به مدت چهار ماه یکبار تجویز کرد.
    یعنی چهار ماه دیان بخورم یک ماه استراحت .
    چون گفت تخمدانهات تنبله و ممکنه با مصرف متوالی برای همیشه بخوابند!

    با این تفاسیر ازتون خواهش میکنم منو راهنمایی کنید.
    از بس توی مطب دکتر نشستم خسته شدم الان سه ساله که من هر سه ماه یکبار به پزشک مراجعه میکنم .
    شهرستانم و راهمون دوره.
    به نظر شما من چی کار کنم؟
    آیا با ازدواج کردن مشکلم رفع میشه ؟
    دکتر اولم میگفت زود باش ازدواج کن.
    اگر نتونم تا 2-3 سال دیگه ازدواج کنم چی؟ اصلاً ربطی داره؟
    ببخشید پر حرفی کردم ممنون از کمکتون. واقعاض به راهنماییتون نیاز دارم.

    پاسخ:
    قسمتهای مربوط به تخمدان پلی کیستیک رو مطالعه کنید اصلا بیماری وحشتناکی نیست و خب بعضی تخمدانشنون کم کاره مثل بعضی ها که هوش شون پایین هست خب اینا یه چیزهایی هستند که فعلا نمیشه کاریش کرد باید باهاش بسازید و کم کم کنترل بدن خودتون رو بدست بگیرید. راستی شما فرموده بودید که :
    هر ماه اگر پریود شما بمدت بیش از 10 روز عقب افتاد از دو عدد آمپول پروژسترون 50 میلی گرم عضلانی استفاده نمایید.

    باید به عرضتون برسونم که بنده اصلاً بدون این قرصها پریود نمیشم .
    بعد از بلوغ دو ماه به دوماه و چهار ماه به چهار ماه پریود میشدم یعنی از 13 سالگی تا 18 سالگی.
    ولی از 18 سالگی تا 19 سالگی به مدت یکسال اصلا پریود نشدم و به دکتر مراجعه کردم و سونوگرافی بالا که به عرضتون رسوندم .
    تا دو سال با قرص به صورت متوالی پریود شدم . یعنی تا 21 سالگی .
    بعد از ماجرای انعقاد خون خواهرم با یکبار مصرف مدروکسی تا سه ماه پریود نشدم .
    بعد از اون تا 5 ماه با دزوسپتیو پریود شدم.
    و الان که همه رو قطع کردم ولی دکتر برام دیان تجویز کرده.
    یعنی هیچ راه دیگه ای نیست؟
    کمکم کنید . نگرانم.

    پاسخ:
    فعلا همه قرصها رو قطع کنید و اگر تا 2 ماه پریود نسدید بعد ار 2 ماه یک ازمایش کامل هورمونی بدهید و نگران نباشید در حالتی که شما قرار دارید ریسک مصرف دیان یا هر داروی ضد حاملگی دیگری بسیار بیشتر از پریود نشدن است!!! salam  khanum alloy :sale notoon mobarak!
    man ghablan darmorede khoonrizie ziadam harf zadam amma…

    man ye dokhtare 19 sale hastam ke moshkele khoderzayi dashtam ta chand vaghte pish ke fahmidam che khaki be saram shode!(nemidoonestam chi kar mikonam az tarighe  fahmidam site)
    man alan nemidoonam ke bakeream ya na!
    az 2 mah pish ke inkaro nemikonam ham 2 barlakebiinii dashtam
    yeki 2 rooze va digari 8 rooz
    hala nemidoonam chekar konam
    torokhoda komakam konin!!

    پاسخ:
    البته بغید هست که منشا این خونریزی های تکرار شونده از پرده ب ک ا ر ت باشد ولی بهتر است حتما ویزیت شوید.و  نتیجه را برایم بنویسید میخواستم راجع به smegma توضیح بدهید چون من ختنه شدم اما زیر و روی آلتم جاییکه پوست آلت چروک میشه سوراخی وجود داره که توی اون یک چیزی مثل جنس صابون به رنگ زرد وجود داره البته خیلی کوچیک که هر از گاهی در میآرمش اما بازم تولید میشه این چیه؟؟؟ پاسخ:
    لطفا سوالات خود را در این سایت مطرح نمایید
    (سوالات مربوط به آقایان)
    دکتر رهام صادقی:

    http://www.roham.ws/web/index.html

    با سلام خدمت شما خانم دکتر
    میبخشید که بنده انقدر مزاحمتون میشم .
    یه سوال دیگه داشتم .
    1- از اونجایی که من قرصهای ضد بارداری رو قطع کردم و در شرف ازدواج هستم .
    به دلیل عوارضی که داشته . روشهای جلوگیری از بارداری برای بیماران دارای تخمدان پلی کیستیک چگونه است؟(به جز استفاده از کاندوم به دلایلی)

    2- آیا احتمال بارداری برای اینگونه بیماران بدون هیچ روش جلوگیری وجود داره ؟
    چون تا مدتی قصد بارداری ندارم و از این موضوع نگرانم.
    3- شرمنده واقعاً میبخشید . آیا نزدیکی منقطع ممکنه منجر به بارداری در این بیماران بشه؟
    منظورم آب پیش از انزاله . آیا بارورکنندست؟
    چون فرمودید که تخمدان این بیماران تنبله این رو عرض کردم.

    امیدوارم که همیشه موفق و پیروز باشید .
    به خاطر خدمت رسانی که از طریق وبلاگتون میکنید بی اندازه متشکرم.

    پاسخ:
    با سلام و با آرزوی خوشبختی
    بهترین راه پیشگیری برای شما مقاربت منقطع همراه با استفاده از کاندوم در روزهای پز خطر می باشد
    در تخمدانهای پلی کستیک هر چند احتمال حاملگی پایین تر است ولی قابل پیش بینی نیست و طبق قانون تصادفات اگر نخواهید حامله شوید .زودتر حامله میشوید!!!!!!! سلام.من 32 سالمه و مجرد هستم.از 13 سالگی پوست چرب وجوشهای بزرگ و درد ناک قرمز و کبود رنگ در ناحیه چانه و گونه هام داشتم و پریودم نا منظم بود ولی هر ماه میشدم.پیش دکتر پوست رفتم وچند سالی انتی بیوتیک خوردم ولی به محض قطع قرصها مجددا جوشها بر میگشتن.تا سرانجام در 20 سالگی به دکتر غدد مراجعه کردم و ازمایش هورمون دادم ونتیجه این بود:
    FSH  : 17.8          LH :22      PROLACTIN:464 mIU/ml     testosterone:1.7       DHEA-SO4: 399 UG/100

    بعد از این آزمایش دکتر به من سیپروترون کامپاند و سیپروترون استات و اسپیرونولاکتون داد.تا 5 سال اینهارو خوردم و جوشها خوب شد و پریودهام منظم شد.از اون به بعد تا الان که 32 سالمه دکتر درمانم را با دیان و اسپیرونولاکتون(روزی 50ML)ادامه داده و به محض قطع یکی از این دو قرص یا کم کردن دوز اسپیرونولاکتون ،سریعا جوشهای دردناک و چربی پوست و اختلالات بر میگرده.پزشک غددم میگه  بیماری من درمان نداره و فقط باید با دارو کنترل بشه و تا اخر عمر باید این 2 قرص را مصرف کنم(بجز زمانیکه بخوام باردار بشم).حالا مدتیه من از عوارض مصرف طولانی این داروها واقعا نگرانم(12 ساله دارم میخورم و حالا حالا هم باید ادامه بدم) و خیلی مضطرب و عصبی شدم.و اگر هم نخورم ،اختلالات بر میگرده.میخواستم راهنماییم کنید ایا نیاز هست پزشک غددم را عوض کنم ؟ایا نگرانیم بجاست ؟نکته ایکه برام مبهمه اینه که با توجه به اولین ازمایشم و بالا بودن پرولاکتینم ،چرا بجای اون 3 قرص ،درمان کاهش پرولاکتین (بروموکریپتین)را تجویز نکردن؟!ممنون میشم راهنماییم کنید.

    پاسخ:
    بهار جان
    پرولاکتین خونت ظاهرا بالانیست
    چند استاندارد مختلف برای پرولاکتین هست که در ازمایشگاههای مختلف متفاوت است و باید مقادیر طبیعی که ازمایشگاه ذکر می کند را در نظر داشته باشید

    در کل شما با مصرف این داروها فقط جوش (اکنه را درمان کرده اید) و
    معمولا روشهای دیگری نیز برای درمان اکنه وجود دارد
    مصرف قرصها در دراز مدت خطر خیلی بیشتری ندارد فقط اگر سابقه بیماری گرفتگی عروق قلب و دیابت و فشار خون در خانواده دارید بهتر است مصرف قرص را قطع نمایید در غیر اینصورت تا ۳۵ سالگی میتوانید با خیال راحت استفاده کنید
    در مورد درمان من خودم به تجربه با این درمانهای طولانی مدت موافق نیستم و ترجیح میدم بیمار با مشکلاتش کنار بیاد
    بلاخره تا حالا کسی نبوده که مشکل اکنه اون بخودی خود رفع نشده باشد…….یه مدت هست بعدش خوب میشه نگران نباشید

    سلام خانم دکتر دختری هستم 22 ساله بعلت موهای زاید به دکتر غدد مراجعه کردم ازمایش خون دادم و نتیجه ان:  

    LH: 12.7  mlU/ml    FSH: 11.9  mlU/ml    Prolactin: 8.4 ng/ml     testosterone: 0.9 ng/ml    DHEA:  2.5  ug/ml  
    همچنین گزارش سونو:((رحم دارای ابعاد شکل و اکوی میومتریال طبیعی است.ضایعه فضاگیر در میومتر و فضای اندومتر دیده نشد.ابعاد رحم 70×33 ×35 میلیمتر – قطر اندومتر:5 میلیمتر. هر دو تخمدان کمی بزرگتر از حد طبیعی به ابعاد  19×19 ×39
    میلیمتر معادل حجم 5/7 سی سی در سمت راست و
    16 × 43 × 21 میلیمتر معادل حجم 8/7 سی سی در سمت چپ می باشد.تعداد محدودی فولیکول با قطر کمتر از 6میلیمتر در محیط تخمدانها دیده میشود)) خواهش می کنم جواب منو بدید بعد ازدواج بچه دار میشم؟سه روز اسپیرونولاکتون 25 به تجویز پزشک مصرف میکنم دیر به دیر پریود میشم.علت اینکه هورمونهای LH و FSH بالاست چیه؟ایا خوردن چیزایی که خونو رقیق میکنه باعث میشه هورمون هام متعادل بشه همین طور ورزش کردن.خیلی نگرانم موهای زایدم 2 ساله که خیلی زیاد شده.

    پاسخ:
    عزیزم این ازمایش حتما باید روز دوم یا سوم پریود انجام شده باشد وگرنه روی نتایج ان نمیتوان بحث کرد با سلام :نتیجه آزمایش هایی که فرمودید بدین صورت می باشدبا در نظر داشتن این وضعیت چقدر زمان میبرد تا من باردار شوم آیا با این پریود نامرتب امکان باردار شدن من زود شکل می گیرد. ممنون در صورت راهنمایی
                              23.1                  Prolactin

                       1.36                 TSH

    پاسخ:
    ازمایشتون بد نیست
    نگران نباشید
    هر چه زودتر حامله میشید توکل به خدا سلام دکتر عزیز

    ممنونم که جوابم رو دادید. اگه ناراحت نمی شید می خواستم بگم هنوز هم در تعجبم از اینکه می بینم پزشکی به این صادقانه و مردم دارانه به بیماران کمک می کنه در حالیکه اونها رو نمی شناسه و توقعی هم نداره. راستش از زمانی که دنبال درمان برای بارداری ام بودم خیلی چیزها در مطبها دیدم.  بگذریم  خداوند از شما راضی باشه. و به هر بیماری که کمک می کنید خداوند هزار برابر بهتون بده.

    قصدم بیشتر تشکر بود و اینکه بگم الان که در هفته ششم هستم دکتر قرص گلوکوفاژ منو قطع کرد و شیاف پروژسترون تجویز کرد. نظر شما چیه ؟ در ضمن در چند هفتگی به سونو گرافی برم تا قلب جنین دیده بشه .
    هزاران هزاران بار ممنونم

    پاسخ:
    مریم جان خوشحالم که حامله شدید
    شیافها رو تا هفته ۱۲ ادامه بدید و سونوگرافی هم هفته ۷
    با بهترین ارزوها سلام دکتر خوب و عزیز و مهربون

    یه سئوال داشتم شیاف پروژسترون ایرانی با نوع خارجی اش فرق داره ؟ من یک ماهه باردارم . دکترم شیاف پروژسترون تجویز کرده ولی من نوع ایرانی اش رامصرف می کنم . خواهش می کنم منو راهنمایی کنید. اگر ایرانی اش خوب نیست و نوع سیکلوژست بهتره . مصرفشو قطع کنم. خیلی نگرانم

    پاسخ:
    اصولا نباید زیاد فرقی داشته باشه ولی به نظر من بجای ۲ تا – ۳ عدد در روز مصرف کنید چون تو ایران معمولا ممکنه دوز هورمونها کمتر از حد واقعی باشه و زیادش ضرری نداره سلام  دکتر  ممنون از راهنمایی تون.

    راستش من باردارم و توی هفته 5 هستم. متاسفانه یک ماه قبل یعنی در ماه مبارک دچار یبوستهای شدید می شدم که هنوز ادامه داره. واقعا درمونده شدم. هر کار می کنم هر شب روغن زیتون می خورم .من با اینکه باردارم ولی استرس ناشی از شقاق مقعد داره منو دیونه می کنه. هر روز موقع دفع مدفوع خونریزی دارم. دکترم گفت از شیاف انتی همورویید استفاده نکن. و داروهای ملین مصرف کن. راستش ابتدای مدفوع همیشه خشک و بعد حالت نرمتر داره ولی به هر حال در ابتدای دفع فشار و درد و خونریزی وجود داره .و میترسم باعث سقط بشه .

    پاسخ:
    برای مشکل یبوست می توانید از پودرهای موسیلیوم محلول در اب (خوراکی) و یا حتی شیاف استفاده نمایید ولی کلا اسهال و تحریک حرکات روده گاهی موجب تحریک بروز انقاباضات در رحم میشوند و باید از مصرف زیاد از حد مواد مسهل اجتناب نمایید

    اگر واقعا شقاق دارید شاید لازم باشد که عمل جراحی انجام گیرد چون این حالت  معمولا در ماههای بعدی تشدید میگردد

    دکتر عزیز

    من یه سئوال داشتم برام کمی عجیب بود. من 30 مرداد پریود شدم و 31 شهریور متوجه شدم باردارم . یک روز بعد از این تاریخ نتیجه بتای من 1133 بود. به نظر شما زیادی بالا نبوده ؟ بعضی ها می گن ممکنه دوقلو باشه ؟ البته می دونم در همه شرایط یکسان نیست. و بتا تصاعدی بالا می ره

    پاسخ:
    سلام یه سونوگرافی انجام بدهید گاهی خونریزی اوایل حاملگی با پریود طبیعی اشتباه گرفته میشود خانم دکتر عزیز
    سلام

    ببخشید فکر کنم سئوالم رو خوب نپرسیدم. سئوال من اینه وقتی یک روز از تاریخ پریود بگذره و خانم بفهمه باردار هست و بتا در اون روز 1100 باشه ممکنه دوقلو باشه ؟

    پاسخ:
    بله سلام دکتر عزیز

    ببخشید مگه امکان داره توی بارداری شقاق مقعد رو عمل کرد اون هم در ماههای اول بارداری ؟؟؟؟ اگر یبوست بهتر شد ولی درد هنگام دفع برطرف نشده باشه . باید چطور التهاب مقعد رو برطرف کرد؟

    پاسخ:
    هر عمل اورژانسی رو میشه در بارداری انجام داد
    البته ترچیحا تا سه ماهه دوم صبر می کنیم
    و انجام این عمل در سه ماهه دوم مشکلی نداردبا سلام و تشکر خدمت خانم دکتر گرامی

    می خواستم بدانم بعد از دو هفته از لقاح میزان بتا تا چه اندازه باشه نشان دهنده تشکیل دو جنین هست. میزان بتای من 856 بوده و کنجاوم بدونم ممکنه من دوقلو باردار باشم ؟

    پاسخ:
    با سلام
    با توجه به اینکه این ارقام هر ساعت تغییر بسزایی می کنند خیلی نمیشه پیش بینی دقیقی کرد مگر اینکه نیزان بیتای شما بالای ۱۰۰۰ باشه. سلام دکتر عزیز و دانا

    من باردارم  و الان تقریبا در ماه دوم هستم. قبل از بارداری به دلیل یبوست الان مشکل بواسیر پیدا کردم. می خواستم بدونم الان که من یبوست ندارم هم هنگام دفع با مشکل درد مقعد روبرو هستم. و احتمالا هنوز زخم والتهاب مقعد خوب نشده . از چه پمادی استفاده کنم . پمادهای همورویید از طریق پوست جذب می شن و من می ترسم استفاده کنم. یکسری پمادهای انتی فیشر گیاهی مثل محصولات باریج اسانس پیشنهاد شده می خواستم نظر شما دکتر خوبم رو بدونم.

    پاسخ:
    با سلام
    بهترین کار اینه که از بروز یبوست جلوگیری کنید
    پیاده روی – مصرف سبزیجات و فیبرهای عذایی …….و شاید ملین ها
    می تواند به بهبود شما کمک کند
    بهتر است تا یک ماه دیگر از داروها و شیافها استفاده نکنید بعد از ان با حخیال راحت میتوانید به مقدار محدود از شیافها  و کرمها استفاده کنید
    البته اگر وضعت اورژانس بود عمل جراحی در سه ماهه دوم هم ممانعتی ندارد. با عرض سلام و خسته نباشی خدمت خانم دکتر پور قربان

    آیا امکان عمل  سرطان داخل رحم وجود دارد یا خیر ؟
    چون متخصص من گفته که اگه غده داخل رحم عمل شه  غده در رحم پخش میشه بنابراین امکان عمل وجود نداره.
    یعنی اینکه درمانی برای سرطان رحم وجود نداره؟

    دختری ۲۱ ساله هستم.

    با تشکر

    پاسخ:
    با سلام
    البته که تمامی سرطانها قابل عمل هستند مگر اینکه پزشک احساس نماید رادیو تراپی یا شیمی درمانی کمک بیشتری به بیمار می کند . برام بنویسید کدوم شهر هستید تا در مورد مراکز درمانی معتبر راهنمایی تون کنم سلام خانم دکتر از سایت عالی شما بسیار متشکریم

    سئوال من این است که اگر در قسمت کشاله ران ها نزدیک به خط مایو لکه های قرمز رنگ دیده بشن. البته بدون خارش و سوزش  ممکنه به نظر شما قارچ باشه ؟ یا حساسیت؟
    و به نظر شما چه دارویی میشه استفاده کرد <!–

    :

    –>

    سلام دکتر عزیز

    سئوال من این است کسانی که تخمدان pco  دارند و تا دو سال بچه نخواهند از چه روشی برای جلوگیری استفاده کنند.
    من به توصیه یک دکتر در شهرمان از قرص استفاده کردم . به نظر شما قرص ال دی تخمدان را تنبل تر نمی کند؟ <!–

    :

    –>

      

    با سلام و خسته نباشید

    من مشکلی دارم که حدود 3 ماهه منو گرفتار کرده .
    دردی در قسمت راست پایین شکم دارم.با آزمایش خون و ادرار و سنوگرافی چیزی معلوم نشده یعنی همه چیز طبیعی بوده.ولی من همچنان درد دارم .میشه منو راهنمایی کنید و بگید چی می تونه باشه .راستش دیگه از این همه آزمایش و این چیزا خسته شدم از طرفی دیگه هم می ترسم که یه چیز مهم باشه  

    با تشکر پاسخ :  

    علل درد های حاد لگنی زنان

    اختلالات دستگاه تناسلی زنان
    بیماریهای التهابی لگن-آبسه های لوله ای تخمدانی-حاملگی خارج رحمی-حاملگی داخل رحمی(نرمال یا فراموش شده)
    کیست آدنکس( خونریزی.. چرخش.. پارگی..)
    فیبروئید آدنکس(دزنراسیون..خونریزی.. چرخش..)
    اندومتریوز- وازینیتیس-عفونتهای پرینه- میتل اشمرس-دیسمنوره

    اختلالات دستگاه گوارش
    آپاندیسیت-دیورتیکولیتیس-آبسه دیورتیکولر-کولون تحریک پذیر- بیماری کرون- انسداد روده- فتق مختنق-گاسترو انتریت-پروکتیت
    کارسینوم رکتو سیگموئید- درد راجعه از قسمت فوقانی شکم..

    اختلالات دستگاه ادراری
    پیلونفریت- سیستیت- اتساع مثانه- سنگ کلیه

    اختلالات دستگاه تناسلی مردان:
    پروستاتیت

    اختلالات عروقی:
    ترومبوفلبیت لگنی- انسداد شریان-مزانتریک

    اختلالات جدار شکم:
    ضایعات عضله رکتوس-ضایعات سایر عضلات شکم- عفونتها

    اختلالات ارتوپدیک:
    اسپاینا بیفیدا- اسپوندیلوایستزیس-لوردوز- کیفوز- اسکولیوز- استوآرتریت ستون فقرات- فیرومیوزیت-فتق دیسک بین مهره ای

    متفرقه:
    چسبندگی ها- بیماری سیکل سل- دیابت قندی- سیفلیس- پورفیری- لوپوس اریتماتوی سیستمیک- سندرم قطع مصرف دارو- پلی ارتریت ندوزا- پورورای هنوخ شئون لاینی- اختلالات روانی

     

     برای مشاهده  دنباله مطالب به ادامه مطلب مراجعه شود:…………………………. 

     

     


    پاسخ: معمولا قرصهای ضد بارداری احتمال بروز توده های خوش خیم پستان را کم میکنند و مصرف انها ضرری ندارد 

    2)

    3)

    6)با سلام
    من 30سال دارم دوعمل آی یو آی و یک آی وی اف ناموفق داشتم 6 سال که ازدواج کردم دربرج 10 تحت عمل میکرو همراه با لیزر قرار گرفتم 3جنین از گرید Ab و b برای من در تاریخ 4 دی ماه انتقال دادند آزمایش اول من روز 13انتقال20 آزمایش دوم در 36 ساعت بعد 31و آزمایش سوم من باز هم 36 بعداز آزمایش دوم بتای 45 رو نشون داد من تمام آزمایشهارا در موسسه رویان دادم حالا سوال من اینه که چرا بتای من انقدر کند بالامی ره و این می تونه خطرناک باشه.درضمن من روز نهم انتقال یک لکه بینی خیلی خیلی کم داشتم الان هم از بی بی چک که استفاده می کنم مثبت لطفا منو راهنمایی کنید. 

    پاسخ:

    8)استفاده از آمپول ازhcg

    10)

    11)  سلام و خسته نباشید
    دختری هستم 20 ساله از حدود 3-4 سال پیش پریود نا منظم داشتم و حتی این اواخر به مدت 7-6 پریود نشده بودم
    اسفند سال گذشته به پزشک مراجعه کردم و جواب آزمایشهام به شرح زیر است
    TSH 1.8
    F.S.H 7.3
    L.H 26.6
    Prolactin 11.4
    Testostrone 0.7
    D.H.E.A 2.6
    Serum Estradiol 47.5
    دکترم بعد از مشاهده ی جواب آزمایش به مدت دو ماه قرص سیپروترون کامپاد رو برای من تجویز کرد
    در طول دو ماه مصرف پریودم حالت منظمی به خودش گرفت و فاصله ی بین پریودم در ماه اول و دوم برابر با 21 روز شد
    بعد از گذشت دو ماه مجدد به دکتر مراجعه کردم و برای سه ماه دیگه قرص سیپروترون کامپاد رو تمدید کردند
    اینبار فاصله زمانی بین پایان و شروع مجدد پریودم به ترتیب 24 و 25 روز بود

    با توجه به اطلاعات فوق الذکر می خواستم بدونم احتمال باردار شدن یا نشدن من بعد از ازدواج چند درصد است؟
    اگر به حالت طبیعی احتمال بارداری وجود نداره از سایر راهها (مثلا استفاده از تخمک اهدایی) امکان باردار شدن وجود دارد یا خیر؟

    صمیمانه بابت طولانی شدن پیام ام معذرت میخواهم
    با سپاس فراوان  

    پاسخ:


    12)

    با سلام و تقدیم احترام
    اگه امکانش هست می خواستم بدونم در صورتی که میوم رحمی که بدون خونریزی غیر طبیعی و در سنین نزدیک منوپوز هست و طی معاینه روتین و به صورت اتفاقی کشف شده ولی به صورت متعدد بوده و موجب افزایش سایز رحم شده تحت هیسترکتومی قرار نگیرد چه پروگنوزی خواهد داشت؟

    با تقدیم مجدد احترام و تشکر

    پاسخ:


     


    با سلام خدمت خانم دکتر

    من دختری 30 ساله هستم و تا به حال ازدواج نکرده ام. آزمایشات هورمونی (خون) و سونوگرافی رحم من، کاملا طبیعی است و همچنین پریودم همیشه منظم است.
    من دو تا سوال داشتم:
    آیا در سن بالای 30 سال احتمال باردار شدن یک دختر کاهش می یابد.
    آآیا اگر اکنون با مردی که تقریبا همسن با من است ازدواج کنم و  2 یا 3 سال بعد قصد باردارشدن داشته باشم ، با توجه به نرمال بودن سونوگرافی رحم و منظم بودن پریودم ، مشکلی برای بارداری من وجود خواهد داشت یا نه ؟

    پاسخ:
    سلام
    در ۳۵ سالگیی قدرت باروری هر زنی به مقدار نصف تقلیل می یابد
    و در ۳۸ سالگی کاهش زیادی در ان پیدا میشود
    اگر قصد تاخیر انداختن بارداری دارید
    یکسری ازمایشات هورمونی را در روز ۲ پریود با نظر پرشک چک کنید تا از وضعت کارکرد تخمدانهایتان اطمینان حاصل نمایید اگر وضع خوب باشد میتوانید چند سالی صبر کنید سلام
    من دانشجوی رشته ی زیست شناسی هستم. ممنون میشم اگه به سوالم پاسخ بدید.
    آیا می توان جنین تولید شده از طریق روش ivf یک گونه حیوان را به داخل رحم گونه ای دیگر انتقال داد و باروری ایجاد کرد؟ مثلا جنین موش را به رحم خرگوش انتقال داد؟

    با تشکر

    پاسخ:
    باسلام
    انتقال که میشود داد ولی باروری ایجاد نمیشود چون بدن در مورد انتی ژنهای بیگانه واکنش نشان میدهد . سلام خانوم دکتر.خسته نباشین

    من ۲۳ سالمه .دانشجوی پزشکی هستم اگه خدا بخواد در آینده همکارتون میشم!
    چندین ساله که متوجه شدم تخمدانهام پلی کیستیک هستن.دکترم(آقای دکتر فاضلی) چندین دوره با فاصله قرص دیان برام تجویز کردن.با توجه به اینکه من همیشه پریود میشدم ولی همیشه چند روز دیرتر و الان حدود ۶ ماهی میشه که حداکثر ۲-۳ روز دیرتر پریود میشم امکان داره بدا نتونم حامله بشم؟

    در شرف ازدواجم و خیلی نگران این موضوع هستم!ممنونتون میشم جوابمو بدین از هر کدوم از استادها هم میپرسم میگن مشکلی نیست اما خیلی میترسم!
    <!–

    :

    –>

    سلام خانم دکتر/خسته نباشید و ممنون به خاطر پاسخ گوییتون

    من 29 سالمه 6 ساله ازدواج کردم و الان پایان هفته 25 بارداری رومیگذرونم … شهریور سال 86 برای بار اول بدون دارو باردار شدم و بهمن ماه همون سال جنین پسر 26 هفته ایم رو با شروع دردهای زودرس زایمانی از دست دادم (جنین 2 روز در دستگاه بود) بعد از یک سال دوباره باردار شدم که تشخیص کوتاهی سرویکس داده شد و در ابتدای هفته 14 سرکلاژ شدم یک هفته استراحت مطلق داشتم بعد از اون هم فقط برای ویزیت دکتر از خونه بیرون میرفتم و استراحت نسبی داشتم تا هفته 20 که بعضی از اوقات دردهای شبیه به پریودی داشتم که با تماس با دکترم ابتدا هیوسین تجویز شد و یک سونوی فوری جهت بررسی جنین… که در سونو مشخص شد طول سرویکس کمی کاهش داشته و نیز کیسه آب کمی داخل واژن است که سریعا به بیمارستان رفتم و بستری شدم با استراحت مطلق به مدت 5 روز که سونوی آخرین روز همه چیز را نرمال توصیف کرد ولی با نظر پزشکم باز هم در استراحت مطلق هستم ضمنا هفته ای یک عدد آمپول پرولوتون دیپوت برام تجویز شد که الان به هفته ای دوتا رسیده با روزی سه عدد قرص ایزوکسوپرین … الان هنوز گاهی دردهای پریودی با زمان خیلی کوتاه دارم با اینکه در استراحت مطلق هستم … میخوام بدونم این دردهای گاه و بیگاه مشکل ساز نیست و اینکه از چند هفته دیگه خطر رفع شده … ضمن اینکه از پایان هفته 27 قراره آمپول بتامتازون بزنم … ممنون میشم راهنماییم کنید.

    پاسخ:
    انی جان سلام
    خوشبختانه بیشتر کارهایی که لازم هست براتون انجام گرفته و انشالله این بار بارداری تان باموفقیت همراه خواهد بود ومن چند نکته دیگر را که به ذهنم میرسد برایتان می نویسم تا احتمال خطر کمتر شود
    ۱- هر گونه علائم عفونت یا ترشحات غیر طبیعی واژن یا عفونت ادرار باید سریعا درمان شود تا منجر به زایمان زودرس نشود.
    در صورت امکان هر هفته نمونه ادرار خود را برای ازمایش روتین ادرار به ازمایشگاه ارسال کنید تا در صورت وجود باکتری و التهاب درمان انتی بیوتیکی شروع شود .
    ۲- استراحت مطلق در دوران بارداری با خطر افزایش احتمال خطر ترومبوامبولی (لخته شدن خون در وریدهای پا ) همراه است لذا باید همراه به اهستگی پاهای خود را باز و بسته کنید و حتیالمقدور از جوراب واریس استفاده نمایید
    ۳- Nر صورت بروز زایمان زودرس آمپول سورفاکتانت به بلوغ ریه جنین کمک بسیاری می نماید . با پزشک نوزادان بیمارستان مورد نظر هماهنگ شوید تا در صورت عدموجود دارو در بیمارستان انرا از قبل تهیه نمایید تا در هنگام بروززایمان زودرس با مشکل مواجه نشوید
    ۴- در صورت تشدید درد هر چه سریعتر به بیمارستان مراجعه نماید
    از خداوند متعال برایتان ارزوی موفقیت دارم
    salam   khanum   doctor     khaste   nabashin    midunam    soalam   ertebati mostaghim     be   zanan    nadae  vali   be   joz   u  nemitunam    az   kasi   komak   bekham    mamnun   misham    javab   bedin………………man   ye   dokhtare24sale  hastam     mikhastam   azmayeshe   kam khuni   bedam   avalesh   mikhastam     be   doctor   moraje   konam  vali    nemidunam   be   che   dr   va   motakhasesi    moraje   konam   baraye   kam khuni   mishe   u   begin    be  che   motakhasesi   beram????????

    solale 2_aya   vaghti    dr  baram   azmayeshi   nevesht   baraye   kamkhuni   aya   dar  in  azmayesh    bardari   ham   neshun  dade mishe   ke  aya  taraf   bardar   ham   hast   ya   na…..?ye donya mamnun…………….torokhoda   zud javab  bedin  gar che   midunam saretun  shulughe…..mamnun…….
    <!–

    :

    –>

    با سلام و احترام خدمت شما سرکار خانم دکتر رویا پورقربان
    خواستم با جنابعالی در مورد خواهرم مشورتی داشته باشم ایشان دقیقا 3 سال است که ازدواج نموده اند که با توجه به عدم جلوگیری حامله نشدند و به دکتر مراجعه نموده تا علت را جویا شوند پس از بررسی های به عمل آمده و گرفتن آزمایشات متعدد در نهایت به ایشان اعلام گردید که عکس رنگی از رحم انجام گیرد که در عکس رنگی مشاهد شد ایشان متاسفانه لوله های رحم شان بسته است لذا تشخیص داده شد که باید عمل آی وی اف صورت گیرد ولی موردی که من حس کردم باید با شما مشورت کنم در مورد قبل از ازدواج ایشان می باشد حدود 10 سال پیش نامبرده دچار ناراحتی سل روده شدند که احساس می کنم ناباروی شان نیز به این موضوع برمی گردد . چند تا سوال داشتم
    آیا ایشان واقعا با عمل فوق معالجه می شوند یا خیر
    آیا امکان دارد که هنوز مشکل سالها قبل ایشان در بدنشان وجود داشته باشد
    با کمال تشکر و سپاس
    خواهری دلسوخته
    خواهشا جوابم را بدهید

    پاسخ:

    همانطور که اشاره کردید احتمالا دلیل انسداد لوله ها مربوط به ابتلا سل روده ای می باشد ولی در این مورد دو حالت وجود دارد
     –1
    بیماری سل فقط حفره شکم را درگیر نموده بوده و لذا لوله های رحم در این چسبندگی ها گیر افتاده و مسدود شده اند
    2-
    در حین عفونت شکمی التهاب و عفونت رحم نیز اتفاق افتاده است.
    در حالت اول حاملگی با ای وی اف کاملا موفقیت امیز است در حالت دوم حتی در صورت حاملگی احتمال سقط بالاست
    لذا بهتر است در روز اول پریود یک نمونه برداری از داخل رحم  
    با عنوان بیوپسی اندومتر بعمل اید و درخواست شود تا از نظر سل بررسی شود
    انجام هیستروسکوپی قبل از ای وی اف نیز به بررسی حفره رحم و بررسی احتمال موفقیت امیز بودن ای وی اف کمک می کند . اگر حفره داخل رحم درگیری سل وجود داشت بهتر است ار ابتدا از رحم کرایه های استفاده شود
    موفق باشید
    دکتر پورقربان

    جوابمو بدین خواهش می کنم .
      من با یه دختر آشنا هستم و قصد ازدواج داریم ولی حدود تابستان پارسال یه مشکلاتی بوجود اومد
    اینکه تکرر ادرار گرفت به خاطر اینکه سر کارش نمی تونست درست دستشویی بره بعد از مدتی دچار عفونت مجاری شد و درد تب و کم کم نداشتن خروجی ادرا
    چندین دکتر رفت
    هر دکتری یه چیز می گفت بالاخره به توصیه آشناها یه دکتر معرفی کردن و رفت
    اون دکتر یه سری آزمایش نوشت که انجام داد  و نتیجه ای نداشت
    بعد همون دکتر گفت که باید میزان خروجیشو اندازه بگیره و با دقت یادداشت کنه البته دارو هم داد که من اسم دقیقشونو نمی دونم
    بعد از ارجاع به دکتر و معاینات دکتر نا امید شد چون می گفت خروجی از اون حدی که انتظار داشته کمتره و مشکلات عصب مثانه داره و چند دارو نوشت که عصب مثانه رو کم حس کنه که ظرفیت مثانه رو زیاد کنه
    * البته این دختر از لحاظ جسمی از بقیه مردم خیلی ضعیفتره وآلرژی که داره باعث میشه بدنش ضعیفترم بشه
    داروهای که این خانم دکتر دادن داروهای خیلی قوی بود و به قول خودش برای مردان دارای مشکلات پوستات تجویز می شدن
    در این آزمایشاتی که دکتر گفتن وقتی این دختر پیش دکتر زنان رفت  .دکتر زنان بهش  گفت که فاصله بین مجاری ادراری و جنسی اون وجود نداره و براش مشکل ساز میشه بعد ازدواج.
    به خاطر اینکه خودش تقریبا از همه چی نا امید شده من ازتون خواهش می کنم کمکمون کنید
    اون می ترسه که نتونه با هیچ کسی آمیزش داشته باشه و از ازدواج نا امید شده و رابطمون داره نابود میشه
    آیا رابطه جنسی می تونه براش مشکل ساز باشه و اگه آره چه مشکلاتی داره ؟
    آیا شما می دونید مشکل این خانم چیه ؟
    آیا اطلاعات بیشتری می خواین ؟
    ما باید برای خوب شدنش چی کار کنیم ؟
    شما چی توصیه می کنید ؟

    خواهش می کنم کمکم کنید

    التماس می کنم
    با تشکر منتظرم

    پاسخ:
    با سلام
    اول از همه همه این نگرانی ها رو باید بریزید دور…..
      بیماری  
    هست که عفونت مثانه در ماه عسل اصطلاحا گفته میشود و
    در اثر ورود میکروبها به مثانه در اثر امیزش جنسی حتی بدون دخول رخ میدهد
    این حالت موقت است و بعدها کاملا از بین میرود
    برای درمان هم مصرف شبانه یک عدد قرص یا کپسول انتی بیوتیک بمدت 21 روز(جهت پیشگیری)کافیست
    جالب است بدانید این حالت مشکل بسیاری از دخترخانمها می باشد
    که من بهمین روش با موفقیت درمان نموده ام
    موفق باشید
    دکتر پورقربان سلام
    خسته نباشید.
    میخواستم بدونم آیا مصرف مداوم و طولانی مدت قرصهای ضد بارداری بدون استراحت ضرر دارند؟
    مثلا میتوان حدود ۵ سال برای پیشگیری از بارداری و دیگر بیماری های زنانه مثل کیستها از این قبیل قرصها مصرف کرد؟
    آیا کسانی بوده اند که به این ترتیب مصرف کرده باشند ولی مشکلی برایشان پیش نیامده است؟
    بنده به مصرف این قرصها در طولانی مدت راغب تر هستم.

    یا اگر قرار است استراحتی بشود هر چند ماه به چند ماه و به چه مدت خوردن این قرصها بهتر است قطع شود.
    موفق باشید. <!–

    :

    –>

    جالبه . من در سایت شما به خیلی از سوالهام در مورد کیست تخمدان پاسخ داده شد .
    ظاهرا بیماری شایعیه !!!

    ولی هنوز سوالاتی ذهن من رو مشغول کرده :

    در مورد کیستهای پلی کیستیک:

    آیا این کیستها در دوران میانسالی و پس از زایمان درمان میشوند ؟ یا زایمان و ازدواج تاثیری در رفع تنبلی زخمدانها و کیست دارد؟

    بسیار از شما و سایتتان سپاسگزارم.
    سلامت باشید. <!–

    :

    –>

    با سلام

    بنده از قرص ضد بارداری یاسمین استفاده میکردم ولی حامله شدم .
    میخواهم بدانم قرصهای ضد بارداری یاسمین ضعیفتر از سایر قرصها هستند؟

    <!–

    :

    –>

    با سلام.

    من باردار هستم و با تازگی وارد هفته سوم بارداری شده ام . من برای پوستم کلیندامایسین موضعی یک درصد ( روی صورت ) استفاده میکنم به همراه کترل که لایه بردار است آیا مصرف این دو دارو تاثیری روی جنین دارد آ یا باید مصرف آها را قطع کنم و یا ادامه بدهم ؟ از راهنمایی شما ممنونم .

    پاسخ:
    کلا در سه ماهه اول مصرف تمام داروها باید قطع شود ولی مصرف کلیندامایسین را میتوانید بعد از سه ماهه اول از سر بگیرید سلام
    خسته نباشید.
    میخواستم بدونم آیا مصرف مداوم و طولانی مدت قرصهای ضد بارداری بدون استراحت ضرر دارند؟
    مثلا میتوان حدود ۵ سال برای پیشگیری از بارداری و دیگر بیماری های زنانه مثل کیستها از این قبیل قرصها مصرف کرد؟
    آیا کسانی بوده اند که به این ترتیب مصرف کرده باشند ولی مشکلی برایشان پیش نیامده است؟
    بنده به مصرف این قرصها در طولانی مدت راغب تر هستم.

    یا اگر قرار است استراحتی بشود هر چند ماه به چند ماه و به چه مدت خوردن این قرصها بهتر است قطع شود.
    موفق باشید

    پاسخ:
    با سلام
    مصرف قرصها باید مداوم باشد و دوره های استراحت در بین مصرف قرص اصلا از نظر علمی توصیه نمی شود خطرات قرص ربطی به طول مدت مصرف ان ندارد و بیشتر در اوایل مصرف قرص دیده میشود
    از طرف دیگر این قرصها سالهاست که مصرف میشوند و اثرات و عوارض ان بدرستی مشخص شده است و داروی جدیدی نیست که نگران باشید سلام
    متاسفانه پاسخ بنده را هم نداده اید .
    منم دوباره مثل مهسا جان سوالاتم رو تکرار میکنم .
    هر چند هنوز از مهسا رو هم ندادید با اینکه دوباره نوشته ولی شاید هنوز فرصت نکردید.
    لطفا پاسخ بنده را هم زود بدهید:

    در مورد کیستهای پلی کیستیک:

    آیا این کیستها در دوران میانسالی و پس از زایمان درمان میشوند ؟ یا زایمان و ازدواج تاثیری در رفع تنبلی زخمدانها و
    کیست دارد؟

    منظور بنده این است که آیا این بیماران میتوانند امیدوار باشند به بهبودی کامل ؟
    به اینکه روزی دستگاه تناسلیشان مانند یک انسان طبیعی کار کند ؟
    به قاعدگی بدون نیاز به دارو ؟
    آیا تا به حال بیماری را مشاهده کرده اید که پس از زایمان بهبود یابد؟

    پاسخ:
    کلا فعالیت تخمدان در زیر ۲۰ سال و بیشتر در اوایل بلوغ کم است و کمک کمک بهتر میشود و در ۲۸ سالگی به بهترین حالت می رسد بعد از ان مجددا فعالیت تخمدان تدریجا کمتر میشود و در ۳۵ سالگی به نصف می رسد
    این حال وابسته به سن است و ربطی به بارداری یا استفاده از قرصهای ضد بارداری ندارد
    امیدوارم قانع شده باشید
    موفق باشید
    دکتر پورقربان
    Sent: Tuesday, Jul 21, 2009 10:15:39 AM
    Subject: Close tubal

    سر کار خانم دکتر رویا پور قربان

    سلام و عرض ادب و احترام

    قبل از هر چیز از وب سایت بسیار پر بارتان که راهنمای خیلی از بارداران میباشد کمال تشکر را دارم.

    اینجانب  در هفته های پایان بارداری می باشم و تا 15 روز آینده به لطف خدا فارغ خواهم شد . 35 ساله و فرزند دومم را به دنیا می آورم ، با توافق و اصرار همسرم می خواهم لوله های رحمم را ببندم لذا خواهشمندم راهنمایی لازم را بفرمایید و نمی دانم چه موقعی باید این موضوع را با دکتر در میان بگذارم با سپاس از محبتتان

    پاسخ:
    برای بستن لوله های رحمی
    اولا باید از سلامت این فرزند خود اطمینان حاصل کنید و با توجه به اینکه در 30 روز اول زندگی احتمال مرگ و میر جنین (خدای نکرده) وجود دارد باید این احتمال را در نظر بگیرید
    دوما در صورت انجام سزارین همزمان با عمل جراحی و در صورت زایمان طبیعی در سه روز اول بعد از زایمان این عمل انجام میشود
    سوما باید بدانید بعد از بستن لوله های رحمی احتمال باز نمودن مجدد ان بسیار کم است
    موفق باشید سلام
    ممنون از جوابتون

    dr mikhastam bedoonam elat jelo oftadan mensam hormonal  hast? be nazar shoma cervititis mitoone baes un bashe kholase batavajo be normal boodan ovary ha va uterus baraye tanzim mens ke shiram kam nashe che rahi ro pishnahad mikonid
    man be onvane ocp nagoftam lynestrol bekhoram faghat baraye tanzim.. ba tavajo ne inke esterogen to shirdehi contraindication dare..

    mamnoon misham mano rahnamaee konid

    پاسخ:
    بهترین راه استفاده از ایو دی هورمونی ( میرنا) هست که حاوی پروژسترون بوده و خونریزی قاعدگی را بسیار کاهش و گاهی حتی به صفر می رساند . و میتوانید تا ۵ سال و یا کمتر از هر دو اثر درمانی و پیشگیری ان سود ببرید با سلام
    من ۲۴ ساله و متاهل هستم در تاریخ ۱۹/۲/۸۸ سونوگرافی لگن انجام دادم که نتیجه اش این بود:
    رحم به ابعاد ۶۰*۳۲*۳۱ میلیمتر شکل و اکوپترن رحم طبیعی است.
    در ادنکس راست تصویر توده کیستیک به ابعاد ۶۱*۳۸ میلیمتر مشاهده می شود همچنین در همین ناحیه تصویر تعدادی کیست کوچک دیگر مشهود است. در ادنکس چپ تصویر توده کیستیک به قطر ۲۴ میلیمتر مشاهده میشود.

    و در یک ماه اخیر ۴ بار در روزهای مختلف در زیر شکم سمت چپ دردی رو احساس میکردم ولی در دو رور گذشته درد در همون ناحیه شدتش بیشتر شده و گاهی کل پهلوی سمت چپ من دچار درد میشه.
    ممنون میشم بفرمایید باید چه کاری انجام بدم

    پاسخ:
    با سلام لیدا جان
    کیست بزرگی که دارید به خودی خود چیز مهمی نیست ولی باید بسیار مراقب باشید چون سنگین شدن تخمدان در اثر وجود کیست موجب پیچ خوردن ان میشود در ابتدا این پیچ خوردگی ها خفیف است و خود بخود برطرف میشود و همین دردهایی که گاها دارید میتواند به این علت باشد
    در صورت پیچ خوردگی شدید درد شدیدی ایجاد می شود و تخمدان که یک رگ بیشتر ندارد در اثر پیچ خوردن این رگ دچار اختلال خونرسانی شده و در عرض یک ساعت از بین می رود
    عکس پیچ خوردگی تخمدان هم در گالری تصاویر موجود هست بهتر است ببینی
    پس باید از ورزش- دولا راست شدن های مکرر پرهیز کنی و مقاربت باید با احتیاط کامل جهت جلوگیری از پاره شدن و یا پیج خوردن کیست صورت گیرد
    معمولا با رعایت این حالات در عرض ۲ ماه این کیستها از بین می روند و نیاز به مداخله جراحی پیدا نمی کنند
    البته حتما ازمایشات لازم جهت بررسی نوع کیست و احتمال وجود بدخیمی هم انجام میشود که البته در کیستهای ساده خطری وجود ندارد و صرفا جهت احتیاط می باشد .

    در مورد کیست تخمدان مطالب زیادی در سایت هست میتونی مراجعه کنی
    اگر در عرض ۲ ماه کیست از بین نرفت یا بزرگتر شد نیاز به عمل جراحی ترجیحا به روش لاپاروسکوپی خواهد بود

    سلام خانم دکتر

    من در تخمدان راستم یک کیست هموراژیک به قطر 28 میلی متر دارم البته این ماه نسبت به ماه قبل اندازه کیست کوچکتر شده است من برای بارداری هم اقدام کردم آیا با این کیست میتوانم باردار شوم یا حتما باید درمان شوم در صورت درمان چه مدت و چه قرصی باید بخورم آیا خوردن قرص حاملگی مرا به تعویق نمی اندازد؟

    با سپاس

    پاسخ:
    salam
    aslan lazem nist gors bokhorid
    faghat folic poison bokhorid ca pishghiri nakonid
    aghar hameleh shodid ke shodid
    aghar nashodid bad az 2 mah mojadad sono konid
    sabet shodeh masraf ghors zed bardari va ya adam masraf an tasiri dar modat zaman az bain raftan protuberance nadashteh ast
    ba masraf gors fagat az tashkil cust jadid jologhiri mishavad
    movafagh bashid
    Dr Pourghorban
    سلام ممنون از این همه لطفی که نسبت به بندگان خدا دارید مطمئن باشید اینا یه جایی حساب میشه و بی جواب نمیمونه. ارزشها که متاسفانه درجامعه امروزی ما ازش خبری نیست همین جور چیزان. ولی تقریبا همه غرق شدند و تو عالم خودشون هستند خانم دکتر من تو میل های قبلی عرض کردم به  ای یو دی حساسیت دارم و یک بار که گذاشتم مجبور شدم بعد از یک روز درش بیارم ضمن اینکه من الان روزی یک قرص آتنولول 50 میخورم آیا میتونم از ال دی بجای لاینسترول استفاده کنم درضمن من 27/4/88 که رفتم دکتر برای بند اومدن خونریزی  ترنسید و متیل ارگونوین داد تا یک هفته خونریزی نداشتم ولی باز شروع شد که3 روزه خودم سرخود دوباره همون داروها را شروع کردم .ولی تا بحال تاثیری نداشته اگه چیزی به ذهن شما میرسه  ممنون میشم راهنمایی کنید. یادم رفت بگم من ساکن مشهدم و برا 17 مرداد با این وضعی که دارم تهران  اومدن برام سخته ولی اگه خدا بخواد در اولین فرصتی که بشه میام

    پاسخ:
    moshkeli nadareh
    ba atenolol ham mitoonid gors zed bardari bokhorid
    chand rooz aval ke mikhorid feshar khoonetoon ro check konid agar bala raft gors ro gat konid
    agar khaili bala naraft 2 mah bokhorid bad hameh chi dorost misheh
    negaran nabashid
    dar zemn iud hayeh jadid fekr nemikonam hassasiat bedan
    hala badan rajebesh sohbat mikonim
    khahesh mikonam soalatetoon ro dar site matrah konid
    Dr Pourrghorbanسلام من ۵۹ سالمه  توده ای در سینه دارم که
    sma……+in cells
    HMWCR…….+ in cells
    LMWCK………+in cells
    THYroglobin……- in dungeon
    S100……- in cells

    interretation:
    IHC studies infavour of soft epithelial hyperplasic

    note:
    see a pathologic news NO : 1965

    این توده را خارج کردم اما بعضی از پزشکا می گن باید بافت اطراف اون را خارج کنم نظر شما چیه  ممنون <!–

    :

    –>

    با عرض سلام و خسته نباشید

    خانم دکتر یک سوال داشتم و اون اینکه من دختری ۲۸ ساله و مجرد هستم برای تست سلامت هایمن  مراجعه کردم و ایشان گفتند در ساعت ۹ مشکوک به پارگی است از ترس به یک دکتر دیگر مراجعه کردم و ایشان گفتند شکل طبیعی هایمن شماست من تا به حال نه نزدیکی داشتم و نه خود ارضایی و ترس من از اینکه دوباره مراجعه کنم و چیز دیگری بشنوم باور کنید دوست دارم ازدواج کنم اما کاری که باعث خدشه دار شدن شخصیتم باشه نکردم .خانم دکتر دوم گفتند در ساعت ۹ تا انتها حدود ۷۰٪ فاصله هست و این نشانه سلامت است لطف کنید و مرا راهنمایی کنید

    پاسخ:
    اگر لازم هست میتونید به درمانگاه پزشکی قانونی در پارک شهر مراجعه کنید . تجربه اونها بیشتر است و از نظر قانونی حرفشان سندیت بیشتری دارد چون سه نفر می نوسیند و امضا می کنند با عرض سلام و خسته نباشید

    خانم دکتر میخواستم بپرسم  برای اولین تماس جنسی(ولین شب) کدام راه جلوگیری از بارداری را پیشنهادمی کنید .
    ۲۴ سال دارم(پرده بکارت سالمی دارم)

    پاسخ:
    یکماه قبل از ان قرص ال دی رو شروع کنید salam khanom dr aziz..
    man dochare manriziye fibrome rahem shodam,,..chasbandegi be lagan ham dare/….khoshkhime dr migam…lotf mikonin  ye khorde zud be male start chikar konam k behtare..
    ye seri behem migan k amale jarahi konam rahemo bardaram ye seri hamm migan amaml nakonam …kodom behtare.

    faghat to ro khoda zud javab bedin
    tashokor,,bye

    پاسخ:
    سلام
    فیبروم نیاز به عمل نداره مگر
    ۱) خیلی بزرگ باشه
    ۲) خونریزی بسیار زیاد باشه و موجب بروز کم خونی شده باشه
    ۳)درد شدید یا سقط مکرر ایجاد کرده باشد
    در غیر اینصورت می تونید کاری بکارش نداشته باشید سلام و خسته نباشید خانم دکتر برای سوالی که قبلا مطرح کردم نوشته بودید به درمانگاه پزشک قانونی پارک شهر برم ولی چطوری میشه راهنمایی کنید باید برگه ای داشته باشم یا همینجوری میشه رفت ؟

    آیا دکتر زنان می تونه نظر بده و قانونی نباشه می شه برام توضیح بدین ؟آخه با مادرم به یک دکتر زنان میریم نه پزشک قانونی برای اونها سخته که بخاطر سلامت هایمن به پزشک قانونی بیان .گفتن اینکه با من به پزشکی قانونی بیاین برای بار اول براشون قابل هضم نیست .ممنون میشم اگه برام توضیح بدین این موضوع ذهنم رو بد جوری آزار میده ای کاش هیچوقت برای تست سلامت هایمن نرفته بودم .

    ممنون از اینکه توجه میکنید

    پاسخ:
    عزیزم متاسفانه یکی از قوانین مزخرفی که در کشور ما هست یک زن حتی اگر پزشک باشه نمی تونه چیزی رو امضا کنه و حتما باید دو تا زن امضا کنند
    در مواردیی هم که نیاز به دو تا امضا پرشک مرد هست باید چهار تا پزشک زن امضا کنند تا اگر خدای نکرده بعدها مشکل قانونی وجود داشت این گواهی قابل ارائه به دادگاه باشه
    برای همین میگم پزشکی قانونی چون اونحا در ان واحد سه یا چهار پرشک می بینند و امضا می کنند
    اگر هم نخواستید گواهی پرشک زنان معتبر هست ولی خدا نکنه کار ادم دست قانون بیفته اونوقت دیگه همه چی مشکل میشه سلام و خسته نباشید

    منون از اینکه به سوالاتم پاسخ دادید من می تونم برای تست سلامت هایمن به شما مراجعه کنم و آدرس شما همون آدرسی که در سایت قید کردید؟ باز هم ممنون <!–

    :

    –>

    سلام و خسته نباشی
    اومدم جوابمو ببینم . سوالمم نیست!!!!
    خانم دکتر من 8 روز بعد از اتمام  پریدی 2 لخته خونی ازم خارج شد. آیا باید معاینه بشم ؟
    در ضمن من برای بارداری اقدام کردم آیا به آن مربوط میشه ؟
    با سپاس فراوان از زحمات شما  

    پاسخ:
    ؟
    عزیزم یه سونو انجام بدید داخل رحم اگر مشکلی نبود
    با خیال راحت میتونید باردار بشید این اتفاقات گاها میبفته و مشکلی هم نیست ولی باید بررسی بشه دلیل خاصی نداشته باشه سلام خدمت دکتر پور قربان
    من مدتی است که با یک دختر خانمی رابطه دارم و قصد ازدواج هم با هم داریم.از مدتی قبل حس کردم این دختر خانم مثل همیشه نیست .خلاصه خودمو زدم به کوچه علی چپ تا دیشه که وقتی داشتیم با هم حرف میزدیم گفت نیما یک مسئله ای هست که من تا الان بهت نگفتم الانم میخوام بگم ولی نمیتونمخلاصه بعد از اصرار فراوان من دختر خانوم موضوع رو گفت:کی چند سال پیش در یک عمل بی شرمانه مورد تجاوز قرار گرفته و میگفت که بعد از دادو هوار زیاد خلاصه به دادش میرسن.بعد گفت که اول نمیدونست چه بلایی سرش اومده ولی بعدا با تحقیقاتی که کرده فهمیده که پرده بکارتش از بین رفته و از دختر بودن در اومده من اول فکر کردم داره شوخی میکنه بعد مطمئن شدم که راست میگه.ولی میگفت مطمئن مطمئن هم نیست که از باکره بودن در اومده .منم خانوادم و به خصوص مادرم رو این مسائل خیلی خیلی حساسه و گیره.من خودم با این قضیه مشکلی ندارم چون مطمئن هستم که اون دختر گناهی نداشته.به دختر هم گفتم که من کمکت میکنم واینم میدونم که برای تشخیص دقیق که آیا پرده بکارتش پاره شده یا نه باید ببرمش پیش متخصص ولی اینو میخوام بدونم که آیا اگه پرده بکارتش پاره شده باشه میشه این پردرو دوباره ترمیم کرد یا خیر؟تو رو خدا کمکم کنید چون واقعا دارم از دلشوره میمیرم.
    ببخشیذ زیاد حرف زدم

    پاسخ:
    جریان ترمیم این هست که فقط خونریزی ایجاد بشه و گرنه هرگونه ترمیمی در معاینه پزشکی معلوم میشه
    شما اگر عقد کنید و عقد نامتونو ببرید و گواهی بدید که خودتون با اگاهی از موضوع اینو می خواین براتون بطور قانونی ترمیم انجام میشه و مشکلی نیست
    معمولا در فاصله عقد تا ازدواج میتونید این عمل رو انجام بدید تا اعتماد به نفس خانومتون هم بهتر بشه.
    این توصیه من بود ایشالله که خوشبخت باشید سلام خانم دکتر عزیز خسته نباشید

    من دختری ۲۰ ساله هستم و همیشه پریود من منظمه فقط دو سه روز جلو میندازه و یا با تاخیر انجام میشه،میخواستم ماه رمضونو قرص ال دی بخورم تا کامل بگیرم ،این کار در پریود من اختلال ایجاد نمیکنه؟یعنی در ماههای بعدی نامنظم نمیشم؟طریقه مصرف این قرص رو هم اگه بگید ممنون میشم در ضمن من جوابمو چه جوری میتونم ببینم؟خواهش میکنم منو بی جواب نگذارید.با تشکر

    پاسخ:
    نه عزیزم من توصیه نمی کنم بار اول در ماه رمضون اینکارو بکنی چون چون در ماه اول ممکن است لکه بینی داشته باشی و روزه گرفتنت بدتر مشکل پیدا کنه
    ولی کلا ضرری نداره سلام خانم پور قربان عزیز
    من قبلا سوالی از خدمتتون کرده بودم که شما لطف کردید پاسخ دادید. اون سوال و پاسخ رو در پایین براتون میزارم و در ادامه سوال دیگه ای ازتون داشتم.
    ممنون
    ———————-
    یکشنبه 4 مرداد ماه سال 1388 ساعت 4:24 PM
    با سلام
    من ۲۴ ساله و متاهل هستم در تاریخ ۱۹/۲/۸۸ سونوگرافی لگن انجام دادم که نتیجه اش این بود:
    رحم به ابعاد ۶۰*۳۲*۳۱ میلیمتر شکل و اکوپترن رحم طبیعی است.
    در ادنکس راست تصویر توده کیستیک به ابعاد ۶۱*۳۸ میلیمتر مشاهده می شود همچنین در همین ناحیه تصویر تعدادی کیست کوچک دیگر مشهود است. در ادنکس چپ تصویر توده کیستیک به قطر ۲۴ میلیمتر مشاهده میشود.

    و در یک ماه اخیر ۴ بار در روزهای مختلف در زیر شکم سمت چپ دردی رو احساس میکردم ولی در دو رور گذشته درد در همون ناحیه شدتش بیشتر شده و گاهی کل پهلوی سمت چپ من دچار درد میشه.
    ممنون میشم بفرمایید باید چه کاری انجام بدم

    پاسخ:
    با سلام لیدا جان
    کیست بزرگی که دارید به خودی خود چیز مهمی نیست ولی باید بسیار مراقب باشید چون سنگین شدن تخمدان در اثر وجود کیست موجب پیچ خوردن ان میشود در ابتدا این پیچ خوردگی ها خفیف است و خود بخود برطرف میشود و همین دردهایی که گاها دارید میتواند به این علت باشد
    در صورت پیچ خوردگی شدید درد شدیدی ایجاد می شود و تخمدان که یک رگ بیشتر ندارد در اثر پیچ خوردن این رگ دچار اختلال خونرسانی شده و در عرض یک ساعت از بین می رود
    عکس پیچ خوردگی تخمدان هم در گالری تصاویر موجود هست بهتر است ببینی
    پس باید از ورزش- دولا راست شدن های مکرر پرهیز کنی و مقاربت باید با احتیاط کامل جهت جلوگیری از پاره شدن و یا پیج خوردن کیست صورت گیرد
    معمولا با رعایت این حالات در عرض ۲ ماه این کیستها از بین می روند و نیاز به مداخله جراحی پیدا نمی کنند
    البته حتما ازمایشات لازم جهت بررسی نوع کیست و احتمال وجود بدخیمی هم انجام میشود که البته در کیستهای ساده خطری وجود ندارد و صرفا جهت احتیاط می باشد .

    در مورد کیست تخمدان مطالب زیادی در سایت هست میتونی مراجعه کنی
    اگر در عرض ۲ ماه کیست از بین نرفت یا بزرگتر شد نیاز به عمل جراحی ترجیحا به روش لاپاروسکوپی خواهد بود

    ——————————————

    من دوباره در تاریخ 28/5/88 سونوگرافی انجام دادم که نتیجه اش رو نوشتم:
    رحم به ابعاد 79*28*39 mm و اکوپاترن میومتر طبیعی است. ضخامت اندومتر 5 mm است.
    در ادنکس راست کیست 73*55*60 mm حاوی inner relate مختصر مشهود است و مجاورت آن تجمع مایع حاوی septation ظریف مشهود است.
    بافت تخمدانی چپ به ابعاد تقریبی 32*21 mm مشهود است.
    در سمت چپ و مجزا از تخمدان تجمع مایع 80*31 mm مشهود است (کیست با منشا ادنکس چپ یا تجمع مایع؟)./غ
    من به پزشک مراجعه کردم ایشون قرص مارولون تجوز کردند و گفتند از روز 3 پریود مصرف کنم و بعد از اتمام قرصها و پریود بعدی سونوگرافی رو تکرار کنم. بعد از اون اگه کیستها کوچک نشد باید جراحی کنم.
    پزشک دیگه ای هم قرص  ال دی تجویز کردند که از روز 5 پریود مصرف کنم و در همین روزها سونوگرافی رو تکرار کنم یعنی وقتی پریود هستم. من قبلا در آذر 87 جراحی آپاندیس داشتم که پاره شده بود و عمل سختی داشتم و روی شکمم با طول زیاد بخیه شده. که ایشون گفتند با این وضع بهتره فعلا جراحی دیگه ای نداشته باشم. من الان روز اول پریود هستم.
    من ترجیح دادم نظر شما رو بدونم. به نظر شما بهتره من چه کاری انجام بدم ؟
    ببخشید که متن من طولانی شده. از لطف شما ممنونم.

    پاسخ:
    این توده در محل تخمدان راست و در مجاورت اپاندیس دیده میشه
    شاید هم اصلا مربوط به تخمدان نباشه و مربوط به چسبندگی های اطراف اپاندیس باشه که حالا اتفاقا در سونوگرافی دیده شده
    بهترین راه برای افتراق ایندو انجام سی تی اسکن است
    بهتره یه سر بری پیش جراحی که عملت کرده و نظر اونو هم بپرسی البته جراح ها سریعتر از ما دست به عمل میشن ولی اگر تب نداری
    فعلا عجله نکن و یکی دو ماه دیگه صبر کن اکثر کیستها به این اندازه که میرسن پاره میشن و از بین می رن……در هر حال از راه دور نمیشه طبابت کرد و نظر پزشک معلجت ارجحتر هست سلام می خواستم راجع به بیماریه Vulvar Intraepithelial Neoplasia توضیحی بدید، لبهای وازن من تغییر شکل پیدا کرده و البته در طول سالها بوده(از زمان 10-12 سالگی متوجه گوشت اضافه ی کوچکی شدم) و مشکلاتی مثل خارش یا سوزش هم گاهی داشتم اما نه به طور مداوم.  اینکه ماه پیش برای اولین بار لکه بینی داشتم در حالی که زمان پریودی ام نبود. و از علایم دیگه که جدیدا، (کمتر از دو ماه) ایجاد شده وجود یه لکه ی قهوه ای تیره روی یکی از لب ها و همینطور لکه ی کوچیک سفید. و کلا رنگ قسمت هایی از پوست (لبه ها)تیره است.. و با خارش همراه است. و در اندازه هم لبها بزرگ و تغییر شکل بیشتر شده. با توجه به تحقیقی که در اینترنت داشتم دیدم که تمام علایم Vulvar Intraepithelial Neoplasia رو دارم! می خواستم نظر شما رو دراین باره بدونم. و سوال دیگه اینکه آیا این مساله می تونه به خودارضایی هم ارنباطی داشته باشه؟ و اینکه تا چه حد خطرناک است این بیماری؟
    من دختری 22 ساله هستم.

    با تشکرفراوان از شما

    پاسخ:
    با سلام
    شما به تحقیق در اینترنت که نمیتونید تشخیص بدید فقط میتونید در مورد تشخیصی که داده شده بیشتر اطلاعات کسب کنید
    در هر حال بیماری های اینترااژیتلیال ولو بیشتر در سنین بالای ۵۰ سال شایع هستند و بسیار بندرت در سن شما دیده میشوند
    ضایعاتی که می گوئید بیشتر به ضایعات اتوایمیون شبیه هستند و بهتر هست اصلا به دکتر پوست مراجعه نمایید تا  نمونه برداری شود . سلام
    من هر جای سایت رو گشتم در قسمت پرسش و پاسخ جایی رو پیدا نکردم
    حالا این جا سوالم رو می پرسم
    من حدود ۳ ساله ازدواج کردم و ۲ ماه پیش به خاطر زخم رحم فریز کردم . یک هفته هم دارو ضد قارچ برای خارشم مصرف کردم بعد لکه بینی داشتم که الان با قرص ضد بارداری تحت کنترلم ولی واژن من خیلی درد می کنه و اصلا نمی تونم نزدیکی کنم در صورتیکه قبلا اصلا این جوری نبودم و از نزدیکی لذت می بردم ولی الان می ترسم چند تا متخصص زنان رفتم و معاینه های خیلی دردناک داشتم بعدشم یه مقداری لکه ولی همشون میگن مشکلی نداری رحمت و واژنت سالمه . سونوگرافی هم کردم که سالم بوده من چه کارکنم ؟؟؟  شوهرم خیلی شاکی و وقتی می بینه این همه درد دارم در لحظه نزدیکی(داد میزنم)خودش بی خیال میشه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    خواهش می کنم جوابم رو بدید

    مرسی

    پاسخ:
    با سلام
    این حالت واژینسموس نامیده میشود می توانید مطالب مربوط به ان را در وب لاگ مطالعه بفرمایید
    در کل اولین راه درمان استفاده از یک ارامبخش ضعیف مانند قرص دازپام ۲ میلی گرم ۱ ساعت قبل از نزدیکی است و معمولا با شل کردن عضلات و اثرات ارمبخش این دارو مشکل را بر طرف می نماید در غیر اینصورت باید درمانهای بیشتری در نظر گرفته شود. با عرض سلام  خدمت خانم دکتر

    من از بیماری وسواس رنج میبرم و همیشه در زمان پریود عذاب میکشم ایا این خون کثیف است مثلا من همیشه احساس میکنم موقع خواب خودم رو خاروندم و دستم را به همه جا مالیدم و همه جا رو کثیف کردم ایا واقعا این خون الوده است

                                                                             با تشکر از این همه محبت و صبر شما

    پاسخ:
    خون پریود چون خون خود شماست حتی هم اگر الوده به ارگانیسم بیماریزیایی باشد برای شما مشکل جدیدی ایجاد  نمی کند
    فرضا اگر کسی مبتلا به هپاتیت وبروسی باشد این ویروس در ترشحات خونی بدن وجود دارد ولی خود بیمار قبلا الوده شده و مجدد الوده نخواهد شد و فقط باید از ایجاد الودگی برای افراد دیگر اجتناب گردد
    در مورد وسواس باید بهتون بگم که حتما درمان دارویی را شروع کنید چون بیماری بسیار موزی و بدی است ولی براحتی به درمان جواب می دهد. با سلام

    من از روش جلوگیری اورژانسی استفاده کردم پس از 5 روز خونریزی داشتم البته 2 روز لک بینی 2روز به صورت خونریزی با حجم کم و یک روز لک بینی ..من 22 یا  شهریور 23 ماه باید پریود میشدم طبق روال عادی ..حالا از شما سوال دارم اینکه ایا این خونریزی پس از قرص رو می تونم به احتساب روزهای سیکل ماهانه جدید بگذارم یا نه؟ . بدون احتساب این خونریزی که ممکن است از عوارض قرص باشد ..الان که 8 مهر است هنوز پریود نشده ام …. لطفا مرا راهنمایی کنید

    در ضمن من ازمایش بتا داده ام که منفی بوده… ایا ممکن است که من در انتظار حاملگی خارج رحم باشم؟

    پاسخ:
    با سلام
    عارضه این نوع پیشگیری بهم خورد نظم پریود هست و لذا شما این ماه باید انتظار این مشکل را داشته باشید با سلام خدمت خانم دکتر وخسته نباشید
    من یه سوالی از خدمتتون داشتم اگه زودتر جواب بدین ممنون میشم
    من 15 شهریور پریود شدم و 20 شهریور پریودم قطع شد22 شهریور نزدیکی داشتم که یک هفته بعد از این نزدیکی حالم بد شد آزمایش دادم دیدم تست بارداری مثبته الان که 7 مهر شده من 6 بار تست خون دادم جواب مثبت بود 10 تا بی بی چک زدم جواب مثبت بود ولی 4 بار سونوگرافی واژینال دادم چیزی دیده نشده نه در داخل رحم نه در لوله ها دکترم خیلی نگرانه احتمال میده خارج از رحم باشه ولی اون هم دیده نشد مشکل اینجاست که بتای خونم کم کم میره بالا اول 396 بود 2روز بعد405بود دوروز بعد500بود و یک روزو نیم بعد532 بود دکتر بهتم میگه این حاملگی درست نیست به نظر شما من چی کار کنم البته بگم که هنوز 10 روز به زمان پریود من مونده به نظرتون فعلا تا پریودم صبر کنم یا باز هم سونو بدم ممنون از راهنماییتون
    اجرتان با خدا پاسخ:
    با سلام
    در این زمان که اصلا با سونو نمیتوان ساک حاملگی را دید و بتا باید حداقل به ۱۰۰۰ برسد تا بتوان در سونو ساک حاملگی را دید
    بهتر است صبر کنید و انقدر وسواس بخرج ندهید

    با توجهات بنظر میرسد رشد جنین زیاد مناسب نیست

    با سلام مجدد

    از اینکه زحمت کشیدید و جواب سوالم را دادید واقعا سپاسگزارم ..انشاءالله که همیشه موفق و سربلند باشید ….

    ایا لازم هست که من با پزشک زنان مشورت کنم ؟ و دارویی جهت شروع پریود مصرف کنم؟ ایا میشه لطف کنید و پزشکی را به من معرفی کنید که قابل اطمینان خودتان هم باشه  که از این به بعد تحت نظر ایشان هم باشم؟ ممنون دوباره

    و این سایت شما  خیلی مفیده و مطمئنا اجر معنوی فراوونی برای شما داره ….

    پاسخ:
    مرسی با سلام و احترام

    خانم دکتر انشاءالله که حالتان خوب باشد زحمت کشیده بودید و جواب سوال قبلی مرا دادید با عرض شرمندگی سوال دیگری داشتم ..من روز 11 مهر به دکتر زنانی که  نزدیکی محل سکونتم بود مراجعه کردم و متاسفانه ایشان با عجله بدون اینکه شرح حالی از من بگیرند دو آمپول پروژسترون تجویز کردند و آنقدر با عجله که حتی دستور العمل مصرف دارو را ننوشته بودند و من وقتی به تزریقات مراجعه کردم پرستار مربوطه گفت که هر دو آمپول را با هم بزن من هم اولین بار بود  بنابراین به گفته پرستار اطمینان کردم …و در ضمن همان روز قبل از اینکه آمپول را بزنم  آزمایش تیتر بتا  دادم _5 هفته بعد از نزدیکی)  2 ساعت بعد جواب را گرفتم و بعد با اطمینان به نتیجه ازمایش آمپول ها را مصرف کردم
    ولی بعد از مصرف امپول اصلا حالت پریود ندارم /…ایا به نتیجه ازمایش به جا اطمینان کردم؟ ایا امپول در صورت حاملگی ضرری دارد؟ من در سینه چپم 3 کیست کوچک دارم آیا پروژسترون  انها را تشدید می کند؟  
    از اینکه لطف می کنید و با صبرو بردباری پاسخ می دهید  از شما سپاسگزارم

    با آرزوی موفقیت هر چه بیشتر برای شما

    پاسخ:
    با سلام
    پروژسترون برای حاملگی ضرری ندارد و ر مورد کیست های سینه هم نگران نباشید .
    معمولا تا یک هفته بعد از امپول باید پریود اتفاق بیفتد اگر نشد باید ازمایشات هورمونی بدهید تا علت ان مشخص گردد. سلام  
    خسته نباشید
    من یه دخترم و نمیدونم ۱ و ۲ روزه خیلی  معده م درد می کنه و مثل درد پریودی ولی خونریزی ندارم و ۱ و ۲ هفته تا پریودی مونده این درد واسه ی چیه ؟

    مرسی  

    پاسخ:
    این دردها عادی هست و بهتر است از مسکن مثل مفنامیک اسید(کپسول)  استفاده کنید. با سلام مجدد و احترام
    امروز مطلبی را در جایی خواندم به نقل قول از دکتری که گاهی نبود میزان کافی  پروژسترون باعث می شود تا  هورمون اچ سی جی  در خون قابل تشخیص نشود

    نظر شما در این مورد چیست؟

    پاسخ:
    عکس این موضوع بیشتر صادق است. با سلام
    20 سالم بود که ازدواج کردم  در سن 21 سالگی صاحب فرزند دختری شدم بعد از سه سال دوباره باردار شدم چون فرزند دیگری نمی خواستم(بخاطر مسائل مادی)سقط کردم  .از اونجایی که میگرن دارم نمی تونم داروهای هورمونی و ضد بارداری مصرف کنم به روش طبیعی پیشگیری میکنیم.
    دوباره متوجه شدم که باردارم ودوباره سقط کردم البته 3 سال پیش. بعد از اون ار ایودی استفاده کردم که باعث شد خونریزی شدیدی در زمان پریود به مدت 11 روز داشته باشم 8 ماه از ایودی استفاده کردم و بخاطر خونریزی شدید دکتر صلاح به خارج کردن دونستن.
    بعد از اون پریودم بسیار کم شد و یک هفته مانده به پریود حالم خیلی بده  خیلی زود عصبانی میشم  منفی بافی میکنم و احساس میکنم تو تاریکی مطلق هستم  سینه هام خیلس سفت و دردناک و بزرگ میشه و گاه احساس گرمای شدید میکنم. زمان پریودمم یک روزه با مقدار کم به رنگ قهوه ای تیره است. ازمایش هم دادم کم کاری یا پر کاری تیرویید نبوده .  در ضمن 5 ساله پراپرانونول 10 روزی 2 تا مصرف میکنم . وزنم  مناسبه 55  کیلو قد 165.
    خیلی نگران کم شدن پریود وسفت و بزگ شدن سینه هام هستم  خیلی ممنون میشم راهنماییم کنید
    ممنون پاسخ:
    با سلام

    البته کم شدن مقدار خونریزی علامت نگران کننده ای نیست و اگر پریود مرتب باشد مشکلی ایجاد نمی کند
    ولی اگر قصد باردار شدن در اینده را داریید بهتر است یک عکس رنگی از رحم ؛ هیسترو سالپنگوگرافی انجام دهید
    گاهی چسبندگیهای درون رحم در اثر سقطهای مکرر میتواند موجب کم شدن حجم پریود شود .
    در مورد مشکلات دیگر با روانپزشک مشاره کنید . سندرم قبل از قاعدگی در این سایت مورد بحث قرار گرفته و گاهی نیاز به درمان دارویی دارد.

    سلام خانم دکتر
    مرسی که سوالم جواب دادین
    من یه دخترم حدود ۲۰ سالمه . من میل جنسی خیلی خیلی خیلی کمه و نمیدونم واسه چی اینجوری هستم . می خواستم بپرسم راه درمانی داره ؟ دوست دارم این مشکلم حل بشه . آخه ممکنه تو زندگی آینده به مشکل مواجه بشم . خواهش میکنم کمکم کنید دوست دارم دورست بشه و حل بشه

    مرسی خانم دکتر

    پاسخ:
    میل جنسی در خانمها بستگی به طرف مقابل دارد و معمولا با عضق و علاقه توام هست و مثل اقایون نیست
    لذا فعلا نگران نباشید . البته بسیاری از داروها هم بر روی لیبیدو یا همان میل جنسی تاثیر می گذارند و ممکن است انرا کاهش دهند . salam khanom doktor
    man ye luminary dar morede hpv daram.mikhastam beporsam che tafaviti beine kasi ke donbale darman fen va kasi ke darman nemikune az nazare pezeshki vojod dare?
    az nazare darsad ebtele be saratan tafavoti brave ?
    dore darmanesh cheghad tol mikeshe?
    man 2mahe mishe daram darman mikunam.
    harbar 1-2 ta dige dar miyad.
    man nemitonam teste papesmir bedam chon mojaradam,namzadimo bekhatere hamin beham zadam.
    mamnon misham javab bedin پاسخ:
    با سلام

    نکته جالبی که وجود دارد این مطلب است که ویروس زگیل تناسلی یا اچ پی وی ….اونواع مختلفی دارد و ویروسهایی که بیشتر موجب ضایعات زگیلی میشوند نوع ۸ و ۱۱ هستند که ربطی به سرطان گردن رحم ندارند
    انواع ۱۶ و ۱۸ بیشتر با سرطان گردن رحم در ارتباطند
    البته چون معمولا بیشتر همه اینها با هم منتقل میشوند ما در صورت وجود زگیل به اتنها هم شک می کنیم وگرنه الزاما وجود زگیل بع معنی وجود زیر گروههای بیماریزای گردن رحم نیست .
    درمان فقط از نظر زیبایی و جلوگیری از سرایت بیشتر و بیشتر شدن تعدا د زگیلها اندیکاسیون دارد.

    سلام خانم دکتر گرامی

    ممنون از پاسخگویی شما به سوالات قبلیم

    راستی من  یک هفته بعد از تزریق پروژسترون پریود شدم . می خواستم بدونم ایا این خونریزی به حساب همان دوره ماهانه می باشد؟ یا اینکه خونریزی عوارض امپول ؟ (آیا لزومی دارد تست بتا را دوباره تکرار کنم؟)
    با تشکر فراوان

    پاسخ:
    نه بنا رو بذارین که پریودتون هست و از همین الان پیش گیری کنید
    اگر نمی خواهید باردار بشید!!! سلام خانم دکتر عزیز
    خیلی ممنونم که جواب سوالم رو  دادید و از اینکه وقت  گران بهاتون رو  می گذارید  ازتون  ممنونم

     چند سوال دیگه داشتم ممنون میشم جواب بدید
     
    1.بزرگ شدن سینه ها چه دلیلی می تونه داشته باشه؟

    2.چه طور میشه فهمید پرولاکتین بالا باعث این مشکل میشه؟  با چه ازمایشی؟

    3.ایا اصلا این مسئله نگران کننده است ؟
    این  مشکل 10 روز مانده با پریودم شدید تر میشه و کلا از وقتی پریودم کم تر شده سینه هام کمی بزرگتر شده

    4.ایا دوباره به حالت اول بر میگرده؟

    5.وسوال اخر ایا چسبندگی درون رحم عوارض دیگه ای بجز کم شدن خونریزی پریود داره؟

    بازم ممنونم از شما  به خاطر لطفی که میکنید هیچ طور  نمی شه  تشکر کرد.

    پاسخ:
    با سلام  
    بزرگ شدن سینه ها معمولا در اثر تغییرات هورمونی – چاقی و یا وجود کیستهای متعدد در پستان میتواند اتفاق بیفتد. و البته زیاد جای نگرانی نیست .و معمولا دوباره بحالت قبلی بر می گردد.
    چسبندگی داخل رحم هم حالت نادری است که لازم نیست ذهن خود را با ان مشغول سازید. اندومتریوز دارم (کیست ۵ سانتی) مدت ۴ ماهه که ال-دی مصرف می کنم. کیستم ۱ سانت کوچکتر شده. ولی مشکلم اینه که ۳ هفته قبل به خونریزی شدید همراه با لخته های خیلی بزرگ دچار شدم. ال-دی رو ۲ برابر مصرف کردم. هیچ تاثیری نداشت!!!
    به توصیه پزشکم هر ۶ ساعت ۲ عدد مفنامیک اسید استفاده کردم موقتا بهتر شدم ولی بعلت برگشت خونریزی مجبور شدم هر شب بهمراه ال-دی ۱ عدد استروژن کانجوگه هم مصرف کنم. با اینکار فقط موفق شدم مقدار خونریزی رو کم کنم ولی خونریزی کماکان ادامه داره!

    خواهش میکنم منو راهنمایی فرمایید

    پاسخ:
    با سلام
    اگر منظورتون این کیست اندومتریوما هست ( اندومتریوزی که موجب بروز کیست شده) در این صورت با خوردن قرص از بین نمی رود و معمولا نیاز به جراحی دارد. و اینکه تشخیص اندومتریوز ممعمولا با لاپاروسکوپی می باشد و بصورت بالینی فقط می شود به وجود ان شک کرد ولی قابل اثبات نیست.
    خونریزی خیلی زیادتون بعید هست در اثر این توده باشد و بیشتر در اثر نا مرتب خوردن فرصهای ضد بارداری ممکن است این خونریزی های نامرتب ایجاد شده باشد . جواب ازمایشات هورمونی رو تون رو براوم بف

    من جواب سوالتون رو دادم و فکر میکنم بزرگترین اشتباه شما دو برابر کردن ال دی انهم بصورت گاهگاهی هست انکار نه تنها باعث بد تر شدن اندومتریوز میشود بلکه خونریزی نا مرتب هم ایجاد میکند که درمان انجام شده را بی اثر می نماید .

    این پاسخ هم که برای خانم باران نوشتم بی ارتباط با مشکل شما نیست.:
    مصرف ال دی در صورتی در درمان اندومتریوز مفید است که بتوان با ان از بروز خونریزی بمدت ۳ تا شش ماه جلوگیری کرد در غیر اینصورت هیچ کمکی به درمان اندومتریوز نمی کند .
    لذا اگر با ال دی خونریزی دارید باید روش درمان را عوض کنید .
    برای اندومتریوز درمانهای دارویی متعددی وجود دارد ولی فراموش نکنید درمان اندومتریوما فقط جراحی است و به دارو جواب نمیدهد و اگر هم بدهد موقت هست. درمان دارویی برای اندومتریوز هایی در نظر گرفته می شود که با اندومتریوما همراه نباشد و
    البته خوب ممکن است اصلا کیست شما فقط یک کیست ساده بوده ولی در هر حال کیستس که ۵ ماه از بین نرفته باشد و انهم در خانم جوان بهتر است برداشته شود حالا یا لان یا در اولین فرصت ممکن .رستید.

    سلام

    خانم من الان ۱۲ روز هست که ژریود نشده است و ما کار خاصی انجام نداده ایم که باعث حاملگی شود البته به نظر خودمان و قبلا ایشان دوره هایشان با ۳ تا ۵ روز تاخیر شروع میشده ولی الان ۱۲ روز شده و ما نگران هستیم که دلیل آن چیست ؟ قرار شده اگر تا ۲ الی ۳ روز آینده شروع نشد به متخصص مراجعه کنیم . خواستم دلیل آن را بدونم
    با تشکر <!–

    :

    –>

    سلام خدا قوت

    آیا آمپول پروژسترون ۵۰۰ مانع از خونریزی رحمی میشه؟ <!–

    :

    –>

    سلام. خانم دکتر من 28 سالمه و یک ساله که ازدواج کردم. پارسال کیست 3 سانتی داشتم که با دارو رفع شد. امسال می خوام برای بارداری اقدام کنم. رفتم سونو دادم نوشته در حاشیه تخمدانها تصاویر ریز کیستیک مربوط به فولیکولهای نارس به قطر 10 میلی.
    دکترم برام گلوکوفاژ نوشت با Diane35
    می خواستم بپرسم که این قرصا درسته؟ آخه گلوکوفاژو واسه دیابت مصرف نمی کنن مگه؟
    یه سوال دیگه اینکه من میتونم با این کیستا و این داروها بهمن اقدام به بارداری کنم؟
    همسرم هم آزمایش تجزیه اسپرم داده همه چی مقدارش 103 میلیونه ولی سرعت حرکتش کمه واسه اونم دکترش دارو داده
    پنتوکسی فیلین- ویتامین ای –  سرترالاین- ایمی پرامین

    که این ایمی پرامین واسه افسردگیه مگه نه؟
    می خوایم که ایمی پرامینو مصرف نکنه خوبه؟
    منتظر جوابتون هستم مرسی. <!–

    :

    –>

    با سلام
    متاسفانه مشکلی پیش و تعدادی از سوالاتو نتونستم جواب بدم .
    در جوای سارا جان :
    گلوکوفاژ رو برای تخمدان پلی کیستیک هم استفاده می کنیم و جای نگرانی نیست
    در جواب حسنی :
    آمپول پروژسترون خونریزی هایی را که در اثر اختلالات هورمونی

    اتفاق می افتد درمان می کند ولی در هموه موارد مفید نیست.
    در پاسخ هدی باید بگم سه ماه بعد از قطع مصرف فیناسترید می تونید اقدام به بارداری نماییدد
    <!–

    :

    –>



    Article source: http://gynecology.blogsky.com/1388/03/15/post-234/

    منوهلپ باریج – برطرف کننده علائم یائسگی

    نوشته شده در موضوع دسته‌بندی نشده در 17 ژوئن 2018

    دفتر مرکزی : تهران – مرزداران – پلاک 78
    کارخانه : کاشان – مشهد اردهال
    تلفن دفتر تهران : 02144267992
    تلفن کارخانه : 0864002

    Article source: http://barijessence.com/menohelp

    طب سنتی

    نوشته شده در موضوع دسته‌بندی نشده در 17 ژوئن 2018


    خواص و فوائد شیر از دیدگاه حکیم عقیلی خراسانی

    خواص شیر در طب سنتی     “لبن“ “بفتح لام و با و نون لغت عربی است بفارسی شیر و بترکی سود و بهندی دودهه نامند” ماهیت آن…

    Article source: http://amenoon.ir/

    پیک شفا

    نوشته شده در موضوع دسته‌بندی نشده در 15 ژوئن 2018

    تقویت چشم با داروهای طبیعی
     چشم انسان عضوی مرکب است که از 7 طبقه و سه رطوبت تشکلیل شده است: طبقه ملتحمه، طبقه قرنیه، طبقه عنبیه، طبقه عنکبوتیه، طبقه شبکیه، طبقه مشیمیه، طبقه صلبیه، رطوبت بیضیه، رطوبت جلیدیه و رطوبت زجاجیه؛ تقسیم ‏بندی طب سنتی نشان از دقت علمای فن پزشکی است. درمان‏ها نیز بسیار حکیمانه و مؤثر بوده است.
     چشم یکی از ظریف‏ترین و حساس‏ ترین اعضای بدن می‏ باشد. در طب سنتی ده‏ها نسخه طبیعی شوینده در علم پاکسازی چشم وجود دارد که هم می‏ شوید و هم تقویت می‏ کند و هم بر عمر سلول‏های بینایی می‏ افزاید.
     عینک زدن در مرحله اول پذیرفتن و تثبیت بیماری و ضعف چشم است. اگر شخصی با گذاشتن عینک ضعف چشمش برطرف می‏ شود دیگر چه دلیلی دارد که جویای علت ضعف چشم خود بشود و دنبال درمان برود؟!
    از منظر طب پایه، ابتدا سوءمزاج بوجود آمده که مانع تقویت و تزکیه چشم شده است مورد بررسی قرار می‌گیرد. ممکن است این سوءمزاج اعضای دیگر را هم تحت تأثیر قرار داده و بیماری‏های دیگری هم برای اعضای دیگر در شرف پیدایش باشند؟ تکلیف آن‏ها چه می‏شود؟
    طب پایه توجه می‏ کند به علت ‏العلل یا علت اصلی که موجب بیماری شده است؛ اما طب علمی نگاه می‏کند به خود چشم و در می‏ یابد که بر فرض در شبکیه اشکالی از قبیل خونریزی داخلی، بالا رفتن فشار چشم و غیرو بوجود آمده است. در طب قدیم و طب پایه ایرانی-اسلامی به دنبال علت می‏خواهد بداند:
     شاید علت در جمجمه و حجاب مغز باشد، شاید نزولات مغز به چشم آسیب رسانده است. شاید از معده بخار اخلاط صعود کرده و موجب بیماری شده، شاید کبد مقصر است، شاید عامل انسدادی در اطراف کره چشم و یا جمجمه در کار ایجاد راه بندان بوده است!
    ساده اندیشانه‏ ترین تفکر را طب جدید علمی ارائه می‏ کند که به هیچ عاملی توجه ندارد. تنها به علت ظاهری که توسط ابزارهای پیشرفته جدید شناخته می‏شود تکیه کرده و درمان را با وسائل علمی جدید آغاز می‏ نماید.
    نگهداری چشم شامل چند مرحله است:
    پاکسازی یکی از مراحل نگهداری چشم است و شامل چند دستور است. شستشوی چشم با داروهای گیاهی و طبیعی مندرج در طب ایرانی-اسلامی هم پاکسازی است و هم تقویت و هم علاج! برخی از آن داروها به این ترتیب است:
    قطره قنطوریون(گل‏ گندم)
    هر شب کمی قنطوریون را مانند چای دم کرده یا بجوشانند قبل از خواب در چشم بچکانند.
    قطره عناب
    هر شب سه عدد عناب را شکسته و در چند قاشق آب قرار دهند. صبح صاف کنند و چند قطره در چشم بچکانند و چند دقیقه بعد بشویند.
    قطره آب پیاز
    چند قطره آب پیاز را هر شب طی چندین شب در چشم بچکانند هر نوع آلودگی و چرک و ناراحتی‏های حساسیتی عفونت و جرب و آبریزش چشم و ضعف چشم و سفیدی تازه که بر سیاهی چشم افتاده است را مفید است.

    قطره رازیانه، بابونهو گل ختمیهر کدام تنها یا با هم جوشانده یا دم کرده و در چشم بچکانند برای همه ابتلائات چشم و پیشگیری از ضعف چشم مفید است.

    قطره آب خارک و آبغوره بی نمک
    آب خارکرا با آب غورهبجوشانند تا غلیظ گردد. در چشم بچکانند برای هر نوع مشکل چشم چه در امر درمان و چه در امر پیشگیری مفید و معالج  است.

    قطره انزروت
    انزروتو رازیانه از هرکدام یک قاشق چایخوری را نیم کوب کرده، در نیم استکان گلاب ریخته روی شعله ملایم بجوشانند تا نیمی بماند، صاف کرده و نصف قاشق چایخوری عسل و نوک قاشق چایخوری زعفرانبرآن افزوده و یک دقیقه می‏ جوشانند و از آتش بر می‏گیرند. دو سه قطره آب‏لیموترش تازه بر آن می‏ افزایند و هفته‏ای دو تا سه بار در چشم می‏ چکانند.
    این نسخه بی بدیل در پاکسازی چشم و در حقیقت تازه کردن آن است. زمان مصرف این نسخه یک هفته بیشتر نیست و جای نگه‏داری آن در یخچال است به سبب آن که زود فاسد و متعفن می‏ گردد. هر 2 روز و هر فصل یک هفته از این نسخه استفاده می‏شود. آنان که می‏خواهند از چشم خود در راه کسب علم و دانش بهره ببرند کاری بس دقیق و شایسته برای حفظ چشم حتی در صد سالگی است.
    خون‏گیری  
    هر سه ماه یک بار سه عدد زالوی بسیار ریز زیر پلک پایین چشم‏ها انداخته می‏شود.
    حجامت‏ عام و حجامت سر و حجامت دو طرف بینی در تحکیم نور چشم می‏ تواند بجای زالو مورد استفاده قرار گیرد. میزان خون‏گیری توسط پزشک متخصص طب پایه ایرانی-اسلامی تعیین می‏شود. چنانچه مزاج عمومی چشم به سرد مزاجی کشیده شده است خونگیری جایز نیست تا آن که سردی مزاج شناسایی شود که آیا با ماده است یا بدون ماده؟ سردی زیاد است یا کم؟ زمانی که حالات مزاجی مشخص شد با داروهای مناسب مزاج چشم را به تعادل باید کشاند، آنگاه دستور خون‏گیری با شرایط مخصوص داده خواهد شد. قطره معروف به انزروت دارای ترکیبی است که مزاج چشم را به تعادل می‏رساند و با کمک خونگیری و مسهل و منضج‏های مناسب و داروهای تقویت کننده، چشم را تقویت کرده و به حالت عادی باز می‏ گرداند. اگر یکی از اندام‏های نزدیک به چشم خون ناباب به چشم برساند و موجب ضعف آن شود باید مزاج آن عضو را شناخت و تعدیل نمود و رگ‏هایی را که در رساندن خون آلوده و کثیف به چشم مقصر هستند با روش‏های خونگیری طب ایرانی-اسلامی خون‏گیری نمود.
    دوای ضعف چشم که ناشی از سوءمزاج معده است و پیرچشمی که از دیدگاه طب سنتی نوعی غلبه خشکی است بر مزاج چشم، همان پاکسازی معده و کبد، سورمه، عطسه، خون‏ درمانی و تقویت چشم با داروهای ویژه طب اسلامی است.

    سورمه
    از داروهای مشهور طب ایرانی-اسلامی است. هر شب سورمه چهار مغز در چشم کشیده شود. نسخه‏ های منسوب به سورمه بسیار متنوع است و ما به ساده ‏ترین و در دسترس‏ ترین آن‏ها اشاره می‏ کنیم. سورمه چهار مغز عبارت است از:
    پسته، بادام، فندق و مغز قلم گاو.
    دوده‏ای که از این چهار مغز گرفته می‏شود یکی از بهترین سورمه ‏های چشم است. مغز قلم گاو گرمی و التهاب سه مغز دیگر را به اعتدال می‏ کشاند. چراکه غلبه مزاج خشک بر عضلات چشم بدترین علل و اسباب پیر چشمی است. چشم‏ها حتی بیشتر از مفاصل یک بیمار مبتلا به آرتروز به روغن کاری نیاز دارند.
    مواد این سورمه در دسترس بوده و هر کس براحتی می‏تواند مواد آن را تهیه و ساخته و مورد استفاده قرار دهد. از خواص سورمه نرم کردن عضلات چشم و تسهیل در خونرسانی است. چربی‏های موجود در سورمه سرشار از مواد مغذی است و از خونریزی داخلی چشم جلوگیری به عمل می‏ آورد.

    بازتاب آن در:
    خبرگزاری ایمنا منتشر کرد: سرمه بهترین دارو برای درمان پیرچشمی
    روزنامه اصفهان زیبا: تقویت دید با چکاندن آب انار در چشم!

     

    Article source: http://www.peykshafa.ir/Site/Article.aspx?id=1132

    تقویت قوای جنسی مردان با این داروهای گیاهی

    نوشته شده در موضوع دسته‌بندی نشده در 15 ژوئن 2018

    31ad5  %D9%82%D9%88%D8%A7%DB%8C %D8%AC%D9%86%D8%B3%DB%8C 231 تقویت قوای جنسی مردان با این داروهای گیاهی

    گیاهان دارویی برای تقویت قوای جنسی آقایان

    ترکیبات مغذی برخی موادغذایی برای تحریک هورمون‌ها موثرند و در نتیجه باعث افزایش میل جنسی می‌شوند. در بین این مواد غذایی ادویه‌ها و برخی گیاهان جایگاه خاصی دارند. در این مطلب شما را با چند ادویه و گیاه مفید برای افزایش قدرت جنسی آقایان آشنا کرده و در نهایت نیز در خصوص عوارض خطرناک برخی از قرص‌ها و کپسول‌ها صحبت می‌کنیم. لطفا با ما باشید.

     c61c0 hee524 تقویت قوای جنسی مردان با این داروهای گیاهی

     جینسنگ
    بدون شک جینسنگ، معروف‌ترین و موثرترین ماده ی غذایی برای افزایش قدرت و میل جنسی در آقایان است. جینسنگ حاوی آنتی‌اکسیدان و ترکیب محرک قلب است که باعث افزایش قدرت مردها می‌شود. این گیاه یکی از گیاهان مورد علاقه‌ی امپراطورهای چینی است که روی مرکز عصبی مغز و غدد درون ریز تاثیر می‌گذارد. باید بدانید که جینسنگ حاوی خواص ضدخستگی است و در افزایش میل و عملکرد جنسی شما فوق‌العاده عمل می‌کند. بهتر است با دکتر یا عطار در خصوص میزان و روش مصرف آن بر طبق نیازتان مشورت کنید.

     چوب میخک
    چوب میخک یک افزایش‌دهنده‌ی میل جنسی طبیعی و موثر است. این ادویه ی مفید باعث گشادی رگ‌ها و افزایش جریان خون در ناحیه‌ی آلت تناسلی می‌شود. در صورتی‌که مشغله‌ی ذهنی‌تان زیاد است و فشار زیادی را از نظر روحی و جسمی تحمل می‌کنید می‌توانید به این گیاه اعتماد کنید. توجه داشته باشید که چوب میخک مانع از ضعیف شدن حافظه شده و عطر آن باعث تحریک حواس می‌شود.

    سیر
    نتایج بررسی‌های بالینی نشان می‌دهند که «آلیسین»، همان ترکیب موجود در سیر، میزان تستوسترون را افزایش داده و باعث کاهش هورمون کورتیزول می‌شود. کورتیزول همان هورمون استرس است که به بافت‌های عضلانی آسیب می‌زند. سیر کاهنده‌ی فشارخون بالاست و به این ترتیب نیز روی مویرگ‌ها و انقباض عضلات قلب تاثیر می‌گذارد و باعث انبساط رگ‌های موجود در ناحیه‌ی آلت تناسلی می‌شود. به عقیده ی برخی از محققان سیر باعث افزایش کمیت و کیفیت اسپرم می‌شود.

     خردل
    خردل از آن دست چاشنی‌های مفید و پرخاصیت است که باعث تحریک غدد جنسی و افزایش میل جنسی می‌شود و تاثیر مثبتی روی سیستم قلبی عروقی دارد. این ادویه‌ی مفید باعث افزایش جریان خون در رگ‌ها و تحریک ارگان‌های جنسی و عصب‌های آن می‌شود.

    c61c0 hee524 1 تقویت قوای جنسی مردان با این داروهای گیاهی

      جوزهندی
    جوزهندی شهرت زیادی در همراهی آقایان دارد. این ادویه‌ی مفید، محرک است و باعث افزایش میل جنسی می‌شود.

    جوز هندی گردش خون در ارگان‌های جنسی را بالا برده و باعث نعوظ بهتر می‌شود. این ادویه، طبع گرم دارد و عطر و طعم خوبی به انواع سس‌ها و غذا می‌دهد.

     فلفل کاین
    فلفل کاین یک تقویت‌کننده و محرک است که باعث افزایش جریان خون در رگ‌ها می‌شود. این فلفل حاوی میزان زیادی ویتامین C می‌باشد. مصرف میزان زیاد این فلفل باعث تولید گرما و احتمالا ایجاد حساسیت می‌شود. فلفل کاین بهتر از فلفل سیاه است. این فلفل نیز تقویت‌کننده‌ی میل جنسی محسوب می‌شود. باید بدانید که فلفل سیاه باعث تحریک مجاری تناسلی – ادرار می‌شود و به این ترتیب مرکز عصبی ایجادکننده‌ی نعوظ را تحریک می‌کند.
    نتایج بررسی‌های بالینی نشان می‌دهند که «آلیسین»، همان ترکیب موجود در سیر، میزان تستوسترون را افزایش داده و باعث کاهش هورمون کورتیزول می‌شود. کورتیزول همان هورمون استرس است که به بافت‌های عضلانی آسیب می‌زند

    کاری
    ادویه‌ی کاری نیز یک تقویت‌کننده، محرک و گشادکننده‌ی عروق محسوب می‌شود. این ادویه نیز با انبساط رگ‌ها باعث بهبود جریان خون می‌شود. ادویه ی کاری از ده نوع ادویه مانند زنجبیل، سیر، گشنیز، هل، زردچوبه و غیره تهیه می‌شود که برای افزایش عملکرد قدرت جنسی شما موثر عمل می‌کنند.

     گشنیز
    گشنیز یکی از تقویت‌کننده‌ها و دیورتیک‌های موثر است که باعث جبران کاهش میل جنسی مربوط به مشکلات پروستات می‌شود. می‌توانید این گیاه معطر را به غذاهایتان بزنید و از خواص آن بهره ببرید. می‌توانید بدون افتادن در دام زیاده‌روی از تخم گشنیز نیز استفاده کنید.

     عشبه ی بیابانی
    عشبه ی بیابانی یکی از آن گیاهان تحریک‌کننده‌ی میل جنسی آقایان است. این گیاه حاوی خواص دیورتیک(ادرارآور) است و باعث افزایش دفع مواد زاید از کلیه شده و به عملکرد خوب پروستات کمک می‌کند. پروستات در تشکیل اسپرم نقش دارد.

    e9575 hee524 2 تقویت قوای جنسی مردان با این داروهای گیاهی

     فلفل قرمز
    فلفل قرمز نیز تقویت‌کننده و محرک میل جنسی است. این فلفل سرشار از ویتامین C و E است. متخصصان، ویتامین E را ویتامین جنسی می‌نامند. ترکیبات فلفل قرمز با انبساط عروق خونی باعث بهبود جریان خون می‌شود. اگر می‌خواهید به رابطه‌ی زناشویی‌تان گرمای بیشتری بدهید حتما از فلفل قرمز استفاده کنید.

     پودرها، کپسول‌ها و دیگر ترکیبات خطرناک
    در داروخانه‌ها و عطاری‌ها قرص‌های زیادی برای تقویت قوای جنسی آقایان وجود دارد اما این کپسول‌ها و پودرها می‌توانند خطرساز باشند.

     کانتارید یا الاکلنگ
    کانتارید با نام‌های دیگری مانند مگسک، باغوچه و آلاکلنگ معروف است. این مگس اسپانیایی را تبدیل به پودر کرده و میزان اندکی از آن برای تقویت میل جنسی استفاده می‌شود. متاسفانه پودر کانتارید حاوی ترکیبات سمی نیز هست که مصرف زیاد آن باعث بروز نعوظ طولانی و دردناک شده و در موارد شدید باعث خونریزی کلیوی و مرگ می‌شود.

     قرص یوهیمبین
    از یوهیمبین برای بهبود نعوظ استفاده می‌شود چون باعث انبساط رگ‌ها و افزایش گردش خون می‌شود؛ اما افرادی که دچار مشکلاتی مانند بیماری‌های کلیوی یا کبدی هستند نباید از این قرص‌ها استفاده کنند.

    Article source: http://www.topnaz.com/%D8%AA%D9%82%D9%88%DB%8C%D8%AA-%D9%82%D9%88%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%D9%86%D8%B3%DB%8C-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%DB%8C%D9%86-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C-%DA%AF%DB%8C/

    جوجه کشی » همه چیز درباره ی بوقلمون

    نوشته شده در موضوع دسته‌بندی نشده در 15 ژوئن 2018

     

     

    تاریخچه پرورش بوقلمون

    بوقلمون بزرگترین و سنگینترین پرنده خانگی است . برخی مبدا اصلی این پرنده را آمریکای شمالی و مرکزی ذکر می کنند و برخی دیگر ساکنین مکزیکو یعنی سرخپوستان آزتک و مایا را مسئول اهلی شدن آن می دانند درسال ۱۵۸۱ پس از کشف مکزیک بوقلمون به آن کشور وارد شد و سپس در سال ۱۵۲۴ بوقلمون اهلی به انگلستان برده شد و در قرن ۱۶ و ۱۷ مصرف گوشت بوقلمون در انگلستان رواج زیادی گرفت .
    اولین شخصی که به طور مکتوب در شال ۱۴۹۹ به بوقلمون اشاره کرده و در مورد آن بحث نموده است پدروالونسونینو می باشد . ضمنا او را اولین فردی می دانند که در سال ۱۵۰۰ میلادی بوقلمون را به اروپا برد .
    دلیل اساسی افزایش تولید و مصرف گوشت بوقلمون در اروپا و آمریکا چنین توجیه می گردد . گوشت بوقلمون از لحاظ چربی و کالری فقیرو ازنقطه نظرکارکردی درتغذیه بسیاربا اهمیت و ارزش غذایی آن شبیه گوشت گوساله های بسیار جوان بدون چربی است .
    امکان عرضه گوشت بوقلمون به اشکال متنوع وجود داشته و می توای آنها را به حالت لاشه کامل یا قطعات ران و سینه و یا به صورت کالباس و سوسیس و غیره وارد بازار مصرف نمود .
    نگهداری بوقلمونها تنها به چهار دیواری سالنها محدود نشده بلکه این امکان حتی در مزرعه و فضای باز برای آنها بیشتر ممکن است .

     

    تاریخچه نگهداری در ایران :

    این پرنده درزمان شاه عباس صفوی توسط تعدادی از تجار ارمنی که به ایتالیا رفته بودندبه ایران وارد شد و از آن به بعد ارامنه مامور تکثیر و پرورش آن گردیدند .
    به نظر می آید که چون جنس نر این پرنده می تواند همانند دیبای رومی رنگ چهره و فرم پرهای خود را هر لحظه به گونه ای درآورد و ضمن ترسو و کودن بودن بسیار لذا بهترین نام برای او می توانسته همین بوقلمون باشد . نگهداری سنتی بوقلمون در نواحی خراسان گیلان و مارندران آذربایجان غربی، شرقی مرکزی ، فارس ، اصفهان و کرمان متداول است .

     

    طبقه بندی بوقلمون از نظر جانور شناسی : 

    بوقلمونهادرطبقه بندی جانوری جز راسته گالی فرمیس زیر راسته گالی تیره فازیانیده تحت تیره مله اگریدین و جنس مله اگریس گالوپا می باشد .
    در تحت تیره مله اگریدین دو نوع بوقلمون بنامهای اگریو خازیس و اوسلاتاو مله اگریس گالوپا شناسایی شده است .

     

    مختصری از فیزیولوژی بوقلمون :

    تعداد کروموزومهای آن ۸۲ عدد می باشد . تعداد ضربان قلب ۲۰۰ تا ۲۵۰ در دقیقه است ، دستگاه گوارش بوقلمون شبیه به ماکیان بوده فقط در انداره متفاوت است ، دستگاه تولید مثل بوقلمون شباهت زیادی با ماکیان داشته و با غاز و اردک در عدم وجود قضیب اختلاف دارد . اسپرم ها ۵تا۷ روز در مجرای تناسلی جنس ماده زنده باقی می ماند ، شروع تخمگذاری دربوقلمونها ۲۳۰ تا۲۴۰ روزگی است ، از طرز گرفتن شاهپرها در بال می توان به نر و ماده بودن بوقلمونها پی برد ، قطع بال در بوقلمون از ۱ تا۱۰ روزگی انجام می گیرد ، نوک چینی جهت جلوگیری از کانیبالیزم در ۲تا ۵ هفتگی انجام می گیرد .

     

    تیپ ظاهری :

    سر :
    سر لخت یا بدون پر با رنگی متمایل به آبی حاوی گره های متراکم گوشتی قرمز است .

    چشمها :
    در بوقلمونها عنبیه قرمز مایل به قهوهای و مردمک سیاه زنگ است چشمها دادای سه پلک داخلی و خارجی هستند

    منقار :
    سخت و شاخی بوده و دو منفذ تنفسی پرنده به صورت افقی در انتها و بالای آن قرار دارند .

    گردن :
    نسبتا طویل و کمی به پشت خمیده است در زیر منقار یک پرده گوشتی شبیه غبغب وجود داردکه تا نیمه گردن ادامه دارد .

    سینه :
    ابعاد سینه در انواع بوقلمونها متفاوت است در ناحیه سینه جنس نر در سن ۸تا۹ ماهگی موهای زبر سیاه رنگی روییده است .

    پشت :

    طویل و از امتداد شانه ها به طرف دم کمی محدب می باشد .

    دم :
    دم طویل کمی افتاده و جمع شده به نظر می آید .

    ساق پا :

    ساق پا بلند قوی بدون پر است رنگ آن از قرمز تا ارغوانی سیاه کم رنگ خاکستری نقره ای یا سفید کرمی می باشد.

     

    : دو نژاد مهم بوقلمون

     

    :: بوقلمون سفید:

    امروزه اختلالاتی در مورد نژاد بوقلمون ((وایت هلند)) به وجود آمده است . اگرچه اغلب بوقلمونهای سفید را به نام ((وایت هلند)) می شناسند ولی همه آنها استانداردهای نژاد مزبور را دارا نمی باشند .نژاد بوقلمونهای واقعی ((وایت هلند)) روز به روز کمیاب تر می شود . بنابراین اقدامات حماینی جهت حفاظت آنها باید صورت گیرد .بوقلمونهای ((وایت هلند)) دیگر به طور گروهی پرورش داده نمی شوند .پرورش دهندگان نژاد اصیل بسیار کم هستند و آنها بر این نکته اتفاق نظر دارند که بوقلمونهای مذکور با استاندارهایی مورد ارزیابی قرار می گیرند که به مرور زمان از استانداردهای نژاد اصیل فاصله گرفته است . این نوع بوقلمونها تنها توسط علاقه مندان پرورش داده می شوند و پرورش آنها بسیار محدود می باشد
    در حال حاضر نوعی از بوقلمون ((وایت هلند)) به طور تجاری پرورش داده می شوند .اگرچه امروزه بیشتر گونه های بوقلمون سفید هلندی که به منظور مقاوم بودن با نژادهای دیگر آمیخته شده است دارای چشمهای قهوه ای رنگ می باشند ولیکن نژاد اصیل این دسته از بوقلمونها دارای چشمان آبی بوده است.برخی از انواع نر این بوقلمونها هنوز هم دارای غبغب سیاه هستند.رنگ گردن و زیر گردن بوقلمونها مثل ساق پا و انگشتان پای آنها ، سفید متمایل به صورتی می باشد.منقار آنها هم رنگ صورتی دارد و هم می تواند رنگ استخوانی داشته باشد .در روی سر بوقلمونهای مزبور نشانه ای از رنگ سرخ آبی وجود دارد.بقیه اندام بوقلمون وایت هلند را پرهای شاداب سفید رنگ پوشانده است . امروزه ، گونه های از بوقلمونهای سفید هلندی که با بوقلمونهای ((لارج وایت)) آمیخته شده است دارای سینه ای پهن و پاهای کوتاه تر در مقایسه با گونه های اصیل می باشند.بوقلمونهای نر اصیل معمولا حدود ۳۳ پوند و نوع ماده حدود ۱۸ پوند وزن دارند.اگر چه نمی توان به طور قطعی اظهار نظر نمود ولی باور بر این است که بوقلمونهای ((وایت هلند)) در کشور هلند پرورش یافته و نژاد آنها گسترش یافته است .ذر این میان بوقلمونهای وحشی نیز از آمریکا به اروپا صادر شده اند ولی هلند و اتریش به گونه های سفید که یکی از آنها همین نوع است علاقه مند بوده اند.
    اولین بار ، بوقلمون در اوائل قرن ۱۸ وارد ایالات متحده و بریتانیا گردید و تا سال ۱۸۴۷ نژاد استاندارد این حیوان محفوط بوده است .امروزه گونه های وایت هلند که به طور تجاری هم پرورس داده می شوند از مشهورترین گونه هایی هستند که در تعطیلات زمستانی در ایالات متحده به فروش می رسند ولیکن بیشتر آنها اصیل نیستند و یا به عبارت دیگر گونه های اصیل بوقلمون مذکور نسبتاً کمیاب است .مراقبت از بوقلمونهای وایت هلند شبیه سایر بوقلمونها می باشد . و به خاطر جثه بزرگشان برای این حیوانات باید به حد کافی فضای لازم برای حرکت وجود داشته باشد.بوقلمونهای اصیل ((وایت هلند)) را به سختی می توان پیدا کرد و نژاد آنها به ندرت پرورش داده می شود . برخلاف گونه های تجاری این نوع واقعی آن برای پرورش و تکثیر نیاز به تلقیح مصنوعی وجود ندارد.

     

    مدیریت جایگاه و محیط پرورش 

    تدارک محیطی که از نظر میزان رشد ٬ یکنواختی و بازده لاشه به عملکرد مطلوب برسد هدف اصلی در این قسمت است .برای رسیدن به این هدف باید سالن ایزوله و دارای امکاناتی جهت تأمین دما و تهویه باشد .
    در پرورش بوقلمون گوشتی می توان سالنها را بصورت کراس یا تونلی ساخت .باید اقلیم منطقه را در این مورد در نظر داشت و در تهیه جایگاه باید به نکات زیر توجه کرد :
    جهت سالن
    میزان عایق بندی سالن از نظر حرارتی و هوا
    … در منطق گرم باید از سیستم کولینگ استفاده کرد.
    از وسایل گرمازا (هیتر) برای تامین دما استفاده می شود .
    در صورت استفاده از مه پاش در سالن باید به ذرات آب ٬ کیفیت آب از نظر مواد معدنی و آلودگی میکربی توجه شود
    پرورش گله های کوچک باید در ماه ها ی گرم سال آغاز شود تا نیاز به مسائل پر خرج برای گرم کردن به حداقل برسد. آشیانه جوجه ها باید چنان بنا شود که به سهولت و بدون هیچگونه ناراحتی بتوان آنرا تهویه نمود.
    اگر یک ساختمان خوب و کوچک قابل حصول نباشد می توان در یک سالن بزرگ یک آشیانه کوچک ساخت. کف آشیانه باید به گونه ای ساخته شود که به سهولت قابل تمیز کردن باشد.محل پرورش بوقلمونهای جوان (poults) باید به قدر کافی گرم و فاقد رطوبت اضافی باشد. همچنین، یک آشیانه با امکانات تهویه خوب و به خوبی عایق بندی شده در مناطق با شرایط اقلیمی سرد از اهمیت خاص برخوردار است. پنجره آشیانه جوجه ها باید چنان باشد که وقتی باز می شود به طرف پائین سر بخورد و یا چنان از پائین لولا شود که هنگام باز شدن هوای تازه و احتمالا سرد مستقیما روی بدن جوجه ها نوزد بلکه پس از برخورد به سقف وارد آشیانه شود که این امر بهترین نوع تهویه را ممکن می سازد. پنجره ها باید در جلو و عقب آشیانه مستقر شوند. برای هر m2 آشیانه یک دهم m2 پنجره منظور می شود. بعضی پرورش دهندگان محوطه پرورش را با پرچینی محصور می کنند و از آشیانه بعنوان سر پناه استفاده می کنند. همچنین می توان از سایبان ها نیز استفاده نمود، هنوز هم تعدادی از پرورش دهندگان از سایبان استفاده می کنند که اغلب به آشیانه یا سرپناه متصل اند. کف سایبان ها از نرده های تخته ای یا سیم ساخته می شود و با فاصله کمی از زمین مستقر می گردند تا مدفوع زیر آن و بر روی زمین بریزد که این امر تمیز کردن آن را آسان می کند.
    البته توجه داشته باشید که بوقلمونهای نژاد درشت را در سایبان هائی با کف نرده ای و سیمی نباید نگهداری کرد زیرا دچار طاول و پینه و همچنین اختلالات کف و ساق پا می شوند که این عوارض در بوقلمونهای نژاد سبک بروز نمی کند.
    در واحدهای بزرگ از روش پنجره بسته (windowless) استفاده می کنند که این گونه آشیانه ها باید کاملا عایق بندی شوند. باید در هر دقیقه حدود ۰۳/۰ متر مکعب هوا با فشار حدود ۵/۰ سانتی متر بر هر کیلو وزن بوقلمونهای بالغی که در معرض تهویه هستند وارد شود

     

    مدیریت پرورش

    هدف از پرورش امکان دستیابی هر گله به وزن مطلوب و مورد نظر با حفظ ویژگیهای کیفی آن است . جهت رسیدن به این هدف توجه به نکات زیر ضروری است :
    • پرورش جداگانه جنسهای مختلف به یکنواختی گله کمک می نماید ٬رعایت تراکم گله نیز به یکنواختی آن کمک میکند .
    بطور مکرر هر هفته باید وزن کشی بطور تصادفی در سالن انجام گیرد و وزن جوجه را با وزن مطلوب مورد نظر مقایسه گردد . وزن مطلوب جوجه در نژادهای مختلف متفاوت بوده و برای این منظور باید وزن توصیه شده توسط کارخانه تولید کننده جوجه را در نظر گرفت . جدول شماره ۵ میزان افزایش وزن و دان مصرفی را در سنین مختلف نشان میدهد.

     

    تراکم گله :

     

    دستگاه مادر مصنوعی 

    چند نوع دستگاه مادر مصنوعی وجود دارد. مادرهای گازی و الکتریکی که بهترین نوع جهت پرورش در گله های کوچک هستند. دستگاه های مادری که برای ۲۵۰ جوجه مرغ کافی است برای ۱۲۵ جوجه بوقلمون کفایت می کند. باید ۲۴ ساعت قبل از ورود جوجه ها دستگاه های مادر را به کار انداخت تا آشیانه گرمای لازم را کسب کند. اگر از دستگاه های مادر گرد استفاده شود درجه حرارت برای طیور سفید ۴۰ درجه سانتی گراد و برای طیور زرد و قهوه ای ۳۵ درجه سانتی گراد در نظر گرفته می شود. این درجه حرارت از داخل در فاصله ۱۸ سانتی متر لبه خارجی دستگاه مادر و در ۵ سانتی متری بستر یا در حد ارتفاع پشت جوجه بوقلمون در نظر گرفته شود. باید هر هفته حدود ۳-۲ درجه حرارت را پائین آورد تا به میزان مناسب ۲۰ درجه سانتی گراد برسد. اگر منطقه پرورش جوجه گرم باشد می توان در طول روز دستگاه ها را خاموش کرد. پس از هفته ششم هیچ گونه منبع حرارتی نه برای شب و به برای روز لازم نیست
    دستگاه های گرما ساز باید به فاصه ۴۵ سانتی متری از سطح بستر آویزان گردند. حرارت دستگاه های مادر در ابتدا حدود ۳۵ درجه سانتی گراد است که در ادامه دوره پرورش و به تدریج هفته ای ۵/۳- ۳ کاهش پیدا می کند که این امر تا ۶ هفتگی ادامه دارد. در حین پائین آوردن درجه حرارت باید رفتار جوجه را مدنظر قرار داد. درجه حرارت خارج از منبع حرارتی، یعنی محیط اطراف و بیرون از دستگاه مادر باید حدود ۲۱ درجه سانتی گراد باشد تا جوجه ها احساس راحتی کنند. تهویه باید به نحو احسن انجام گیرد. میزان رطوبت برای جوجه های بوقلمون در داخل سالن ۶۵% است. دستگاه های مادر باید دارای حفاظ باشند تا جوجه ها از اطراف منبع حرارتی دور نشوند. حفاظی به ارتفاع ۴۵ سانتی متر برای هر دستگاه توصیه می شود. در شرایط آب و هوائی گرم حفاظی به اندازه ۳۰ سانتی متر کافی خواهد بود. حفاظ مادر باید در فاصله ۶۵-۶۰ سانتی متری لبه دستگاه مادر مستقر شود و به تدریج این فاصله به ۱۲۰ ۹۰ سانتی متر برسد و پس از گذشت ۱۰-۷ روز می توان حفاظ را برداشت. اگر جوجه ها درفصل سرما ریخته شوند و آشیانه بقدر قابل ملاحظه ای وسیع باشد می توان بوسیله پاراوان قسمتی از آشیانه را جدا کرد و به تدریج که جوجه ها بزرگ می شوند فاصله پاراوان را بیشتر کرد

     

    نور رسانی 

    در دو هفته اول زندگی نور باید به قدر کافی در اختیار جوجه ها باشد تا بتوانند آب و غذا را ببینند. لامپهای ۲۰۰ واتی با فواصلی در حدود ۳ متر مستقر شوند. یک چراغ ۱۵-۷/۵ واتی باید در داخل و زیر هر دستگاه مادر قرار داده شود. پس از دو هفته اول می توان نور را کاهش داده تا در این سن از بروز استرس، روی هم ریختن جوجه ها و اضطراب جلوگیری شود

     

    مدیریت بستر :

    بسیاری از پرورش دهندگان دریافته اند که بستر مرطوب منجر به تولید آمونیاک و متعاقب آن مشکلات تنفسی یا مشکلات مربوط به پاها می گردد به هر حال این تولید کنندگان نمی توانند دریابند که هر گرم از بستر طیور به طور معمول دارای ا میلیارد میکروارگانیزم زنده می باشد . این میکروارگانیزم ها علاوه بر منبع اولیه که همانا خود مجرای معدی – روده ای پرنده می باشد ، از چند منبع حاصل شده اند . مدیریت بستر یعنی کم کردن تکثیر میکروارگانیزم ها برای محافظت از پاها ، کنترل بیماریها و فراهم کردن شرایط محیطی مطلوب در سالن . فهم چگونگی وقوع بستر مرطوب می تواند در جلوگیری یا کاستن از موارد وقوع این مشکل کمک نماید .
    برخی از علل شایع بستر مرطوب عبارتند از :
    • عمق کم بستر : مطمئن شوید که عمق بستر از ابتدای دوره پرورش مناسب انتخاب می شود .
    • نرخ تهویه نامناسب : این پدیده اجازه می دهد تا سطح رطوبت سالن بالا آید که احتمال وقوع بستر مرطوب را افزایش می دهد .
    • دمای نامناسب : دماهای خنک مترادف با سطوح بالای رطوبت است که منجر به بستر مرطوب می گردد . تشخیص اینکه در یک زمان خاص حرارت مکمل برای سالن لازم است ( مخصوصا زمانیکه پرندگان جوان هستند ) برای حفظ خشکی بستر مهم است . افزایش دمای سالن به ازای هر ۲۰ درجه فارنهایت (حدود ۱۱ درجه سلسیوس) قابلیت حفظ رطوبت توسط هوا را دو برابر می نماید . اگر چه سوخت گران است ، اما افزودن گرمای الحاقی نه تنها پرندگان را گرم می نماید بلکه ظرفیت هوا را برای حمل رطوبت بالا می برد . برای بوقلمونهای زیر ۱۰ هفته سن اگر هیچ حرارت مکملی تدارک دیده نشود علاوه بر عدم تامین منطقه آسایش حرارتی برای آنها ، ظرفیت حمل رطوبت توسط هوا ناکافی خواهد بود . در مقایسه برای بوقلمونهای با سن ۱۳ هفته یا بالاتر حرارت تولید شده توسط خود پرندگان برای دفع رطوبت از محیط کفایت خواهد کرد . بنابراین دما و نرخ تهویه مناسب در حفظ کیفیت هوا ی سالن بوقلمونها نه فقط در زمانیکه کسی در سالن در حال کارکردن یا بازدید است بلکه در تمامی زمانها نقش مهمی دارد .
    در انتخاب مواد بستر باید به قابلیت جذب رطوبت ٬ قابلیت تجزیه در محیط ٬ نرم و مناسب بودن ٬ تمیزی و عاری بودن از فساد و فاقد گرد و غبار بودن ٬ امکان تهیه مناسب از منبع مطمئن بهداشتی توجه گردد .
    آلودگی مواد بستر به قارچ عملکرد پرنده را دچار مشکل می کند . بستر مرطوب باعث بروز بیماریهای انگلی و افت کیفیت لاشه می شود .

     

    آبخوری:

    دانخوری :

    در اولین روزها می توان غذای جوجه ها را در ظرف های ساده قرار داد ولی چون اشکالاتی در درک دارند و حیوانات کودنی به حساب می آیند بهتر است در کنار هر آبخوری و یا دانخوری، وسیله و مواد بی ضرر و براق قرار داد تا توجه جوجه ها را به خود جلب کند. ریختن مقدار جزئی آرد یا ریزه های سنگ خارا روی دان روزی دوبار برای سه روز اول زندگی، بوقلمون ها را تشویق به خوردن می نماید. نباید دانخوری ها را مملو از دان کرد زیرا دان روی بستر می ریزد و جوجه به هوای دان روی بستر خود آنرا می خورند مگر اینکه روی بستر را با کاغذ بپوشانند. برای جوجه های هفت روزه تا سه هفتگی دانخوری کوچک به اندازه حدود ۷-۵ سانتی متر برای هر جوجه مناسب است. از سن ۳ هفتگی به بالا تا سن عرضه به بازار از دانخوری های با سایز بزرگ استفاده می شود به طوریکه عمق دانخوری ۱۰ سانتی متر و طول دانخوری ۸-۷ سانتی متر برای هر قطعه بوقلمون مناسب است. اگر دانخوری عریض باشد و بتوان از دو طرف آن استفاده کرد بدین ترتیب یک متر از این دانخوری را دو متر محسوب می کنیم.
    به ازای ۳۵ جوجه بوقلمون یک دانخوری سطلی در نظر گرفته شده است .

     

    نکات زیر در استفاده از دانخوری قابل اهمیت است :
    ارتفاع دانخوری روزانه تنظیم شود بطوریکه پشت پرنده با کف دانخوری همسطح باشد .
    در چهار روز اول دوره پرورش از سینی ٬کارتن و روزنامه جهت تغذیه جوجه استفاده شود.
    تعداد دانخوریها در سالن باید کافی باشد و بطور یکنواخت در سالن پخش گردد .
    تنظیم نامناسب دانخوری باعث افزایش ضایعات دان میشود .
    فضای ناکافی دانخوری موجب کاهش رشد و عدم یکنواختی گله و همچنین آسیبهای فیزیکی میشود .

     

    مدیریت جوجه :

    ایجاد یک گله از یک روزگی ٬ تحریک و تکامل هر چه زودتر رفتار خوردن و آشامیدن و امکان رسیدن به اوزان هدف و یکنواختی گله از اهداف مدیریت جوجه است .

     

    برای رسیدن به این مهم به نکات زیر توجه گردد :
    در تامین جوجه باید طوری برنامه ریزی شود که اختلاف وضعیت ایمنی و فیزیولوژیک بین جوجه ها به حداقل برسد و حتی الامکان از یک واحد و از یک گله جوجه تهیه شود(یکسان وهمسن)
    … باید از وضعیت بهداشتی گله مادر و جوجه آگاهی کافی داشت و واحد جوجه کشی باید کارت بهداشتی جوجه صادر نماید .
    … در حمل و نقل جوجه و وسیله حمل کننده باید دمای حدود۲۴-۲۰ درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی ۷۵%را رعایت نماید .

     

    تنظیم حرارت و رطوبت و تهویه :

     

    نور دهی :

     

    آماده سازی سالن جهت ورود جوجه 

    جهت ورود جوجه باید سالن را بعد از شستشو با آب و با استفاده از فرمالین ضد عفونی نموده و سپس ۱/۳ سطح سالن با استفاده از پلاستیک یا برزنت جدا گردد . پوشال جهت بستر و یا روزنامه در سطح سالن پهن گردد و سپس آبخوریهای دستی و سینی های دانخوری را به میزان مورد نیاز در سطح مورد نظر پخش نمود .
    با استفاده از فرمالین و پرمنگنات باید سالن گاز داده شود و بعد از ۲۴ ساعت هوای سالن توسط هواکش تخلیه شود به نحوی که سالن از گاز تخلیه گردد . حرارت سالن را حدود ۲۵ درجه سانتیگراد تنظیم گردد و از قرار گرفتن آبخوری و یا دانخوری در نزدیک منبع حرارتی جلوگیری شود .
    در ۱۲ ساعت اولیه ورود جوجه بهتر است از آرد ذرت جهت تغذیه جوجه ها استفاده گردد و سعی شود جوجه ها حرکت داده شوند . همچنین جهت پخش بهتر دان از ته کارتن نیز استفاده میشود . لازم به ذکر است برای جلوگیری از آبریزی باید پوشال بطور یکنواخت در سالن پخش گردد تا ایجاد ناهمواری مخصوصا در زیر آبخوریها ننماید .
    از تجمع جوجه ها در یک محل باید جلوگیری شود . بهترین روش تنظیم حرارت و جلوگیری از ایجاد کوران است بدین صورت پخش جوجه ها یکنواخت میگردد .
    برای جلوگیری از بروز بیماری و ایجاد گله یکنواخت باید از روش پرورش تک سنی استفاده شود .
    تخلیه جوجه باید بطور یکنواخت در سطح سالن پخش گردد و امکان دسترسی جوجه به آب و دان باید کنترل شود .
    حرارت سالن بعد از تخلیه جوجه باید حدود ۳۵ الی ۳۶ درجه سانتی گراد تنظیم گردد .

     

    نوک چینی 

    نوک بوقلمونهای جوان بین ۵-۲ هفتگی چیده می شود. چنانچه دیرتر از این سنین اقدام به نوک چینی نمائیم، گرفتن و مهار حیوان به دلیل سنگینی جثه دشوار خواهد بود و ممکن است بوقلمون دچار پر ریزی گردد. پیش از اینکه بوقلمونها دچار کانی بالیسم و پر کنی شوند بهتر است عمل نوک چینی انجام گیرد. نوک چینی نباید در یک روزگی و در جوجه کشی انجام شود. زیرا ممکن است این عمل باعث بروز استرس و بی میلی جوجه ها به غذا و آب و در نتیجه نزاری و بی آب شدن بدن حیوان (دهیدراسیون) گردد.
    باید دقت شود سوراخهای بینی چیده نشود. همچنین دقت کنید که پس از این عمل غذا در دانخوری در سطحی باشد که جوجه های نوک چیده شده به راحتی بتوانند آنرا بخورند.
    قطع تاج و ریش 

    تاج و ریش از اعضائی هستند که اغلب در نزاع های بین پرندگان به خصوص بوقلمون ها از هر عضو دیگری آسیب پذیرتر می باشد. تاج و ریش را میتوان در جوجه بوقلمونهای یک روزه به سادگی با قرار دادن بین انگشت سبابه و شست با ناخن شست قطع نمود. حتی تا سن سه هفتگی نیز می توان آنرا با ناخن گیر و قیچی به راحتی قطع نمود.

     

    قطع ناخن 

    قطع ناخن معمولا برای جلوگیری از ایجاد خراش روی پوست بدن و پهلوی بوقلمون انجام میشود. این عمل بیشتر در محیط هائی که تعداد در سطح بوقلمون زیاد و بیش از حد متراکم است انجام می شود ولی حتی در پرورش در چراگاه نیز بسیار مفید است. برای این منظور بایستی ناخن ها به کلی قطع شوند. قطع ناخن باید در روز اول زندگی در موسسه جوجه کشی انجام گیرد.

     

    قطع پر

    چنانچه بوقلمون در چراگاه پرورش داده شود با قطع پرهای پرها به سهولت می توان جلوی پرواز این پرنده را گرفت. قطع پر از قسمت انتهائی یک بال با یک نوک چین از اقداماتی است که جلوی پرواز را در چراگاه خواهد گرفت. قطع پر با نوک چین برقی در یک روزگی تا ده روزگی می تواند انجام گیرد. عمل قطع پر در حال حاضر کم تر از سابق انجام می شود زیرا در بوقلمونهای گوشتی موجب بدشکلی لاشه می گردد.

     

    تغذیه :

     

    میزان غذای بوقلمون 

     

    فاکتورهای فیزیولوژیکی :

    محققان در دانشگاه مینه سوتا در حال بررسی فاکتورهای فیزیولوژیکی هستند که رفتار کرچی را در بوقلمونها کنترل می کنند . دانشمندان کشف کرده اند که افزایش غلظت هورمون پرولاکتین از فعالیت تخمدانی بوقلمونها جلوگیری ، رفتار کرچی را تحریک می کند و تولید تخم را کاهش می دهد .
    بعنوان یک هدف بلند مدت جهت افزایش تولید تخم بوسیله کنترل کردن پرولاکتین آزاد شده ، محققان مطالعات بیشتری برای احاطه زیادتر در مورد فاکتورهای فیزیولوژیکی که سنتز پرولاکتین و آزاد سازی آنرا تنظیم می کنند ، انجام می دهند . مشخص شده است که مکانیزمهای تنظیم کننده تراوش پرولاکتین از هیپوتالاموس (قسمتی از مغز ) و هیپوفیز آغاز می شوند .

     

    هورمون VIP :

    دانشمندان تکنیکهای مصنوعی جراحی را برای جمع آوری خون از رگهای ریز که به هیپوتالاموس و هیپوفیز متصل هستند توسعه داده اند . این رگهای خونی هورمون VIP ( Vasoactive abdominal peptide ) را از هیپوتالاموس به غده هیپوفیز انتقال می دهند . لذا تنظیم عصبی رفتار تولید مثلی به طور قطعی هنوز مشخص نشده است . VIP یک تحریک کننده شناخته شده فیزیولوژیکی برای تراوش پرولاکتین در بوقلمونها است که به نظر می زسد وظیفه تامین انرژی مورد نیاز پرنده کرچ را نیز از تجزیه و متابولیسم چربیهای ذخیره بدن بعهده دارد .بطور مثال مطالعات اثبات کرده است که بوقلمونهایی رفتار کرچی را نشان می دهند که سطح این هورمون در مغز بالا رفته باشد .

     

    ایمن سازی :

    دانشمندان دانشگاه مینه سوتا یک استراتژی برای مصونیت بخشی به بوقلمونها در مقابل تاثیرات VIP طراحی کرده اند که بوسیله تزریق VIP اضافی بر آنها اعمال می شود . این عمل سبب می شود که سیستم ایمنی بوقلمونها ، آنتی بادی مناسب بر علیه هورمون تولید نماید و این آنتی بادیها ، تاثیرات VIP روی سیستم تولید مثلی را خنثی می کنند. بنابراین به سبب کاهش تمرکز پرولاکتین ، رفتار کرچی کاهش می یابد و تولید تخم بالا می رود همچنانکه در دو مطالعه که اخیرا انجام گرفته است ، ایمن سازی بوقلمونها بر علیه VIP در افزایش تولید بیش از ۳۰ تخم به ازای هر بوقلمون در طول ۲۱ هفته سیکل تخمگذاری نتیجه بخش بوده است .
    قابلیت مصونیت بخشی VIP برای افزایش تولید تخم بوقلمون واضح است . محققان امروزه روشهایی برای تولید مقادیر وسیع VIP خالص بواسطه مهندسی ژنتیک و تکنولوژی سنتز DNA جستجو می کنند . دانشمندان اخیرا ژنی را که مسئول رمزگذاری VIP در بوقلمونها است را جدا کرده اند و تحقیقاتی را آغاز نموده اند که مشخص نمایند آیا هورمون با ساختارجدید از رفتار کرچی بوقلمونها جلوگیری کرده و تولید تخم را بر خلاف هورمون طبیعی افزایش خواهد داد ؟ پیش بینی می شود که نتایج این تحقیق به نفع صنعت پرورش بوقلمون و سرانجام به نفع مصرف کننده باشد که توسط کمک به افزایش راندمان تولید مثلی و تولید تخم انجام خواهد شد .

     

    استرس گرمائی در بوقلمون و راه های کاهش آن

     

    بهینه کردن عملکرد بوقلمون در تابستان

    با اینکه تابستان گرم برای گردش و تفریح دلپذیر است ولی برای صنعت پرورش بوقلمون ناخوشایند می باشد در این حالت میزان رشد و تولید تخم عمدتا به خاطر افزایش کرچی کاهش می یابد. که یک اثر کاهشی نامتناسب در تولید گوشت سینه بوقلمون دارد. باید از خود پرسید که چه چیز می تواند این اثرات زیان آور را کاهش دهد؟
    برای حل این مشکل معمولا عاقلانه به نظر می رسد که به علت اصلی این مسئله برگردیم. اولین موضوع در مورد پرورش بوقلمون این است که آنها بتوانند زنده بمانند و این بدان معنی است که درجه حرارت بدن آنها بایستی در شرایط متغیر محیطی ثابت بماند. درجه حرارت نرمال بدن بوقلمونها ۴۱ تا ۴۱/۲ درجه سانتی گراد می باشد. هضم غذا, فرایند رشد و فعالیت در بوقلمون ایجاد حرارت می کند که دفع این حرارت بایستی از طریق تشعشع حرارتی و انتقال صورت گیرد و وقتی لازم باشد بوقلمون می تواند با له له زدن (نفس نفس زدن) میزان اتلاف حرارتی را به طریقه خنک شدن تبخیری افزایش دهد
    بازده یا کارآیی دفع حرارت بستگی به درجه حرارت محیط و حرکت هوای اطراف پرنده دارد اتلاف حرارتی از طریق تشعشع توسط تراکم گله تحت تاثیر قرار می گیرد و هر چقدر پرندگان نزدیک به یکدیگر باشند تشعشع حرارتی یکدیگر را بیشتر جذب می کنند بنابراین فاکتورهای مدیریتی بر روی اثرات درجه حرارت محیطی خیلی موثر می باشند. با گردش هوای اطراف, حرارت بدن بوقلمون دفع می شود بطوریکه می تواند درجه حرارت بدنش را بصورت ثابت حفظ کند گردش هوای اطراف پرنده عامل مهمی در کاهش استرس گرمایی است بنابراین ونتیلاتورهای (هواکشهای) با سرعت بالا ترجیح داده می شوند برای همین منظور هواکشهای مدور که باعث جریان هوای بالای سر پرندگان می شوند مفید می باشند .
    در روزهای بسیار گرم بوقلمونها در مسیر جریان هوای ناشی از این هواکشها قرار می گیرند و سرشان را در داخل هوای پرجریان قرار می دهند. جریان هوای حاصل از هواکشهای مدور تعبیه شده می تواند بطور دقیق برآورد شود بشرطی که آنها در سالنهای پرورشی نصب شده باشند همچنین احتمال می رود که سرمایه گذاری جهت پرورش تجاری ارزشمند باشد بویژه اگر پرندگان سنگین وزن را پرورش دهیم .
    بطور نظری کاهش درجه حرارت آب قابل دسترس پرندگان دارای مزایای زیادی است اگرچه مدارک کمتری در مورد این موضوع وجود دارد. ممکن است که این مسئله با آب نوشیدنی خنک حل شود ولی در این حال امکان دارد روشهایی برای جلوگیری از افزایش دمای آب در آب و هوای گرم وجود داشته باشد. بخاطر مکان قرار گرفتن لوله های آب, اگر آب قابل دسترس پرندگان گرم باشد یک اثر منفی در توانایی پرندگان برای خنک کردن خودشان خواهد گذاشت. ممکن است دلیلی برای عایق کردن لوله های آب مصرفی و مخزن آب وجود داشته باشد. کار کردن با ماده های تخمگذار (تخمی) مزایای بالقوه آب خنک را آشکار می سازد .

     

     

    گله های مادر

     

    تخم گذاری

    در برخی از فارمها می توان با جمع آوری مرتب (بیشتر) تخمها به تولید در فصل تابستان کمک کرد . این مساله بوقلمون ها را وادار می کند تا مدت کمتری را در لانه بنشینند . همچنین در صورت امکان ، وسائل ایجاد کننده جریان هوا را به لانه ها اضافه کنید . از خشک بودن بستر اطراف آبخوریها و جلوی لانه ها اطمینان حاصل کنید ، چرا که بوقلمونها به دلیل خنک بودن جاهای خیس به اینگونه مکانها علاقه دارند. مدت زمان نگهداری تخمهای نطفه دار را کاهش دهید چون قابلیت جوجه درآوری آنها تحت تاثیر قرار می گیرد.اطمینان حاصل کنید که دستگاه های خنک کننده و تهویه در محل جمع آوری تخمها، دمای مناسب را ایجاد می کنند.

     

    کنترل کرچی

    اطمینان حاصل کنید که هر قفس جای کافی را برای نگهداری بوقلمونهای کرچ دارد. نوع بستر در این قفسها را متفاوت از بستر اصلی فارم انتخاب کنید. تهویه مناسب را فراهم آورید و آب و غذای تازه در دسترس بوقلمونها قرار دهید ، توجه داشته باشید پرندگانی که در معرض استرس گرمائی قرار گرفته اند توانائی طی مسافت طولانی برای رسیدن به آبخوری و دانخوری را ندارند. در شرایط حاد از برنامه کنترل کرچی صرف نظر کرده یا آنرا به تاخیر بیاندازید. توجه داشته باشید که سرعت رشد باکتریها در لوله های آب،، در آب و هوای گرم افزایش می یابد. حفظ کیفیت آب تا حد امکان از اهمیت زیادی برخوردار است. (مثلا از طریق اضافه کردن ۳ -۲ قسمت کلر در یک میلیون قسمت آب) . در هر فرصت ممکن در هنگام گرمی هوا ظرف آبخوری و لوله های آنرا شستشو دهید تا آب مناسب در اختیار بوقلمونها قرار گیرد. (گاهی اضافه کردن یخ به آب نیز به کاهش استرس کمک می کند ) .

     

    خلاصه :

    حرکت به جهت فراهم نمودن امکان کسب غذا و آب برای پرنده ضروری است . مدیریت بستر نیز یک نقش کلیدی در چگونگی آن بازی می کند . استفاده از آب با کیفیت و کمیت مناسب برای عملکرد خوب بوقلمونها حیاتی است لذا ابزارهایی مانند اندازه گیرهای آب برای رد گیری و اعلام موارد شروع درگیری برای تولید کنندگان بسیار ضروری است . در صورتی بوقلمونهای تجاری امروزی می توانند عملکرد قابل توجهی بدست آورند که تولید کنندگان در سطح مزرعه خود مدیریت مناسبی اعمال نمایند و در نهایت تولید گله ، پتانسیل مورد انتظار را تحقق بخشد جابه جا کردن بوقلمونها در مواردی نظیر: تعیین جنسیت، تلقیح مصنوعی ، حمل و نقل ، واکسیناسیون و … باید با حداکثر احتیاط و در مواقع خنک روز صورت گیرد . همچنین از دستکاری کردن غیر ضروری پرندگان نیز اجتناب کنید .

    منابع:
    ۱- دکتر امین خیرخواه. (سایت فارم ایران)
    ۲- حمیدرضا پنداشته . (سایت فارم ایران)
    ۳-مهندس قاسم خلیل پور 
    ۴-مهندس محمد حسامیwww.damparvari.dom 
    ۵- نوشته : Dr Cliff Nixey . ترجمه : ام البنین پیراهری. قربان الیاسی . www.parsbiology.com 
    ۶-سایت مرکز اطلاع رسانی مرغداران ایران
    ۷- www.ipiran.com
    ۸- www.Parsbiology.com 
    ۹- سایت راسخون

    Article source: http://www.eggborn.com/?page_id=689

    واریس

    نوشته شده در موضوع دسته‌بندی نشده در 15 ژوئن 2018

    برای تأییدپذیری کامل این مقاله به منابع بیشتری نیاز است. لطفاً با توجه به شیوهٔ ویکی‌پدیا برای ارجاع به منابع با ارایهٔ منابع معتبر این مقاله را بهبود بخشید. مطالب بی‌منبع را می‌توان به چالش کشید و حذف کرد.واریس سیاهرگ‌ها

    شخص مبتلا به واریس سیاهرگیطبقه‌بندی و منابع بیرونیتخصص
    پزشکی قلبآی‌سی‌دی-۱۰
    I83, I84, I85, I86آی‌سی‌دی-9-CM
    454456, 671اُمیم
    192200دادگان بیماری‌ها
    13734مدلاین پلاس
    001109ئی‌مدیسین
    med/۲۷۸۸پیشنت پلاس
    واریسسمپ
    D014648

    واریس سیاهرگ‌ها (به انگلیسی: Varicose veins) که از ریشه واژه لاتین واریکس Varix به معنای پیچ خورده گرفته شده، به گشاد شدن سیاهرگ‌ها یا تورّم ورید گفته می‌شود. واریس، شایعترین بیماری عروقی انسان است که حدود ۲۰-۱۰٪ جمعیت را مبتلا می‌کند. سیاهرگ‌های واریسی به صورت رگ‌های دراز، گشادشده و پرپیچ‌ و خم و غالباً در سطوح درونی اندام تحتانی دیده می‌شوند. بیشترین میزان شیوع واریس در زنان بین سن ۴۹-۴۰ سالگی برآورد شده‌ است. رگ‌های واریسی بزرگ، کاملاً ً برجسته و گاهی قابل لمس و متسع و طویل می‌باشند و گاهی قطر بالاتر از ۴ میلی‌متر پیدا می‌کنند.

    فرآیند تشکیل[ویرایش]

    سیاهرگها، رگ‌های خونی هستند که خون را از تمامی اندامهای بدن جمع‌آوری کرده و به سمت قلب هدایت می‌کند. همانطور که در قسمت‌های مختلف بدن برای ادامه حیات خود از اکسیژن خون استفاده می‌کنند، مواد زائد خود را (از جمله دی‌اکسید کربن و… ) به درون سیاهرگها بر می گرداند.
    خون ورودی به سیاهرگها، به قلب و سپس به ریه‌ها بازگردانده می‌شود. در ریه ها، دی‌اکسید کربن از خون گرفته و اکسیژن وارد خون می‌شود و سپس این خون اکسیژن دار، به ارگانها و اندامهای بدن فرستاده می‌شود. سیاهرگها با توجه به نوع فعالیتی که دارند و جایگاهشان، اندازه‌های مختلفی دارند. بزرگترین سیاهرگها در مرکز بدن وجود دارند که خون را از رگ‌های کوچکتر جمع کرده و به قلب می رسانند.
    در سطح بدن، سیاهرگهای ریزی وجود دارند. این رگ‌های ریز، بهم پیوسته و به رگ‌های جمع‌آوری کنندۀ بزرگتر ریخته و نهایتاً ً خون را به قلب می رسانند. وقتی که جریان گردش خون به درستی انجام نشود، رگها بر اثر جمع شدن خون در آن‌ها برجسته بیشتر می‌شوند که این امر بیشتر در پاها و رانها دیده می‌شوند که به آن‌ها واریس گفته می‌شود.

    درمان بوسیله لیزر و RF[ویرایش]

    یک راه حل اصلی درمان رگ صافن مبتلا به واریس، لیزر داخل عروقی یا همان EVLT است.

    دقت کنید که این شیوه درمان، قدمتی حدود ۳۳ سال دارد و در سال ۲۰۰۰ نیز FDA گرفته‌است یعنی سازمان غذا و داروی آمریکا آن را تأیید کرده‌است.

    از طرف دیگر دقت شود که در این روش یک فیبر لیزر وارد رگ صافن می‌شود و رگ از داخل خشکیده می‌شود و این با لیزرهای کم توان زیبایی و پوستی بسیار تفاوت دارد و گول کلینیک‌های زیبایی و پوست را نخورید. این تکنیک با تکنیک درمان ضایعات پوستی کاملاً متفاوت است.

    بسته به قطر رگ، پزشک با تجربه خاص خود توان دستگاه را تغییر می دهد ولی معمولاً حداقل W 80 انرژی به ازای هر یک سانتی‌متر رگ داده می‌شود تا رگ مبتلا خشکیده شود.

    درمان به شیوه RF
    RF دستگاهی است مشابه لیزر اما دو تفاوت اصلی دارد:
    اول اینکه توان دستگاه RF فقط در حد W 15 است یعنی رگهایی با قطر بالای cm 1 را نمی تواند به خوبی درمان کند و لذا پزشک باید تصمیم بگیرد که پاهای شما را لیزر کند یا RF
    ثانیاً در شیوه لیزر رگ بلافاصله خشک می گردد چون توان دستگاه بالاتر است اما در شیوه RF رگ در ابتدا لخته می‌شود و پس از چند هفته رگ خشکیده می‌شود.

    ریسک فاکتورها[ویرایش]

    وریدهای متورم واریسی و تارعنکبوتی بسیار شایع هستند. بیش از ۴۰ درصد زنان بالای ۵۰ سال به این بیماری دچارند. عوامل این بیماری شامل موارد زیر است:

    • سابقه خانوادگی: به نظر می‌رسد که تمایل به این بیماری به ویژه در سنین جوانی، در میان برخی خانواده‌ها بیشتر باشد. برخی زنان با دریچه‌های وریدی با کارایی پایین‌تر یا دیواره‌های عروقی ضعیف تر به دنیا می‌آیند.
    • ایستادن به مدت طولانی: یک بررسی در مورد کارگران دانمارکی در دسامبر ۲۰۰۵ نشان داد زنانی که ۷۵ درصد مدت زمان کار خود را به حالت ایستاده یا در حال راه رفتن گذرانده بودند، تقریباً دو برابر زنانی که مدت زمان کمتری بر روی پاهایشان ایستاده بودند، نیاز به درمان واریس پیدا کردند. پژوهشگران تخمین می‌زنند ایستادن‌های طولانی مدت دلیل بیش از ۲۰ درصد موارد پیدایش واریس در بزرگسالان است.
    • سن: خطر واریس با افزایش سن زیادتر می‌شود. رگ‌های خونی و عضلات پشت ساق پا که در موقع راه رفتن با فشار بر وریدها، بازگشت خون را به سمت قلب تسهیل می‌کنند با گذشت زمان ضعیف تر می‌شوند. کمتر از ۱۰ درصد زنان زیر ۳۰ سال و بیش از ۷۵ درصد زنان بالای ۷۰ سال به واریس مبتلا هستند.
    • جنسیت: زنان بیش از مردان مستعد واریس هستند و بارداری عامل اصلی آن است. در دوران بارداری، وریدهای ساق پا پرتر بوده و راحت تر پاره می‌شوند، زیرا حجم خون و فشار شکمی در این دوران افزایش می‌یابد و هورمون‌ها سبب گشاد شدن رگ‌های خونی می‌شوند. هرچه حاملگی به پایان خود نزدیک می‌شود خطر واریس افزایش می‌یابد.
    • وزن: اضافه وزن به ویژه در اطراف شکم، فشار اضافی را بر وریدهای ساق پا تحمیل می‌کند. زنانی که اضافه وزن دارند، نسبت به زنان لاغر بیشتر در معرض ابتلا به واریس هستند و این خطر در مورد زنان چاق سه برابر است.[۱]

    علائم و درمان واریس اندام تحتانی[ویرایش]

    بیشتر سیاهرگ‌های واریسی بدون علامت بوده و تنها از جنبهٔ زیبایی به توجه پزشکی نیاز می‌یابند. در صورت علامت‌دار شدن، احساس درد، پری و سنگینی منتشر و غیر اختصاصی در ساق پاها به ویژه پس از ایستادن به مدت طولانی، وجود دارد. گاهی تورم در مچ پا و عروق برجسته در پا دیده می‌شود. درمان نگهدارنده (مانند جوراب الاستیک، اجتناب از سرپا ایستادن طولانی و بالا نگهداشتن پا هنگام دراز کشیدن و جوراب ساق بلند کشی) است. در صورت بروز مشکلات اساسی جراحی ضروری است. روش‌های درمانی متداول عبارتند از اسکلروتراپی (تزریق مایع) و جراحی. اندیکاسیون‌های درمان جراحی شامل درد دائم و ناتوان‌کننده، ترومبوفلبیت (لخته شدن) سطحی راجعه، ضایعات و زخم‌های پوستی همراه با خون‌ریزی هستند.

    علت واریس و رگ‌های عنکبوتی[ویرایش]

    در برخی موارد، عدم حضور یا ضعف دریچه‌های رگ‌ها که از بازگشت جریان خون به قلب جلوگیری می‌کند، ممکن است باعث جریان ضعیف خون شود. در موارد دیگر، ضعف در دیواره‌های رگ می‌تواند باعث جمع شدن خون شود. در مواردی که کمتر معمول است، واریس به علت بیماری‌هایی مانند فلبیت (التهاب رگ‌ها) یا ناهنجاری‌های مادرزادی رگ‌ها ایجاد شود. بیماری‌های وریدی بطور کلی پیشرونده هستند و نمی‌توان کاملاً از آنها جلوگیری کرد. با این وجود، در برخی موارد، پوشیدن جوراب‌های محافظت‌کننده و حفظ وزن نرمال و ورزش منظم می‌تواند مفید باشد.

    پانویس[ویرایش]

    منابع[ویرایش]

    در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ واریس موجود است.

    • دورلند فرهنگ پزشکی. تهران


    Article source: https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%88%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%B3

    درمان لک صورت در کنار اصلاح مزاج Treatment of freckle

    نوشته شده در موضوع دسته‌بندی نشده در 12 ژوئن 2018

     درمان لک صورت در کنار اصلاح مزاج با روش طب موثر
     Treatment of freckle

    خيلي وقتها بدليل ترس از احتمال  سوء استفاده مطالب ، بعضي از شفايافتگان را معرفي نمي کنم ، چون بعضي از افراد

    سود جو و غير پزشک بلافاصله به استناد مطالب ما براي مردم زالودرماني انجام ميدهند ، بدون آنکه درس طب خوانده باشند.

    به همين جهت خواهش من اين است که زالودرماني روي صورت را افراد کم يا بي تجربه انجام ندهند چون اگر تجربه کافي نداشته باشند ، و نتوانند اصلاح مزاج به درستي انجام دهند ، بجاي درمان لک صورت ، لکهاي جديدي به آن اضافه خواهند کرد

    يکي از مشکلاتي که بشر با آن مواجه است و براي آن هزينه هاي هنگفتي مي پردازد مشکلات زيبائي پوست است و از همه مهمتر تيرگي و لک پوست مي باشد .

    و بصورت ويژه لک صورت يکي از مهمترين مشکلات است

    در درمانهاي مدرن ، پوست از پوست درمان ميشود اما در طب سنتي درمان پوست ، از مزاج شروع شده و در پوست خاتمه مي يابد.

    به همين دليل لک صورت در طب مدرن درمان نمي شود ،.

    ابن سينا براي شفاقيت پوست و لک صورت نظر جالبي دارد :

    در کتاب قانون درطب مي فرمايند براي شفافيت دستورات درماني بايد بر سه اصل استوار باشد :

    1-      خون سالم با روشهاي پيشگيري در بدن توليد شود ( تغذيه و حفظ الصحه ، گياه درماني )

    2-      اين خون سالم با تمهيدات پزشکي به پوست برسد ( ماساژ ، گياهان داروئي ، زالودرماني )

    3-      و خون نا سالم با روشهائي چون ، اصلاح مزاج ، زالودرماني ، حجامت وفصد از بدن دفع شود

    اين بدان معنا است است که درمان لک صورت تنها دادن چند کرم و يا مواد پاکننده نيست بلکه مديريت مزاج است و به بيان ديگر پزشک بايد با روشهاي مختلف با توليد خون سالم لک را درمان کند

    واز طرفي هيچکدام از روشهاي درماني به تنهائي نمي توانند لک صورت را درمان کنند بايد يک پزشک با تجربه برحسب نياز از آنها استفاده کند.

    زالو درماني مستقيم روي صورت نياز به دقت ويژه دارد و موارد زير بايد رعايت شود:

    1-      انتخاب فرد براي زالو درماني مستقيم ( يعني نمي شود در همه بيماران زالودرماني مستقيم انجام داد)

    2-      انتخاب زالوها ( اندازه زالو)

    3-      انتخاب تعداد زالوها برحسب نيازو مزاج بيمار

    4-      تعداد دفعات زالودرماني

    5-      محل هائي که بايد در صورت زالودرماني شود

    6-      زالودرماني بصورت تست

    کسي که پزشک نيست وتجربه کافي ندارد زالودرماني مستقيم روي صورت انجام ندهد

    بيمار فوق خانمي حدود 40 ساله که با لک و تيرگي پوست صورت و سياهي شديد دور چشم از شهرستان درگز به مرکز طب سنتي دکتر حاج طالبي مراجعه کرد.

    در ابتداي مراجعه اميدي به درمان نداشت چون به پزشکان متخصص پوست در شهرهاي مختلف مراجعه کرده وداروهاي گران قيمت پوست را استفاده کرده و درمان نشده بود .

    اما به جهت اينکه بسياري از مردم درگز به اين مرکز مراجعه ودرد هاي صعب العلاج آنها درمان شده بود ، ايشان هم احساس کرده بود که در اين مرکز طب سنتي درمان خواهد شد.

    در ابتداي مراجعه نه تنها پوست صورت بيمار مشکلات جدي داشت بلکه از نظر روحي و رواني شرايط نامناسبي داشت و اين خود يکي از مهم ترين موانع درمان بود ، چون اگر بيماران مبتلا به لک پوست ، دچار افسردگي و بيماريهاي مختلف اعصاب باشند خون نمي تواند پوست را به خوبي تغذيه کند و همين امر باعث تشديد مشکلات پوست خواهد شد.

    براي بيمار اولين بار درمان ،  بصورت تست و هم براي درمان انجام شد و دستورات تغذيه اي لازم که مناسب مزاج ايشان بود تجويز گرديد و دستورات اصلاح مزاج هم داده شد .

    بيمار با دقت بسيار از ابتدا دستورات پزشک را به نحو احسن در مورد تغذيه و اصلاح مزاج رعايت مي کرد ، به طوري که در مراجعه بعدي به حدي پوست صورت بيمار روشن شده بود که قابل باور نبود .

    ( تصاوير قبل و بعد از درمان موجود است )

    بيمار بعد از اولين مراجعه ، اعتماد محکمي به روشهاي درماني طب سنتي پيدا کرد به طوري که دوست داشت فاصله زالودرماني ها کم تر شود .

    براي بيمار طبق دستور دکتر حاج طالبي ، 3جلسه درمان انجام شد و مقرر گرديد بعد از چند ماه ديگر دوره بعدي  شروع شود ، اما بيمار اسرار داشت که درمان ادامه يابد .

    مطمئنا مي پرسيد چرا اين بيمار درمان شد :

              اصلاح مزاج و تغذيه ، بيما را در شرايط مناسب براي درمان قرار داد و بخش مهمي از درمان را به عهده گرفت

              زالو در اين بيمار بوسيله بزاق و آنزيمهائي که دارد به توليد خون سالم و افزايش جريان خون در صورت و بدن کمک کرد و از طرفي خون را به سمت صورت سرازير کرد و خونرساني به پوست صورت به نحو احسن انجام شد و در نهايت زالو همزمان با تزريق بزاق خود به زير پوست ، با مکش خون ناسالم ، با عث دفع خون غير ضروري شد.

              دقت پزشک در سير درمان و تجربه ايشان باعث شد هيچ اثري از محل گزش زالو روي صورت بجا نماند. و اين موضوع در زالودرماني مستقيم صورت از درمان لک مهم تر است ، چون لک صورت اگر درمان نشود در علم پزشکي قابل قبول است اما در کنار درمان نشدن لک صورت اگر محل گزش زالو بجا بماند قابل جبران نيست .

              و از همه مهمتر اينکه زالودرماني باعث تقويت عضلات صورت و اعصاب آن شده و همين امر بر زيبائي صورت افزود

              نکته مهم ديگري که در اين بيمار قابل تامل  است آن است که زالودرماني صورت علاوه بر درمان لک براي تقويت دندانها ، اعصاب صورتي و جلوگيري از سکته هاي مغزي و درد عصب ترجمينال و تقويت موهاي سر و…. بسيار مفيد است

    آنچه که در اين بيمار قابل توجه است :

    1-      قبلا با هزينه هاي بسيارو استفاده از داروهاي شيميائي  در طب مدرن ، درمان نشده بود

    2-      بدون آنکه کوچکترين اثري از محل زالودرماني روي صورت بماند لک صورت ايشان درمان شد که اين موضوع مديون اصلاح مزاج و تجربه پزشک بود

    3-      زالودرماني هاي صورت باعث پيشگيري از بيماريهاي ديگر هم مي شود

    4-       بدون کوچکترين عارضه بيمار درمان شد

     

     

     

     

     

     

    Article source: http://www.iraniantherapy.com/fashowarticle.aspx?id=61

    درمان شوره سر با جوشانده های گیاهی

    نوشته شده در موضوع دسته‌بندی نشده در 10 ژوئن 2018

    0d8b3 telegram 170 70 درمان شوره سر با جوشانده های گیاهی

    Article source: http://www.irannaz.com/news_detail_14134.html

    پزشکان گیل » تیتر اول عفونی کودکان گفت‌وگوی بالینی » گفت …

    نوشته شده در موضوع دسته‌بندی نشده در 09 ژوئن 2018

    513a4 Dr Hashemian 199x300 پزشکان گیل » تیتر اول عفونی کودکان گفت‌وگوی بالینی » گفت ...

    عکس: مهراب جوزی

    دقیقاً یک سال پیش بود که با دکتر عبدالرحیم کوشا درباره‌ی «سرماخوردگی و عوارض آن» (عمدتاً سینوزیت و اوتیت) گفت‌وگو کردیم، اما مگر حرف درباره‌ی شایع‌ترین بیماری دنیا تمامی دارد؟ در این شماره از گفت‌وگوهای پزشکی، پای صحبت دکتر هومان هاشمیان، فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی کودکان و استادیار دانشگاه علوم پزشکی گیلان ‌نشسته‌ایم تا برای‌مان این‌بار از سرماخوردگی و عوارض آن در کودکان و نوزادان بگویند؛ گفت‌وگویی خواندنی و کاربردی که در دو شماره‌ی پی‌درپی تقدیم می‌شود. با سپاس از دکتر هاشمیان، منتظر پیشنهادها، نظرات و انتقادهای شما (درباره‌ی انتخاب میهمان هر شماره، موضوع گفت‌وگو، پرسش‌های قابل طرح، کیفیت هر یک از گفت‌وگوهای منتشر شده و…) هستیم.

    یکی از مراجعان همیشگی ما در مطب پزشکی عمومی کودکی است که علایم سرماخوردگی به‌صورت تب، آب‌ریزش بینی و… دارد. برخورد ما با این کودک چگونه باید باشد؟
    سرماخوردگی مساله‌ی بسیار شایعی است و شایع‌ترین ویزیت متخصصین اطفال و پزشکان عمومی‌ای که کودکان را ویزیت می‌کنند، همین عفونت‌های ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی است. در این موارد، مهم است که بتوانیم با برخورد صحیح از تجویز بی‌رویه‌ی دارو از جمله آنتی‌بیوتیک‌ها خودداری کنیم.
    به‌عنوان مقدمه سرماخوردگی‌ها به دو گروه اصلی تقسیم می‌شوند: گروه اول به‌نام سرماخوردگی یا Common cold معروف است که خود را به‌صورت عطسه و آب‌ریزش و گرفتگی بینی نشان می‌دهد و علایمی مثل تب و گلودرد وجود ندارد. عامل شایع این سرماخوردگی‌ها همان رینوویروس‌ها هستند. اما گروه دوم نازوفارنژیت حاد است که معمولاً علاوه بر علایم فوق، تب و گلودرد و گاه سرفه‌های خشک تحریکی و سوزش یا اشک‌ریزش چشم هم دارد یعنی علایم حادتر است. عامل این‌ها معمولاً آدنوویروس‌ها، آنفلوانزا و پاراآنفلوانزاها هستند.
    اگرچه از نظر علمی این دو از هم جدا هستند اما از نظر عملی خیلی با هم متفاوت نیستند. در شروع سرماخوردگی، کودک یکی دو روز کمی سوزش گلو و گرفتگی بینی دارد و سرفه‌ی تحریکی خشک. ممکن است بعد بیماری کمی واضح‌تر ‌شود و عطسه و آب‌ریزش و سوزش چشم خود را نشان ‌دهد و تشدید گلودرد و گاهی تب که معمولاً روزهای دوم تا چهارم به اوج می‌رسد و ترشح بینی کمی چرکی می‌شود. اگر عارضه‌ای رخ ندهد، معمولاً در یک هفته و به‌ندرت گاهی کمی بیشتر بهبود حاصل می‌شود. پس اگر کودکی با این علایم به ما مراجعه کرد، تشخیص اول ما همان سرماخوردگی یا نازوفارنژیت و کلاً همان عفونت‌های ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی است.
    در مواجهه با چنین کودکی مهم این است که بدانیم زیاد به دارودرمانی نیاز نداریم. چرا که به‌جز تعداد کمی ویروس که علیه آن‌ها دارو داریم، تقریباً تمام ویروس‌های سرماخوردگی باید سیر یک هفته تا ۱۰ روز خود را طی کنند و دارودرمانی تاثیر چندانی بر آن‌ها ندارد. پس باید به بیمار کمک کنیم یا حداقل با تجویز دارو وضع او را بدتر نکنیم. به‌عنوان مثال نیاز به تجویز آنتی‌بیوتیک نیست، چرا که ممکن است اسهال و درد شکم ایجاد کند. در این شرایط نیاز است بیمار استراحت کند. توصیه به مصرف کافی مایعات، تغذیه‌ی مناسب و کنترل تب (اگر وجود داشته باشد) با استامینوفن می‌شود. بهتر است هوای ملایم یعنی نه خیلی گرم و نه خیلی سرد حفظ شود و استفاده از بخور برای مرطوب کردن هوا هم توصیه می‌شود. استفاده از اکالیپتوس و منتول ضروری نیست؛ اگر زمینه‌ی آلرژی وجود نداشته باشد، ممکن است این داروها به‌خاطر اثرات ضد احتقان کمی کمک کنند ولی در زمینه‌ی آلرژی و آسم، تجویز این داروها ممنوع است و باید همان بخور مرطوب آب به‌طور متناوب یا دایم تجویز شود.

    در نازوفارنژیت حاد علاوه بر علایم اولیه‌ی سرماخوردگی (عطسه و آب‌ریزش و گرفتگی بینی)، تب و گلودرد و گاه سرفه‌های خشک تحریکی و سوزش یا اشک‌ریزش چشم هم وجود دارد

    شست‌وشوی بینی یا تجویز قطره‌ی بینی چطور؟
    قطره‌ی کلرور سدیم بسیار موثر است. درباره‌ی بچه‌های بزرگ‌تر، استفاده از سرم شست‌وشو به‌شیوه‌ی صحیح هم بسیار موثر است.
    ممکن است روش ریختن قطره و شست‌وشو را هم توضیح دهید؟
    اگر قرار است سر به‌اندازه‌ی کافی عقب نرود، بعد از چکاندن قطره با برگشتن سریع به وضعیت عادی قطره‌ها خارج می‌شود و تاثیر نخواهد داشت. باید کودک بخوابد یا اگر بزرگ‌تر است و همکاری دارد، گردن کاملاً به عقب خم شود. لوله‌ی قطره را باید حداقل یک سانتی‌‌متر داخل بینی برد و آن‌جا چکاند. تعداد قطره‌ها بسته به سن است. در یک نوزاد یا شیرخوار کوچک ۲-۱ قطره کافی است چون بیشتر از آن مشکل تنفسی ایجاد می‌کند؛ هر چند آسپیراسیون نمی‌دهد ولی کودک را آژیته می‌کند. در بچه‌های بزرگ‌تر می‌توانیم ۵-۳ قطره بچکانیم، هر چه بیشتر بهتر.
    خوب است بعد از ۳ سالگی کودک را عادت دهیم که با سرنگ و سرم اجازه‌ی شست‌وشو بدهد. سرنگ را در حالی ‌که سر عقب است یا کودک خوابیده، نیم سانتی‌متر داخل بینی می‌بریم و ۲-۱ سی‌سی نرمال سالین ولرم و هم‌دما با اتاق را آرام خالی می‌کنیم نه با فشار (آب سرد تحریک‌کننده است) و طفل باید آزاد باشد که بتواند تخلیه کند. این تخلیه هم نباید با فشار شدید باشد یا سر را به‌سمت پایین خم کنیم تا خارج شود. چون تخلیه‌ی با فشار هم به مخاط بینی صدمه می‌زند و هم خطر ریفلاکس از شیپور استاش به داخل گوش دارد و احتمال اوتیت را افزایش می‌دهد. این کار را تا حد ۲-۱ سی‌سی در هر نوبت تکرار می‌کنیم و در مجموع ۴-۳ نوبت در روز یا در صورت لزوم هر ۶-۴ ساعت.

    استفاده از اکالیپتوس و منتول در بخور مرطوب آب ضروری نیست و در زمینه‌ی آلرژی و آسم، تجویز این داروها ممنوع است

    ولی گاه می‌گویند شست‌وشو با نرمال سالین مضر است.
    خیر، شست‌وشوهای شدید که با تخلیه‌ی خیلی قوی همراه باشد، می‌تواند تحریک کند، اما در این حد که گفته شد، مفید هم هست.
    در رابطه با مصرف داروهای آنتی‌هیستامین چه می‌فرمایید؟
    مصرف آنتی‌هیستامین‌ها، به‌ویژه آنتی‌هیستامین‌های نسل قدیم مثل کلرفنیرامین یا دیفن‌هیدرامین که پرکاربردتر هم هستند، اصلاً توصیه نمی‌شود. چون ترشحات را غلیظ و حرکت مژک‌ها را کم می‌کند و در سرماخوردگی و به‌خصوص در سینوزیت مضر است. تحقیقاتی که در ایران و سایر کشورها صورت گرفته نشان می‌دهد که داروهای ضد سرفه و خلط‌آور و آنتی‌هیستامین‌ها هیچ اثر اثبات‌شده‌ای در سیر بیماری یا بهبود سریع‌تر ندارد. بیشتر می‌توان گفت نوعی تلقین‌درمانی است تا اثرات مفید.
    ولی در عمل چون پدر و مادرها فشار زیادی به پزشک وارد می‌کنند که دارو تجویز کنیم و تجویز ۳-۱ روز این داروها هم در سن بالای یک سال (طبق توصیه‌ی FDA آمریکا بالای دو سال) در یک سرماخوردگی بی‌عارضه مشکلی ایجاد نمی‌کند و حتی تا حدی چون گرفتگی بینی را برطرف می‌کند و علایم را تسکین می‌دهد و پدر و مادر را راضی می‌کند، در راحتی بیشتر بیمار و همکاری بیشتر او یا خانواده کمک می‌کند. اما سیر بیماری را تغییر نمی‌دهد و فقط علامت‌درمانی است. بنابراین می‌توان از شربت‌های سرماخوردگی که کمی آنتی‌هیستامین و ضد احتقان را با هم دارد، استفاده کرد؛ البته طبق دوز مجاز و در سن بالای یک سالگی فقط به‌مدت ۳-۲ روز که علایم گرفتگی بینی و… وجود دارد، اما مصرف طولانی‌تر توصیه نمی‌شود. این نکته هم مهم است که بهترین و بی‌عارضه‌ترین ضد احتقان و خلط‌آور در سنین زیر ۶ ماه همان بخور آب گرم است.

    داروهای ضد سرفه و خلط‌آور و آنتی‌هیستامین‌ها هیچ اثر اثبات‌شده‌ای در سیر بیماری یا بهبود سریع‌تر ندارد

     قطره‌ی فنیل‌آفرین هم در کودکان ممنوع است؟
    زیر ۶ ماه و حتی یک سال ممنوع است و می‌تواند خطرناک و گاه با مشکلات قلبی همراه باشد. در سنین بالاتر مصرف ۲-۱ روزه‌ی آن مجاز است (چون مصرف طولانی‌تر باعث وابستگی و برگشت علایم بعد از قطع قطره می‌شود و مصرف مکرر آن هم البته باعث آتروفی مخاط و رینیت آتروفیک می‌شود) اما با ‌توجه به این‌که با مصرف دکونژستان‌های سیستمیک که با دوز صحیح این‌همه عارضه هم ندارد می‌توانیم علایم را کمتر کنیم، نیازی به تجویز قطره نیست.
    البته نکته‌ی قابل توجه و مهم این است که مصرف ترکیباتی مثل دیفن‌هیدرامین کمپاند و شربت‌های سرماخوردگی که ترکیبات آنتی‌هیستامین و ضد احتقان دارد در کودکانی که آسم دارند، ممنوع است (یا حتی‌المقدور باید به‌کار نرود) چرا که با تغلیظ ترشحات موکوسی به تشدید آسم منجر می‌شوند. در بچه‌های آسمی فقط باید از برونکودیلاتورها (گشادکننده‌های نای) استفاده کرد و گاهی یکی دو روز اول می‌توان از خلط‌آور استفاده کرد. البته توصیه‌ی موسسات معتبر که روی آسم کار می‌کنند این است که در حمله‌ی آسمی فقط برونکودیلاتور و در مواقع نیاز کورتون بدهیم و خلط‌آور هم ندهیم.
    چرا؟ خلط‌آورها چه تاثیر بدی بر آسم دارند؟
    اولاً نیازی به تجویز این داروها در حمله‌ی آسم نیست، ثانیاً چون اغلب این داروها با افزایش ترشح موکوس به رقیق شدن آن کمک می‌کنند، به‌نوعی پاتولوژی آسم را که افزایش موکوس در کنار انقباض و انسداد برونشیول‌هاست، تشدید می‌کنند.
    مصرف کتوتیفن در آسم چه توجیهی دارد؟
    آنتی‌هیستامین‌های نسل جدید کمتر مشکل‌‌سازند چرا که اثرشان روی حرکت مژک‌ها و تغلیظ ترشحات کمتر است و البته کتوتیفن چون تثبیت‌کننده‌ی غشای ماست سل و به‌نوعی آنالوگ خوراکی کرومولین سدیم است، مصرف ۴-۲ هفته یا بیشتر آن در کنترل آسم خفیف که نمی‌خواهیم اسپری تجویز کنیم مفید است، اما در موارد شدیدتر که اسپری تجویز می‌شود، عملاً کاربردی ندارد.
    آیا پوشاندن فیزیکی کودک با کلاه یا لباس و استفاده از ماسک تاثیری در ابتلا یا بهبود دارد؟
    مطالعات زیادی انجام شده و هیچ مطالعه‌ای نشان نداده است که ایجاد سرماخوردگی ربطی به طرز پوشش یا حتی حمام کردن و موهای خیس و… داشته باشد. یک مطالعه‌ی جدید نشان داده استنشاق هوای خیلی سرد به‌علت لطمه به اپی‌تلیوم سطحی تنفسی و تاثیر بر حرکت مژه‌ها می‌تواند در ایجاد عفونت مخاطی مهاجم ناشی از کلونیزاسیون ویروس‌ها نقش داشته باشد ولی باز باید ویروس وارد بدن شود. پس راه اصلی ابتلا به سرماخوردگی‌ها انتقال فرد به فرد سرماخوردگی‌هاست. به‌عبارت دیگر، تا یک فرد سرماخورده در فاصله‌ی ۵/۱-۱ متری ما نباشد و با عطسه (که ویروس بیشتری پخش می‌کند) یا سرفه یا از طریق دست دادن یا روبوسی یا دست زدن به اشیای آلوده‌ی او ویروس را کسب نکنیم، سرما نمی‌خوریم. یعنی حتی اگر تنها به قطب شمال برویم چون کسی نیست و تنهاییم، سرما نخواهیم خورد!
    راهی برای پیشگیری از سرماخوردگی وجود دارد؟
    دیده شده که گاهی قبل یا حین بیماری ویتامین C تجویز می‌شود یا استفاده از بخور یا ماسک که هیچ‌کدام تاثیر اثبات‌شده‌ای در پیشگیری ندارد. تنها راه پیشگیری همان رعایت نکات بهداشتی شامل ایزولاسیون تنفسی و عدم تماس با افراد سرماخورده است یعنی شست‌وشوی مکرر دست‌ها به‌خصوص بعد از تماس با افراد مشکوک یا مبتلا به سرماخوردگی، عدم روبوسی و رعایت فاصله‌ی ۵/۱-۱ متری. ماسک هم برای پیشگیری تاثیر چندانی ندارد و فقط اگر فرد سرماخورده از آن استفاده کند، در جلوگیری از انتشار ویروس موثر است. در مجامع شلوغ هم تا حد ممکن باید در فصول اپیدمی آنفلوانزا و سرماخوردگی رفت و آمد نکنیم.
    ایزوله‌سازی به‌ویژه درباره‌ی کودکان چند روز است؟ یعنی تا چند روز لازم است کودک به مهد یا مدرسه نرود؟
    واقعیت این است که ما انتشار (Shedding) ویروسی را تا مدت‌ها بعد از بهبود داریم. مدت قطعی و اثبات‌شده‌ای برای سرماخوردگی نداریم. اما تقریباً اغلب مطالعات موافق‌اند که یک هفته بعد از بهبودی، دفع ویروس خیلی کم می‌شود و به حداقل ممکن می‌رسد. پس قطعاً باید بهبودی کامل حاصل شده باشد و ۳-۲ روز بگذرد تا خطر انتقال کم شود و یک هفته که بگذرد، این خطر به صفر نزدیک می‌شود.
    آیا برای این کودکان پرهیز غذایی خاصی هم داریم؟
    پرهیز غذایی به‌طور مستقیم در سیر بیماری تاثیری ندارد. در مقالات خیلی روی رژیم صحبت نشده و فقط می‌گویند مایعات کافی بنوشید. به‌طور قراردادی باید از هر غذایی که گلودرد را تشدید کند مثل غذاهای ترش یا خیلی چرب و سرخ‌کرده یا غذاهای سفت مثل مرغ سوخاری و غذاهای تحریک‌کننده که ادویه‌جات و فلفل دارند پرهیز کرد.
    مصرف میوه‌ها؟
    در کودکی که سرماخوردگی ساده‌ی بدون عارضه دارد و آسم همراه ندارد، ممنوع نیست.
    از روش‌های پیشگیری تزریق واکسن است. در این رابطه توضیح دهید.
    خیلی‌ها حتی واکسن آنفلوانزا را به ‌نام واکسن سرماخوردگی می‌شناسند، در حالی ‌که واکسن آنفلوانزا است و آنتی‌ژن‌های مربوط به ویروس آنفلوانزا را دارد. تاثیر خوبی بین ۸۰-۷۰ درصد در پیشگیری از آنفلوانزای فصلی دارد. امسال در خیلی از واکسن‌ها سویه‌ی پاندمیک هم لحاظ شده و تا حدی در پیشگیری از آن هم موثر است، اما هیچ تاثیر اثبات‌شده‌ای روی سرماخوردگی ندارد. چون بیش از ۱۰۰ نوع ویروس سرماخوردگی داریم و خود آن‌ها هم زیرگروه‌‌هایی دارند. بنابراین باید از اول بیمار را مطلع کرد که این واکسن مال سرماخوردگی نیست.
    اندیکاسیون‌های تزریق واکسن آنفلوانزا را بفرمایید.
    زیر ۶ ماه کماکان توصیه نمی‌شود و به‌طور روتین بین ۶ ماه تا ۵ سال توصیه می‌شود.
    آیا در بچه‌های تب‌دار یا سرماخورده منع مصرف دارد؟
    مثل تمام واکسن‌ها، اگر بچه بیماری حاد شدید یا تب ‌بالا دارد تزریق نشود، اما در سرماخوردگی معمولی منعی ندارد.
    عوارض واکسن چیست؟
    معولاً عوارضی ندارد، جز یک تا دو روز تب خفیف یا درد خفیف که در محل تزریق دیده می‌شود. حالت‌های آلرژیک و حساسیت به آن تقریباً ناشایع است. در کودکانی که حساسیت به تخم‌مرغ دارند (در حد آنافیلاکسی) نباید تزریق شود. نکته‌ی مهم این است که خیلی وقت‌ها خانواده‌ها واکسن را تهیه می‌کنند و در یخچال منزل نگه می‌‌دارند و چند روز بعد تزریق می‌کنند. باید به خانواده توضیح داد که یخچال منزل به‌علت باز و بسته شدن مکرر محل مناسبی برای نگهداری واکسن نیست. باید واکسن بعد از خروج از یخچال داروخانه حداکثر ظرف نیم ساعت تزریق شود.
    دوز واکسن؟
    زیر ۳ سال نصف واکسن، و بعد از ۳ سالگی واکسن کامل. زیر ۹ سال اگر بار اول است، باید دو بار به‌فاصله‌ی یک ماه تزریق شود و از سال بعد یک ‌بار تزریق کافی است. مهرماه زمان مناسب تزریق است و برای افراد پرخطر اواخر شهریورماه.
    اندیکاسیون تزریق واکسن برای سنین بالای ۵ سال چیست؟
    افراد در معرض خطر شامل افراد با بیماری‌های مزمن ریوی (از جمله آسم)، قلبی- عروقی، غددی، کلیوی، نقص ایمنی و همچنین کسانی هستند که در سنین زیر ۱۸ سال آسپرین مصرف می‌کنند. واکسن برای بزرگسالان بالای ۵۰ سال هم توصیه می‌شود.
    برای پزشکان چطور؟
    پرسنل پزشکی به‌خصوص کسانی که با اطفال به‌ویژه نوزادان و شیرخواران در تماس‌اند نه برای محافظت خود، بلکه برای حفاظت از بیماران و جلوگیری از انتقال توصیه می‌شود واکسن بزنند. نکته‌ی مهم این است که هر کسی تمایل دارد به آنفلوانزا مبتلا نشود، اگر منع مصرف نداشته باشد، می‌تواند واکسن بزند.
    حال با کودکی که با سرماخوردگی مراجعه کرده چقدر منتظر بهبود بمانیم و چه زمانی دارو و آنتی‌بیوتیک برای بیمار شروع کنیم؟
    دو معیار برای بهبود سرماخوردگی داریم: یکی این‌که تب اگر وجود داشته باشد، معمولاً بعد از ۳-۲ روز افت کند؛ حتی تب واضح و بالا (۳۹ یا بیشتر) معمولاً باید بعد از ۴۸ ساعت افت ‌کند. نکته‌ی دوم علایمی مثل عطسه، آب‌ریزش و سرفه است که باید طی یک هفته تا حداکثر ۱۰ روز کنترل شود، مگر ویروس‌هایی که لطمه‌ی تنفسی شدید ایجاد کنند که ممکن است در بیمار تک‌سرفه‌هایی برای ۳-۲ هفته باقی بماند.
    پس تب بالا هم می‌بینیم؟
    بله، به‌ویژه در آدنوویروس‌ها تب تا ۴۰ درجه هم می‌رسد و لکوسیتوز و شیفت به چپ هم داریم و حتی گاهی ESR را هم بالا می‌برد. بنابراین بالا بودن تب ملاکی برای ویروسی یا باکتریال بودن بیماری نیست. هر چند زمانی که مثلاً بیمار با پنومونی تب بالا دارد و توکسیک است، بیشتر عفونت باکتریال مطرح است ولی قطعی نیست.
    عوارض سرماخوردگی چیست؟
    دو عارضه‌ی شایع در سرماخوردگی داریم: اول عفونت گوش میانی یا اوتیت مدیای حاد (AOM) و دوم سینوزیت.
    درباره‌ی علایم سینوزیت توضیح بفرمایید.
    تعریف سینوزیت حاد باکتریال این است که بعد از سرماخوردگی گرفتگی و ترشحات بینی (چه ترشح پشت حلق یا PND که در معاینه دیده می‌شود و چه خروج ترشحات از بینی) و سرفه ظرف ۱۰ روز برطرف نشود یا یکی از این دو علامت باقی بماند. سرفه‌های ناشی از سینوزیت معمولاً شبانه است ولی ممکن است در طول روز به‌ویژه اوایل صبح نیز رخ دهد. البته سرفه گاه علل دیگری هم دارد و وجود سرفه بدون سایر ترشحات می‌تواند نشانه‌ی آلرژی و آسم باشد که نیاز است با شرح‌حال و معاینه‌ی دقیق تایید شود. اما اولین تشخیص سرفه‌ی طول کشیده‌ی بعد از سرماخوردگی سینوزیت است.
    سرفه‌ها خلط‌‌دار است؟
    معمولاً خلط‌دار است، اما سرفه‌ی بدون خلط ردکننده نیست. البته اگر کودکی ۴-۳ روز متوالی تب ۳۹ درجه یا بالاتر به‌همراه ترشح چرکی بینی داشته باشد این هم نشانه‌ی سینوزیت است و نیاز نیست یک هفته تا ۱۰ روز منتظر بمانیم.
     در سرماخوردگی هم ترشحات بینی ممکن است در روزهای اول چرکی ‌شود و خانواده آن را با ترشحات چرکی ناشی از سینوزیت اشتباه کند.
    بله، غلظت ترشحات که در روزهای ۲ تا ۴ دیده می‌شود مهم نیست، بلکه ترشحات چرکی روزهای بعد با تب بالا مهم است. یعنی دو نکته نشانه‌ی سینوزیت است: اول ازمان ترشحات معمولی بیش از یک هفته تا ۱۰ روز، دوم ترشحات چرکی روزهای چهارم به بعد که همراه تب باشد. کودک پس از تشخیص سینوزیت باید تحت درمان آنتی‌بیوتیک قرار گیرد و بعد اگر پاسخ به درمان نداد بررسی کامل از نظر وجود زمینه‌ی آلرژیک یا آدنویید هاپیرتروفیه (لوزه‌ی سوم) یا سایر مشکلات انجام شود.

    دو نکته نشانه‌ی سینوزیت است: اول ازمان ترشحات معمولی بیش از یک هفته تا ۱۰ روز، دوم ترشحات چرکی روزهای چهارم به بعد که همراه تب باشد

    آیا برای تشخیص سینوزیت همین علایم بالینی کافی است یا نیاز به تایید با اقدامات تشخیصی هم است؟
    زیر ۶ سالگی از آن‌جایی که عکس واترز در رادیولوژی منفی و مثبت کاذب بالایی دارد، توصیه نمی‌شود. از طرفی کودک همکاری مناسبی هم ندارد. بالای ۶ سالگی هم موارد مثبت و منفی کاذب گزارش شده است، پس تشخیص بالینی است. البته در سن بالای ۶ سال می‌شود واترز انجام داد، اما اختلاف نظر وجود دارد و از آن‌جایی‌که با بالین (شرح‌حال و معاینات) هم با احتمال ۹۵ درصد صحت نسبت به سی‌تی اسکن می‌توان تشخیص درست داد، نیازی به رادیولوژی نیست. عکس واترز در سن بالای ۶ سال هم زمانی لازم است که درمان کرده‌ایم و پاسخ ندیده‌ایم و شک به تشخیص داریم. سی‌تی اسکن هم چون روش پرهزینه‌ای است برای کودکانی که مبتلا به سلولیت، اربیت یا عوارضی مثل آبسه‌ی مغز و مننژیت شده‌اند یا در مواردی که سینوزیت مزمن شده است و نیاز به جراحی دارد، انجام می‌شود.

    در سینوزیت از آن‌جایی‌که با بالین (شرح‌حال و معاینات) هم با احتمال ۹۵ درصد صحت نسبت به سی‌تی اسکن می‌توان تشخیص درست داد، نیازی به رادیولوژی نیست

    وجود سینوزیت نشانه‌ی اضافه شدن باکتری است؟
    خیر، سینوزیت عمدتاً رینوسینوزیت ویروسی است و تنها نیم تا ۲ درصد موارد آن باکتریال است. یعنی معمولاً ویروس بینی و سینوس را به‌طور همزمان درگیر می‌کند که خودبه‌خود بهبود می‌یابد، ولی طبق تعریف بالا، اگر بیشتر طول کشید جزو نیم تا ۲ درصدی می‌شود که با اضافه شدن باکتری عارضه‌دار و تبدیل به سینوزیت حاد چرکی ‌شده است. سینوزیت حاد چرکی ۸۰ درصد موارد به‌دنبال سرماخوردگی‌ها و در ۲۰ باقیمانده به‌دنبال رینیت آلرژیک رخ می‌دهد.
    درمان سینوزیت حاد میکروبی چگونه است؟
    باید آنتی‌بیوتیک درمانی شود و آنتی‌بیوتیک انتخابی هنوز هم آموکسی‌سیلین است. از سه جرم اصلی بروز سینوزیت، مقاومت به آموکسی‌سیلین در پنوموکوک ۲۰ تا ۳۰ درصد، در هموفیلوس آنفلوانزا تا ۵۰ درصد و در موراکسلا تا ۱۰۰ درصد است. اغلب سینوزیت‌های ناشی از موراکسلا و درصدی از سینوزیت‌های هموفیلوس آنفلوانزا خودبه‌خود خوب می‌شود ولی پنوموکوک به‌ندرت خودش خوب می‌شود و معمولاً طول می‌کشد. بنابراین آنالیز آماری کرده و دیده‌اند با توجه به مجموع عوامل فوق اگر کودک سابقه‌ی مصرف آنتی‌بیوتیک و موارد مقاومت به درمان نداشته باشد، در ۸۰ درصد موارد سینوزیت حاد باکتریال وی با آموکسی‌سیلین خوب می‌شود، آن هم با دوز معمول mg/kg 45-40 در روز در سه دوز منقسم برای مدت ۱۴-۱۰ روز. تجربه نشان می‌دهد ۱۴ روز بهتر است، چرا که معمولاً بهبود یک هفته تا ۱۰ روز طول می‌کشد و توصیه می‌شود بعد از آن هم یک هفته ادامه یابد. گفته می‌شود اگر جایی پنوموکوک مقاوم شایع است، آموکسی‌سیلین با دوز بالاتر بدهیم و چون بررسی شده در شیراز و تهران موارد مقاوم دیده شده است پس بهتر است دوز بالاتر یعنی mg/kg 90-80 در روز تجویز شود.
    این هم که گفتیم دوره‌ی درمان سینوزیت ۱۰ روز است، مربوط به سینوزیت حاد است وگرنه در موارد تحت حاد که سینوزیت بیش از یک ماه و مزمن که بیش از ۳ ماه طول کشیده باشد، درمان هم ممکن است‌ ۱۲-۶ هفته طول بکشد.
    موارد مقاوم به درمان که فرمودید، کدام است؟
    اول از همه فردی که طی ۳-۱ ماه قبل آنتی‌بیوتیک گرفته باشد؛ در این‌جا تجویز بی‌رویه‌ی آنتی‌بیوتیک مشکل‌ساز است. دوم اگر بچه‌ی مهد کودکی مبتلا به اوتیت یا سینوزیت شود، چون انواع میکروب‌ها و تماس با آن‌ها زیاد است، معمولاً موارد مقاوم بیشتر دیده می‌شود. سوم بچه‌ی زیر ۲ سال چون کلاً احتمال مقاومت در کودک زیر ۲ سال بالاست. در این موارد سراغ رده‌ی دوم آنتی‌بیوتیک می‌رویم که انتخاب اصلی ما آموکسی‌سیلین و کلاوولانیک اسید است چه به ‌نام کوآموکسی‌‌‌کلاو یا فارمنتین یا کلاویسیلین یا… در موارد مقاومت دوز باید mg/kg 90-80 در روز از آموکسی‌سیلین به‌مدت ۱۴-۱۰ روز باشد. اگر چنین سینوزیت‌هایی پس از ۴-۳ روز پاسخی به تجویز آموکسی‌سیلین ندهد، باید سراغ آموکسی‌سیلین- کلاوولانیک اسید برویم.

    آنتی‌بیوتیک انتخابی در سینوزیت حاد باکتریال هنوز هم آموکسی‌سیلین است و اگر کودک سابقه‌ی مصرف آنتی‌بیوتیک و موارد مقاومت به درمان نداشته باشد، در ۸۰ درصد موارد با آموکسی‌سیلین خوب می‌شود

    در موارد حساسیت، داروی جایگزین چیست؟
    در موارد حساسیت به پنی‌سیلین، خط دوم سفوروکسیم است که سفالوسپورین نسل دوم است و تحت عنوان فارینات در بازار موجود است و اثر متوسط قابل قبولی روی گرم مثبت‌ها (مثل پنوموکوک) و گرم منفی‌ها (مثل هموفیلوس) دارد و حساسیت باکتری‌ها به آن نسبت به آموکسی‌سیلین بیشتر است.
     دوز سفوروکسیم؟
    mg/kg 30 در روز در دو دوز منقسم.
    یعنی سفیکسیم که نسل سوم سفالوسپورین‌هاست تاثیر خوبی روی سینوزیت ندارد؟
    نخیر. در اکثر کتاب‌ها و مقالات سفیکسیم به‌عنوان درمان سینوزیت توصیه نشده است. مقاومت پنوموکوک نسبت به سفیکسیم کم نیست و روی بقیه‌ی گرم مثبت‌ها هم کم‌اثر و بی‌اثر است. گاه سینوزیت خودش خوب می‌شود و نمی‌توان گفت اثر سفیکسیم بوده یا نبوده است. بنابراین نسبت به سایر داروها، سفیکسیم در عفونت‌های دستگاه تنفس فوقانی درمان انتخابی نیست؛ حداقل به‌تنهایی.
    در صورت آنافیلاکسی به پنی‌سیلین، از آن‌جا که در ۱۰-۵ درصد موارد حساسیت متقابل به سفالوسپورین‌ها هم وجود دارد، آزیترومایسین یا کلاریترومایسین توصیه می‌شود.

    در صورت آنافیلاکسی به پنی‌سیلین، از آن‌جا که در ۱۰-۵ درصد موارد حساسیت متقابل به سفالوسپورین‌ها هم وجود دارد، آزیترومایسین یا کلاریترومایسین توصیه می‌شود

    دوز تجویزی؟
    دو روش برای تجویز آزیترومایسین داریم: روش اول mg/kg 10 در روز برای ۳ روز؛ روش دوم mg/kg 10 برای روز اول و سپس mg/kg 5 برای روزهای دوم تا پنجم. برای درمان فارنژیت استرپتوکوکی توصیه می‌شود mg/kg 10 در روز را برای مدت ۵ روز متوالی بدهیم. دوره‌ی درمانی کلاریترومایسین هم ۱۰ روز است با دوز mg/kg 15 در روز در دو دوز منقسم.
    یک نکته‌ی دیگر درباره‌ی موارد مقاوم که توصیه شده دوز بالای کوآموکسی‌‌‌کلاو مصرف شود این است که نسبت کلاوولانات به آموکسی‌سیلین در داروهای ما بالاست، یعنی در کوآموکسی‌کلاو ۱ به ۴ و در فارمنتین ۱ به ۷ است. به‌همین دلیل با دوزهای بالا، کلاوولانات استفراغ و اسهال ایجاد می‌کند که برای بچه قابل تحمل نیست. بنابراین با داروهای خودمان نمی‌توانیم این دوز بالا را تجویز کنیم و حداکثر دوز تجویزی قابل تحمل mg/kg 60-50 در روز است. در مواردی دیده می شود که همکاران مابقی دوز را به‌صورت آموکسی‌سیلین جداگانه تجویز می‌کنند که معلوم نیست تاثیر چندانی داشته باشد، چون اگرچه به این روش دوز آموکسی‌سیلین بالا می‌رود، اما برای این‌که آموکسی‌سیلین به پنی‌سیلیناز مقاوم باشد باید کلاوولانات به‌صورت مولکولی با آن ترکیب شده باشد.
    در سینوزیت تجویز ضد احتقان‌ها اندیکاسیون دارد؟
    شست‌وشوی بینی خیلی مهم است و توصیه می‌شود. بقیه‌ی داروها توصیه‌ی علمی چندانی نشده، اما عملاً به‌علت ترشحات بالا و احتقان زیاد در چند روز اول همراه آنتی‌بیوتیک ضد احتقان استفاده می‌شود. سودوافدرین بعد از یک سالگی (یا به‌تاکید FDA بعد از دو سال) با دوز mg/kg 1 در هر وعده می‌تواند هر ۸-۶ ساعت تجویز شود. البته گاهی با این دوز بچه تحریک و آژیته می‌شود که می‌توان با همین دوز دو بار در روز به‌مدت ۳-۲ روز تجویز کرد و اثرات آن نیز مناسب است.
    خلط‌‌آورها مثل گایافنزین چطور؟
    گایافنزین در سیستم تنفسی تحتانی موثر است و در جاهایی که مخاط اپی‌تلیوم مثل سینوس دارند هم ممکن است تا حدی موثر باشد. این دارو ترشح موسین و موکوس را بالا می‌برد تا ترشحات رقیق شود، اما از طرفی حجم ترشحات را هم بالا می‌برد پس در سینوزیت توصیه نمی‌شود. در سینوبرونشیت‌ها که التهاب برونش‌ها و خلط زیاد و غلیظ وجود دارد، می‌توان به‌مدت ۳-۲ روز تجویز کرد. آنتی‌هیستامین‌های نسل قدیم هم کماکان بهتر است مصرف نشوند، چون حرکات مژک‌های تنفسی را تضعیف و ترشحات را غلیظ می‌کند. در مواردی که سرفه‌ها خیلی پروداکتیو است و بیمار خلط دارد (مثل پنومونی، برونشیت یا سینوبرونشیت) در کنار بخور گرم می‌توان خلط‌آور داد ولی نباید خیلی طولانی باشد. اکسپکتورانت در بچه‌های بزرگ‌تر یعنی بعد از ۱۲-۸ سالگی تجویز می‌شود و اصولاً در طب اطفال زیاد به‌کار نمی‌رود. گایافنزین در بچه‌ها بهتر از بروم‌هگزین است و دوز آن در سن ۶-۲ سالگی ۵-۵/۲ سی‌سی و پس از آن ۱۰-۵ سی‌‌سی ۴-۳ بار در روز است ولی فقط کوتاه‌مدت تجویز می‌شود. در مجموع با توجه به طعم بد و این‌که اثر درمانی چندانی هم ندارد نیاز به تجویز نیست.
    برای سردرد یا تب می‌شود استامینوفن تجویز کرد.
    درباره‌ی سرفه‌های خشک ماندگار توضیح می‌فرمایید؟
    سرفه‌های خشک تحریکی را که بعد از سرماخوردگی داریم، می‌توان با دارو کنترل کرد، ولی زیر ۶ ماهگی بهترین ضد سرفه و ضد احتقان و خلط‌‌آور بسیار امن فقط بخور است که همراه با همان شست‌وشوی بینی خیلی خوب اثر می‌کند. مصرف دیفن‌هیدرامین و پرومتازین و… زیر ۶ ماه توصیه نمی‌شود. بعد از یک سالگی برای سرفه‌های خشک تحریکی متعاقب سرماخوردگی می‌توان از یک داروی ضد سرفه مثل دکسترومتورفان یا کلوبوتینول استفاده کرد به‌شرط آن‌که کمتر از ۵-۴ روز تجویز شود، چرا که ممکن است درناژ ترشحات را مختل کند. این داروها فقط علایم را تا حدی کاهش می‌دهد و احتمالاً رضایت والدین را جلب می‌کند. بخور آب گرم هم مفید است. بخور آب سرد فقط در خروسک تاثیر دارد و سایر بیماری‌ها از جمله آسم را تشدید می‌کند.
    اگر منع مصرفی نداریم در بچه‌های بزرگ‌تر می‌توان داروی ترکیبی هم تجویز کرد مثل دیفن‌هیدرامین کامپاند که هم خلط‌آور و هم ضد سرفه‌ و هم ضد احتقان است.
    منع مصرف مطلق ضد سرفه در آسم است. در بیمار آسمی ضد سرفه ممنوع است. همین‌طور آنتی‌هیستامین‌های قدیمی ممنوع است. البته کتوتیفن آنتی‌هیستامین‌ نسل جدید است که توضیح داده شد. امروزه اعتقاد بر این است که نباید در حمله‌های آسم خلط‌آور مصرف شود و به‌توصیه‌ی دفتر «برنامه‌ی جهانی آسم» (the Global Initiative For Asthma: GINA) در مواردی که فکر می‌کنیم حمله‌ی آسم به‌صورت سرپایی قابل کنترل است، یعنی حمله‌ی آسم با دیسترس تنفسی شدید و سیانوز که باید بیمار تحت‌نظر قرار گیرد، همراه نیست، فقط باید برونکودیلاتور (آن هم فقط اسپری، نه شربت سالبوتامول) همراه با کورتون تجویز شود. یعنی اگر والدین آموزش‌دیده باشند ۳ دوز سالبوتامول با آسم‌یار هر ۲۰ دقیقه تا یک ساعت تجویز می‌شود که اغلب حمله را کنترل می‌کند. در حمله‌های آسم توصیه می‌شود ۵-۳ روز کورتون خوراکی هم بدهیم. پس درمان باید با سالبوتامول و آسم‌یار هر ۴-۲ ساعت ۲ پاف تا کنترل کامل حمله ادامه یابد. در صورت عدم پاسخ آسم به درمان اولیه (۳ دوز سالبوتامول) مراجعه‌ی سریع به اورژانس ضروری است. البته آسم و کنترل آن مبحث وسیعی است که طبعاً در این مقوله نمی‌گنجد.

    دکتر هومان هاشمیان
    فوق‌تخصص بیماری‌های عفونی کودکان
    نشانی: رشت، خیابان نامجو، مرکز آموزشی- درمانی ۱۷ شهریور
    تلفن: ۳۳۳۲۶۱۰۱

    معرفی برخی از فرآورده‌‌های سرماخوردگی در بازار ایران
    دکتر رقیه حج‌فروش

    ۱٫ قرص سرماخوردگی بزرگسالان (Adult Cold) تولید داروسازی‌های مختلف حاوی:
    استامینوفن ۳۲۵ mg
    فنیل‌افرین ۵ mg
    کلرفنیرامین  ۲ mg
    ۲٫ قرص‌های سرماخوردگی تولید داروسازی «لقمان» با نام تجاری «کلد استاپ» (Cold Stop) یا داروسازی «ناژو» با نام تجاری «ناژو کلد» (Najo Cold) یا داروسازی «دکتر عبیدی» با نام تجاری «کلداکس» (Coldax) حاوی:
    استامینوفن ۵۰۰ mg
    سودوافدرین ۳۰ mg
    دیفن‌هیدرامین ۲۵ mg
    ۳٫ قرص سرماخوردگی تولید داروسازی «باختر شیمی» با نام تجاری «بایولنول کلد» (Biolenol Cold) به‌صورت دو قرص زرد برای روز و آبی برای شب.
    قرص روز (زرد) حاوی:
    استامینوفن ۳۲۵ mg
    فنیل‌افرین ۵ mg
    دکسترومتورفان ۱۵ mg
    قرص شب (آبی) حاوی:
    استامینوفن ۳۲۵ mg
    فنیل‌افرین  ۵ mg
    دکسترومتورفان ۱۵ mg
    کلرفنیرامین ۲ mg
    ۴٫ قرص سرماخوردگی تولید هند با نام تجاری «دولو کلد» (Dolo Cold) حاوی:
    استامینوفن ۵۰۰ mg
    کافئین ۲۵ mg
    کلرفنیرامین ۲ mg
    فنیل پروپانول آمین ۱۲٫۵ mg
    ۵٫ قرص آنتی‌هیستامین دکونژستان تولید داروسازی‌های مختلف حاوی:
    سودوافدرین ۳۰ mg
    کلرفنیرامین ۲ mg
    ۶٫ قرص سرماخوردگی کودکان (Children Cold) تولید داروسازی‌های مختلف حاوی:
    استامینوفن ۸۰ mg
    سودوافدرین ۷٫۵ mg
    کلرفنیرامین ۰٫۵ mg
    ۷٫ شربت سرماخوردگی کودکان (Pediatric Gripe) تولید داروسازی‌های مختلف (۶۰ ml)، هر ۵ ml حاوی:
    سودوافدرین ۱۰ mg
    کلرفنیرامین ۰٫۶۷ mg

    – کلرفنیرامین‌ و دیفن‌هیدرامین با بلوک ‌گیرنده‌های‌ H1، اثرات‌ هیستامین‌ را مهار می‌کنند و اثرات‌ کولینرژیک‌ آن‌ها نیز به خشک‌ شدن‌ مخاط بینی‌ کمک می‌کند.
    – فنیل‌افرین، فنیل پروپانولامین و سودوافدرین‌ مقلد سمپاتیک‌اند و با اثر روی‌ گیرنده‌های‌ آلفاآدرنرژیک‌ مجاری‌ تنفسی‌ و عروق و کاهش التهاب و ورم عروق،‌ موجب‌ رفع‌ احتقان ناشی از سرماخوردگی، تب یونجه و سینوزیت ‌می‌شوند. عوارض جانبی نامطلوب این داروها شامل بالا بردن ضربان قلب و فشار خون و گاه تحریک دستگاه عصبی مرکزی (CNS) است.

    بخش پایانی این گفت‌وگو: گفت‌وگو با دکتر هومان هاشمیان: سرماخوردگی در کودکان (۲)

    Article source: http://pezeshkangil.com/?p=3055